1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eladói ismeretek 2.

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-220-792-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21416.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
A bisztró-ételbár jellegű üzletek7
Falatozók, büfék8
Bisztrók11
Ételbárok11
Kérdések, feladatok13
Az üzlet helyiségei15
Termelésre szolgáló helyiségek16
Áruátvevő helyiség16
Raktárak16
Előkészítők18
Konyha19
Mosogató20
Szociális helyiségek20
Tálalásra szolgáló helyiségek21
Az értékesítő tér21
Kérdések, feladatok24
A bisztró-ételbár jellegű üzletek berendezése, gépei25
Bútorzat26
Pultok26
Hőközlő berendezések30
Tűzhelyek30
Sütőkemencék34
Főzőzsámolyok38
Speciális főző-, sütőberendezések39
Szeletelő-, aprítógépek52
Húst előkészítő gépek53
Egyetemes konyhagépek61
Kenyérkettévágó és kenyérszeletelő gép65
Felvágottszeletelő gép66
Vajadagoló gép68
Tálaló- és tárolóberendezések68
Vízmedencés étel-melegentartók68
Tálalóasztalok69
Tálalópultok70
Tál- és tányérmelegítők72
Hűtőberendezések74
A termelésre szolgáló helyiségek hűtőberendezései75
Az értékesítő tér hűtőberendezései77
Mosogatóberendezések80
Edénymosogató berendezések81
Pohármosó készülékek85
Kérdések, feladatok90
Hidegkonyhai készítmények97
Hideg szendvicsek98
A szendvicskészítéshez leggyakrabban használt anyagok99
Egyszerű szendvicsek100
Különleges szendvicsek103
Formázott alapú szendvicsek107
Kérdések, feladatok114
Mártások116
Hideg mártások118
Meleg mártások123
Összefoglalás129
Kérdések, feladatok132
Aszpikos készítmények132
Kérdések, feladatok137
Saláták138
Egyszerű saláták139
Összetett saláták142
Kérdések, feladatok144
Hideg töltött főzelékek145
Feladat147
Tojásételek148
Hideg tojásételek148
Meleg tojásételek151
Feladat153
Halakból és más hidegvérű állatokból készített termékek154
Kérdések157
Pástétomok és galantinok157
Pástétomok157
Galantinok159
Kérdések161
Húsételek161
Marhahúsból készült hidegkonyhai termékek161
Borjúhúsból készült hidegkonyhai termékek163
Sertéshúsból készült hidegkonyhai termékek163
Kérdések, feladatok164
Szárnyasok164
Kérdések165
Vadhúsok és vadszárnyasok166
Kérdések167
Hidegtálak167
Feladatok171
Összefoglalás171
Feladat172
Melegkonyhai készítmények173
Levesek176
Saláták178
Meleg szendvicsek179
Húsételek181
Édességek188
Italok189
Kérdések, feladatok190
A hideg- és melegkonyhai készítmények értékesítése193
A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása194
A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése196
A hidegkonyhai készítmények ajánlása197
Alkat és vérmérséklet198
Személyes adottságok199
Viselkedés és magatartás200
Az eladó magatartásának hatása203
A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása, kiszolgálása205
A melegkonyhai készítmények ajánlása207
A melegkonyhai készítmények adagolása, tálalása, kiszolgálása209
Kérdések, feladatok215
Az italokat értékesítő üzletek berendezése, gépei217
Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések218
Vízkimérő automata218
Ivóvízhűtő219
Szikvízkészítő berendezések219
Étjégkészítő berendezések220
Jégreszelő222
Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések222
Turmixgép223
Italkeverő gép223
Szörpkeverő224
Milk shake készülékek224
Cornelius italadagoló225
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések227
Söntéspult227
Bárpult228
Palackozott italokat kiszolgáló berendezések229
Palackhűtő pult229
Hűtött pohárállvány230
Kérdések, feladatok230
Italok233
Alkoholmentes italok233
Szénsavas vizek234
Üdítő italok235
Turmix italok239
Alkoholtartalmú italok243
Borok243
Sörök244
Szeszipari termékek244
Báritalok245
A szeszes ital élettani hatása (Olvasmány)251
Összefoglalás253
Kérdések, feladatok255
Az italok értékesítése257
Az italok megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása257
Az italok ajánlása259
Az italfogyasztás élettani okai259
Napszaktól, évszaktól függő italajánlás261
A vendégektől függő italajánlás262
A színtől és az íztől függő italajánlás262
Az ételtől függő italajánlás263
Adagolás, kimérés, kiszolgálás264
A szénsavas vizek értékesítése265
Az üdítő italok értékesítése265
A turmix italok értékesítése265
A borok értékesítése266
A sörök értékesítése267
A szeszipari termékek értékesítése267
A báritalok értékesítése268
Italkészítés az üzletben271
Kérdések, feladatok271
A kávéskonyhai készítmények értékesítése273
Reggeli és uzsonna készítése274
Reggeli és uzsonnaitalok274
Reggeli ételek277
Reggeli összeállítások278
Tejes ételek és ételkiegészítők készítése297
Tejes ételek279
Ételkiegészítők280
Pohárkrémek készítése282
Fagylalt alapú pohárkrémek282
Tejszínkrém alapú pohárkrémek284
Főtt tojáskrém alapanyagú pohárkrémek285
Kérdések, feladatok286
A feketekávé értékesítése287
A kávé főbb tulajdonságai287
A kávé élettani hatása287
A kávénövény és a nyerskávé288
A kávé pörkölése és a pörkölt kávé290
Kávékivonatok292
Kávéfőzési eljárások293
Egyszerű kávéfőzési eljárások293
Eszpresszókávé-főzés296
Krémkávékészítés297
Kávéfőző berendezések297
Szerelvények297
A kávéfőzés segédberendezései306
A kávéőrlő306
A kézi adagoló309
A nyomásfokozó berendezés309
A vízlágyító készülék310
A kávéfőző munkája311
Nyitástól zárásig311
A feketekávé kiszolgálása315
A feketekávé minőségének ellenőrzése316
Kérdések, feladatok318
Felhasznált irodalom321

Székely György

Székely György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székely György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv