1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Diéta a vendéglátásban

Cukorbetegek diétája

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím: Szíveslátás=Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az orvosi megfigyelések szerint hazánkban a felnőtt korú lakosság közel felének diétáznia kellene. A diétával foglalkozó szakemberek 38 betegséget, illetve állapotot tartanak gyógyélelmezési... Tovább

Előszó

Az orvosi megfigyelések szerint hazánkban a felnőtt korú lakosság közel felének diétáznia kellene. A diétával foglalkozó szakemberek 38 betegséget, illetve állapotot tartanak gyógyélelmezési szempontból jelentősnek, amely diétás étkeztetéssel befolyásolható.
Ezért igen fontos társadalmi érdek, hogy a gyógyélelmezés korszerű formáját a vendéglátásban is megteremtsük.
A korábbi években a diétás éttermek létrehozása terén szerzett tapasztalatok bizonyították, hogy a vendéglátóipartól nem lehet olyan széles választékú és az egyéni diétás igényekre alapozott szolgáltatást elvárni, mint a kórházakban. Vissza

Tartalom

Tárgymutató az ételreceptekhez4
Előszó7
Bevezető10
Alapvető tudnivalók a cukorbetegségről15
Mit szabad és mit nem szabad a cukorbetegnek fogyasztania?17
A cukorbetegek ételeinek elkészítésénél alkalmazható technológiai eljárások22
A nyersanyagok kiválasztása23
Előkészítés23
Az ételkészítés alapműveletei23
Főzés24
Párolás25
Sütés26
Az ételek sűrítése27
Az ételek ízesítése27
Tálalás29
Ebédajánlat cukorbetegek részére30
Receptek és technológiai leírások a cukorbetegek diétájához32
Útmutató32
Levesek33
Húsételek45
Marhahúsok45
Sertéshúsok49
Szárnyasok59
Halak61
Főzelékek - köretek - húspótlók63
Saláták72
Tészták, gyümölcsös készítmények75
A tápanyagtáblázat használatának ismertetése82
Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma84
Cukorbetegek részére engedélyezett diétás készítmények91
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése94
Irodalomjegyzék96
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Diéta a vendéglátásban Diéta a vendéglátásban Diéta a vendéglátásban Diéta a vendéglátásban

A borító kissé foltos, egyik éle sérült.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv