Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lechner Ödön I-II./Barabás Miklós művészete/Daumier

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Amicus Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Magyar Művészeti Könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Három mű egy könyvben, az első mű két kötetes. Fekete-fehér képekkel, reprodukciókkal illusztrált. Athenaeum nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Vámos Ferenc úr megtisztelt azzal a kívánsággal, hogy előszót írjak Lechner Ödönről szóló tanulmányához. Igen hálás vagyok ezért a felszólításért, mert alkalmat ad nekem arra, hogy vallomást tegyek... Tovább

Előszó

Vámos Ferenc úr megtisztelt azzal a kívánsággal, hogy előszót írjak Lechner Ödönről szóló tanulmányához. Igen hálás vagyok ezért a felszólításért, mert alkalmat ad nekem arra, hogy vallomást tegyek egy ember mellett, aki úgy hitt eszméiben és úgy élt-halt értük, mint kevesen kívüle, s egy művész mellett, aki könnyen és magasan szállott felül azon a vonalon, amelyen túl művészetté válik az építészet, s amelyet sokan elérni sem tudnak azok közül, akik »építőművészeknek« nevezik magukat.
Midőn Lechner Ödön nevét leírom, mintha régi fiókot nyitottam volna ki, mely tele van drága emlékekkel. Előttem van újra a szeretetreméltó öregúr, finom metszésű arcvonásaival, ezüstös szakállával, fekete házisapkájával, mely alá kopaszsága titkát rejtette. Mennyiszer hallgattam, amint művészi elveiről beszélgetett, kissé régipesties ízű, németes zamattal, de mindig biztos logikával és a szenvedélyes hitnek sugalmazó hangján! Milyen megható volt ennek a tiszta és nagy művésznek sorsa, akit különös végzete arra ítélt, hogy egy kávéházi asztalnál tartson peripatetikus leckéket, a legjobb esetben néhány lelkes fiatal ember számára, néha azonban unatkozó és közönyös emberek előtt, akik még csak nem is színlelték az érdeklődést. Jóformán egyetlen témája volt: a magyar építőművészet, úgy, amint ő agyában kiformálta, kitűnő példákban bemutatta, s a kor stílusává kifejleszteni szerette volna. Vissza

Tartalom

Vámos Ferenc: Lechner Ödön I.1-32
Vámos Ferenc: Lechner Ödön II.1-32
Szentiványi Gyula: Barabás Miklós művészete1-27
Rabinovszky Márius: Daumier1-28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem