1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátóipari technológia

A vendéglátóipari eladó-tanuló iskolák számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 303 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 21 617. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A felszabadulást követően a népgazdaság egyéb területeihez hasonlóan a vendéglátóipar is igen nagyfokú fejlődésnek indult. A szakma fejlődése megkövetelte, hogy az eladói munkakört is... Tovább

Előszó

A felszabadulást követően a népgazdaság egyéb területeihez hasonlóan a vendéglátóipar is igen nagyfokú fejlődésnek indult. A szakma fejlődése megkövetelte, hogy az eladói munkakört is szakképesítéshez kössék.
A vendéglátóipari eladó szakmunkás a szükséges szakmai ismeretek birtokában nagymértékben javíthatja a szolgáltatások színvonalát. A szakképzett eladó a vevő kérdésére szakszerű felvilágosítást tud adni különböző ételfélék összetételére, ízhatására, a készítmények tartósságára, a diétás kívánságokra vonatkozóan. Mindezért a vevő hálás, s joggal érzi, hogy jobb kiszolgálásban részesült.
Az eladó hozzáértése megnyilvánul a cukrászati, vagy hidegkonyhai készítmények tálra, pultra helyezésében, tálalásában, csomagolásában, helyes és szakszerű tárolásában és általában az áru kezelésében. De nem utolsó sorban fontos a szakértelem abból a szempontból is, hogy a termelőhelyek szakemberei által ízlésesen elkészített cukrászsütemények, fagylaltok, parfék, hidegkonyhai termékek változatlan tartalmi értékben és formában minőségben jussanak a fogyasztóhoz. Vissza

Tartalom

Cukrászat
Bevezető3
Cukrászüzemi ismeretek7
A cukrászüzem termelő tevékenysége és beosztása7
A cukrászüzem berendezése8
Sütőberendezések10
Hűtőberendezések12
Cukrászüzemi gépek17
Munkaeszközök22
Általános technológiai ismeretek23
Előkészítő műveletek23
A tésztakészítés25
Sütés27
Kikészítési munkafolyamatok28
Félkész termék29
Töltelékek, bevonóanyagok30
Vajkrémek30
Tejszínkrémek32
Tojáskrémek32
Gyümölcs-töltetanyagok34
Magvakból készített töltelékek35
Egyéb töltetanyagok és különleges krémek36
Sajtos, sós, húsos töltetek38
Fondan39
Csokoládé bevonóanyagok40
Tésztafajták gyártástechnológiája, süteménykészítés44
Élesztős tészták44
Dagasztás45
Kidolgozás46
Gyúrt élesztősök46
Kevert élesztősök49
Hajtogatott élesztősök51
Omlós élesztősök53
Gyúrt omlós tészták55
Kevert omlósok57
Forrázott tészták59
Vajas tészták62
Hengerelt tészták64
Felvert tészták67
Kikészített sütemények69
Mignonok77
Torták77
Szeletek81
Roládok86
Tejszínes sütemények85
Desszertek, csemegék86
Marcipános készítmények87
Teasütemények88
Fagylaltok, parfék, pohárkrémek89
A fagylaltgyártás90
Gyümölcsfagylalt keverék készítése92
Tejes fagylalt keverék készítése92
A fagylaltok fagyasztása92
A fagylaltok összetétele94
Tejszínfagylalt, parfait (parfé)96
A fagylaltgyártás és értékesítés tisztasága98
A szabványok szerepe99
Pohárkrémek fajtái és készítésük100
Egyéb készítmények102
Tej, tejeskávé és egyéb kávékészítmények106
Kakaó- csokoládéital készítése106
Teák111
Tejes ételek, sodók, öntetek készítése112
Koktélok113
Fizz-ek116
Flippek117
Üdítő italok120
Minőségi követelmények122
A sütemények hibái124
A kávéfőzőgépek és kávéfőzés132
A kávéfőzés különböző módszerei133
Géptípusok135
Krémkávéfőző gépek135
Víznyomásos vagy hidraulikus gépek136
Ismertebb géptípusok141
A kávéfőzés segédberendezései145
A kávéfőzés gyakorlati módszerei147
A kávégépek üzemeltetésénél előforduló hibák148
A kávéfőzők által elvégezhető kisebb javítások153
Csak szerelők által végezhető javítások155
A kávéital minőségi előírásai157
Hidegkonyha
Konyhai berendezések, gépek, tűzhelyek, felszerelési tárgyak és munkaeszközök156
Berendezések164
Gépek164
Tűzhelyek - főző-sütő berendezések168
Felszerelések, edények168
Általános konyhatechnikai ismeretek. Hőhatások171
Főzés, gőzölés, abálás171
Párolás174
Sütés175
Pirítás186
Egyéb konyhatechnikai eljárások187
Aszpikok és különböző kocsonyák191
Hideg és meleg mártások197
Egyéb hideg mártások200
Meleg mártások201
Zománcmártások203
Saláták204
Nyers saláták204
Főtt saláták209
Összetett saláták213
Különleges összetett saláták217
Kevert saláták219
Hagymás kevert saláták221
Tojásételek222
Hideg tojásételek222
Meleg tojásételek226
Szendvicsek234
Meleg szendvicsek238
Hideg töltött főzelékek239
Pástétomok, galantinok, majonézek242
Pástétomok242
Galantinok246
Majonézek248
Hideg halételek, sültek, imbisz250
Hideg halételek250
Hides sültes (húsos) tálak250
Imbisz255
Vegyesfelvágott256
Vegyes ízelítő256
Hideg libamáj zsírjában256
Sonkatekercs263
Sült ételek263
Fritun süthető készítmények264
Rántott főzelékek264
Burgonyák bő zsírban sütve268
Infrasütőn készíthető ételek270
Nyárson sült csirke272
Rablópecsenye nyárson272
Kaukázusi saslik273
Tészták273
Egyszerű és különleges tésztafélék274
Erdélyi kürtőskalács274
Palacsinták sós töltelékekkel274
Csőtészták (makaróni)278
Sós, élesztős tésztakészítmények279
Édes és különleges palacsinták280
Rétesek készítése281
Félkész ételek284-303
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia Vendéglátóipari technológia

A borító, a lapélek és néhány lap nedvességtől foltos. A borító sérült, kopott, töredezett.

Állapot: Közepes
2.980 Ft
2.380 ,-Ft 20
12 pont kapható
Kosárba
konyv