1.018.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Uj Idők 1935. (nem teljes évfolyam) I-II.

Szépirodalmi, művészeti, képes hetilap - XLI. évfolyam 1-16., 18-29., 31-51. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 1.990 oldal
Sorozatcím: Uj Idők
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nem teljes évfolyam. A 17., 30., 52. szám hiányosan megtalálható a kötetben. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Újévi mese
Régi történet ez, vagy ötven évvel ezelőtt esett meg. Abban az időben még az volt a szokás, hogy a földesurak, nemcsak búzával, tengerivel, oldalszalonnával, száraz... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Újévi mese
Régi történet ez, vagy ötven évvel ezelőtt esett meg. Abban az időben még az volt a szokás, hogy a földesurak, nemcsak búzával, tengerivel, oldalszalonnával, száraz borsóval, meg némi ezüst pengővel fizették a gazdasági cselédjeiket, hanem ruhafélével is. A kisbéres csizmát kapott meg ködmönt, a parádéskocsis remek rend ruhát, vagy kétszáz ezüstpitykével, a kondások, gulyások, csikósok pedig cifraszűrt. Olyan szűrt, drága szép bazsarózsákkal meg tulipánokkal kivarrva, amilyen rangjuknak megfelelt. Minden évben járt egy ilyen szűr a hivatalát becsülettel végző, állatpedagógiai adományokban jártas férfiúnak.
Nehéz ma már kinyomozni, hogy miképpen esett, de tény az, hogy bizonyos tiszazugi földesúr megfeledkezett a gulyásáról. Lehet, országos gondjai voltak, lehet lírai verseket költött, lehet, hogy rosszúl járt neki a kártya, de igaz, hogy tízenkétévig nem vette meg a gulyásnak dukáló szűrt.
A gulyás igen tapintatos férfiú volt. Éveken keresztül némán tűrt, hallgatott a szűrről, dehát a legerősebb cérna is elszakad egyszer, ő is kifogyott a békességes tűrésből. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem