996.549

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II.

Szépirodalmi, művészeti, képes hetilap - XLI. évfolyam 1-12., 14-31., 33-35., 37-52. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 1.847 oldal
Sorozatcím: Uj Idők
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. Hiány: 13., 32., 36. szám. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Újévi mese
Régi történet ez, vagy ötven évvel ezelőtt esett meg. Abban az időben még az volt a szokás, hogy a földesurak, nemcsak búzával, tengerivel, oldalszalonnával, száraz... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Újévi mese
Régi történet ez, vagy ötven évvel ezelőtt esett meg. Abban az időben még az volt a szokás, hogy a földesurak, nemcsak búzával, tengerivel, oldalszalonnával, száraz borsóval, meg némi ezüst pengővel fizették a gazdasági cselédjeiket, hanem ruhafélével is. A kisbéres csizmát kapott meg ködmönt, a parádéskocsis remek rend ruhát, vagy kétszáz ezüstpitykével, a kondások, gulyások, csikósok pedig cifraszűrt. Olyan szűrt, drága szép bazsarózsákkal meg tulipánokkal kivarrva, amilyen rangjuknak megfelelt. Minden évben járt egy ilyen szűr a hivatalát becsülettel végző, állatpedagógiai adományokban jártas férfiúnak.
Nehéz ma már kinyomozni, hogy miképpen esett, de tény az, hogy bizonyos tiszazugi földesúr megfeledkezett a gulyásáról. Lehet, országos gondjai voltak, lehet lírai verseket költött, lehet, hogy rosszúl járt neki a kártya, de igaz, hogy tízenkétévig nem vette meg a gulyásnak dukáló szűrt.
A gulyás igen tapintatos férfiú volt. Éveken keresztül némán tűrt, hallgatott a szűrről, dehát a legerősebb cérna is elszakad egyszer, ő is kifogyott a békességes tűrésből. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II. Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II.

A borítók enyhén kopottak, foltosak. A lapélek és néhány lap kissé foltosak. Néhány lap szakadozott, javított.

A 13. számot is tartalmazza, csak hiányos a gyűjtemény.

Állapot:
9.800 ,-Ft
49 pont kapható
Kosárba