kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Aréna 2000-Fraktura |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 236 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 22 cm |
| ISBN: | 963-85515-3-4 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| A csokoládé története | 6 |
| Történelmi utazás évszázadokon át a régi Mexikóban fizetési eszköznek számító kakaóbabtól az édes csokoládé európai diadalútjáig | |
| A kakaó | 22 |
| A kakaótól a süteményig. A kakaó hazája, telepítése, gondozása és szüretelése. A kakaóbab feldolgozása kakaóvajjá és kakaóporrá | |
| A csokoládé | 42 |
| A kakaómassza feldolgozása csokoládémázzá: olvasztás, konsírozás, keverés, formázás. Sötét és világos, keserű és félédes, tejes és fehér csokoládébevonó | |
| Csokoládépraktikák | 50 |
| A csokoládé helyes felhasználása: a csokoládébevonó temperálása, a díszítések öntése, formára vágása, kiszurkálása. Csokoládérudacska, csokoládéforgács, csokoládélevél, csíkozott csokoládé, öntött üreges figurák | |
| Cukrászat | 68 |
| A csokoládé felhasználása süteményekhez és tortákhoz, csokoládés tészták, csokoládés töltelékek, csokoládémázak. Új alkotásokhoz segítő különleges módszerek | |
| Bonbonkészítés | 138 |
| A csokoládé tartománya a bonbonok világában. A diós-mogyorós és az egyszerű nyers pralinétól a nugátos és a Canache-krémen, valamint a formázott üreges díszeken át a finom bonbonok parádéjáig | |
| Desszertek | 184 |
| A nyelven szétolvadó kreációk a lágy mousse-tól a finom krémeken át a különleges csokoládéfagylaltig. Díszítés csokoládéval. Felfújtak és szuflék | |
| Italok | 210 |
| Különböző földrészek különböző italkészítési szokásai. Mexikótól Európáig. Forró és jéghideg italok, kevert italok alkohollal és alkoholmentesen, jéggel fogyasztva, tejjel felverve vagy éppen csokoládés jégkrémmel tálalva | |
| Különlegességek | 222 |
| Az egyik kategóriába sorolható különlegességek. A mexikói csípős mole, amely részben csokoládéból készül, és szárnyaspecsenyék mellé tálalják. Csokoládényuszi és csokoládés nudli | |
| Szakszerűen a csokoládéról | 230 |
| A csokoládévilág, a cukrászat és a bonbonkészítés szakkifejezései. A szükséges felszerelés | |
| Tárgymutató | 234 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.