| Előszó | 3 |
| Az Országos Mezőgazdasági Fajtaminőségítő Tanács 1969. évi minősítései | 5 |
| Növénytermesztés | |
| Az 1969. évben minősített szántóföldi növényfajták | 11 |
| A búza foszfor- és kálitrágyázása barna erdőtalajon | 22 |
| A búza nitrogén trágyázása Délnyugat-Dunántúlon | 25 |
| Az őszi búza és kukorica különböző vetésváltásának és monokultúrás termesztésének vizsgálata a trágyázási módoktól függően | 32 |
| Néhány szó napraforgó-termesztésünkről | 35 |
| Új lombtrágyázó szerekkel végzett kísérletek burgonyán | 43 |
| A magnézium burgonyára gyakorolt káros hatása a Nyírség talajviszonyai között | 47 |
| A burgonya előtárolása szellőztetett nagyhalmokban | 50 |
| A lucerna telepítése futóhomokon védőnövénnyel | 56 |
| A fiatal lucerna gyommentes felnevelése vegyszeres gyomirtás segítségével | 60 |
| Vegyszeres gyomirtás dohányültetvényben Balannal | 66 |
| Szolonyec típusú szikes talajok altalajlazításának eredményei | 71 |
| Természetes gyepek összetételének javítása és termésének növelése a Duna-Tisza közi meszes réti talajokon | 77 |
| Kertészet | |
| Az 1969. évben minősített kertészeti növényfajták | 85 |
| Nagy fóliasátrak használata és hasznosítása | 105 |
| Fűtött fóliatelepek hasznosítása | 110 |
| Az egyéves vöröshagyma termesztése | 116 |
| A zöldborsófajták hőmérsékletösszeg-szükséglete | 120 |
| A bab vetőmagtermesztés költségei és hozama | 122 |
| A budai félhosszú hibrid uborka termesztése | 127 |
| Az uborka vetőmag termesztésének költségei és hozama | 131 |
| A paradicsomtermesztés költségei és hozama Venlo típusú növéy házban | 135 |
| Meggyfajták intenzív nevelési módja | 143 |
| A gesztenye javított héj alá oltási módszere | 150 |
| Klórozott szénhidrogének helyettesítése a kéregmoly elleni védekezésben | 153 |
| Az áprilisi cserebogár fejlődési ideje, a védekezési módszerek és időpontok helyes megválasztása | 162 |
| Védekezés az üvegszárnyú ribiszkelepke ellen | 166 |
| A borkészítés, borkezelés és borpalackozás mikrobiológiai ellenőrzése | 171 |
| Új alanyfajta és szaporítása az üveg alatti vágórózsa termesztésben | 173 |
| Új nemesített egynyári virágfajták felhasználási lehetőségei | 181 |
| Állattenyésztés | |
| Az 1969. évben minősített állatfajták | 187 |
| Adatok az ivadékvizsgált bikák rangsorolásának megoldásához | 194 |
| A borjú tarlósömör "gyógytakarmánnyal" való kezelése | 197 |
| Új módszer a tőgygyulladásra gyanús tej kloridtartalmának vizsgálatára | 201 |
| Magyar fehér hússertés kockák és különböző lapály fajtájú kanok haszonállat-előállító keresztezésének összehasonító vizsgálata | 204 |
| Magyar fehér hússertés X angol lapály Ft kocák tartása árutermelő tenyészetekben | 210 |
| Sonkasertések eltérő intenzitású takarmányozásának vizsgálata a kedvezőbb vágottáru érdekében | 217 |
| Erdészet | |
| Az erdőgazdasági és mezőgazdasági üzemek közötti kooperáció lehetőségei | 223 |
| Duna-Tisza közi homokon alkalmazható nyárfajok- és fajták | 231 |
| Cellulóznyáras-telepítést megelőző termőhelyi vizsgálatok értékelése | 235 |
| A nemesnyár szaporítóanyag termelésének koncentrálása | 241 |
| A nyárfatermesztés komplex gépesítése | 251 |
| Vizsgálatok a nemesnyár szaporítóanyag-termesztés munkaműveleteinek gépesítésére | 256 |
| A nemesnyárak nyesési idejének összefüggése a rovarkárosítás mértékével | 267 |
| Vegyszeres növényirtás hatása nemesnyárállományra | 272 |
| Duglaszfenyő kereskedelmi magtételek értékelése | 277 |
| Az erdei fák termésingadozásának csökkentése és a magtermés fokozásának lehetőségei | 282 |
| Optimális üzemnagyság az erdőgazdaságban | 268 |
| Élelmiszeripar | |
| Szakaszos intenzív dagasztás | 297 |
| Keveréktakarmányok ömlesztett szállításának korszerű megoldása | 305 |
| Folyékony komponensek bekeverése a keveréktakarányokb kondicionáló csigával | 310 |
| Körfolyamatos aprítás keverőüzemi alkalmazása | 312 |
| Az aszeptikus technika terén elért kutatási eredmények | 314 |
| Iker felsőpályás pasztőröző | 317 |
| Szárítókészülék anyagok nedvességtartalmának gyors meghatározására | 320 |
| A cukorgyári nyerslében levő mikroorganizmusok cukorbontó tevékenységének megakadályozása | 323 |
| Új húsipari termékek és új gyártástechnológiák | 329 |
| Hús és húskészítmények új mikrobiológiai, fiziokémiai és érzékszervi vizsgálati módszerei | 337 |
| Törpeüzemi vitorlás tejpasztőr | 344 |