| Árrendszer | |
| A népgazdaság és a vendéglátóipar árrendszerének összefüggései | 9 |
| A vendéglátóipar árrendszerének sajátosságai | 10 |
| Árformák a vendéglátóiparban | 11 |
| A termelői és fogyasztói árak kialakítása | 12 |
| A vendéglátóipari fogyasztói árképzés jellemzői | 15 |
| A vendéglátóipari osztályba sorolásának feltételei | 16 |
| A vendéglátóipari anyag, veszteség- és értéknormák | 18 |
| Az árak kiszámítása | 21 |
| Beszerzési ár (termelő vagy nagykereskedelmi ár) | 21 |
| Elszámoló ár | 22 |
| Az árrés és haszonkulcs | 23 |
| A vendéglátóipari ételek ármegállapítása | 24 |
| A vendéglátóipar haszonkulcs rendszere | 24 |
| Az ételek árképzése | 25 |
| Hal-, vad-, szárnyasételek árképzése | 29 |
| Napi és előfizetéses menük árképzése | 31 |
| Napi menü | 31 |
| Előfizetéses menü | 32 |
| Félkész ételek árképzése | 33 |
| Italok árképzése | 34 |
| Az italok fogyasztói árképzésének jellemzői | 34 |
| Borok fogyasztói árképzése | 38 |
| Borból kiszolgált összetett italok árképzése | 39 |
| Sörök fogyasztói ára | 40 |
| Égetett szeszes italok, likőrök árképzése | 40 |
| Kevert italok fogyasztói ára | 41 |
| A vendéglátóiparban értékesítésre kerülő egyéb áruk fogyasztói árképzése | 42 |
| Feketekávé | 42 |
| Fagylalt | 43 |
| Sütőipari készítmények | 44 |
| Trafikáruk | 44 |
| Rendezvények | 44 |
| A vendéglátóipari szolgáltatások díjai | 45 |
| Zene- és műsorszolgáltatás | 45 |
| Ruhatár | 46 |
| Kiegészítő szolgáltatások | 46 |
| A vállalati és üzleti árpolitika jellemzői | 46 |
| Az üzleti fogyasztói árak változásának vizsgálati módszerei | 48 |
| Ügyvitel | |
| Az ügyvitelről általában | 50 |
| Az ügyvitel meghatározása | 50 |
| Az ügyvitel célja és tagolása | 51 |
| Könyvvitel | 51 |
| Statisztika | 52 |
| Operatív számvitel | 52 |
| Üzleti - vállalati ügyvitel | 53 |
| Az üzleti ügyvitel | 54 |
| Gazdasági esemény | 54 |
| Bizonylat | 54 |
| A bizonylatok kiállítására vonatkozó tartalmi követelmények | 55 |
| A bizonylatok kiállítására vonatkozó alaki követelmények | 55 |
| Nyomtatványok | 55 |
| A bizonylatok csoportosítása | 57 |
| Nyilvántartás | 57 |
| Elszámoltatás | 58 |
| Az üzleti ügyvitel felépítése | 58 |
| A raktározás nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
| A termelés nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
| Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
| Az anyagi felelősség hatása az elszámoltatásra | 61 |
| Az áru útja az üzleten belül | 61 |
| Az ügyvitellel szemben támasztott követelmények | 62 |
| Az ügyviteli adatok ellenőrzése | 62 |
| Az üzleti ügyvitelre vonatkozó rendelkezések | 63 |
| Általános előírások | 63 |
| Nyilvántartási ár | 64 |
| Árváltozás | 64 |
| Bizonylatolás | 64 |
| Kompenzációs tilalom | 64 |
| Az ügyviteli munka felosztása a vállalat központja és az üzletek között | 65 |
| Forgalmi és pénztárjelentés | 65 |
| Az üzletek csoportosítása | 65 |
| Az elszámoltatás módja | 66 |
| Forgalmi jelentés | 67 |
| Az áruátvétel | 67 |
| Számlaellenőrző bélyeg | 67 |
| Egységárak | 68 |
| A forgalmi jelentés tagolása | 69 |
| A forgalmi jelentés kitöltése | 70 |
| Számlaellenőrzés a vállalat központjában | 71 |
| Pénztárjelentés | 72 |
| Az állófogyasztás bizonylatai | 73 |
| Pénztárgépállás-nyilvántartás | 73 |
| Franciablokk-elszámolás | 74 |
| Előre nyomott blokkelszámolás | 75 |
| Az ülőfogyasztás bizonylatolása | 76 |
| A pénztárjelentés összeállítása | 81 |
| Az árukészlet nyilvántartása és elszámoltatása | 83 |
| Elkülönített raktárak nyilvántartása és elszámoltatása | 83 |
| A termelés nyilvántartása és elszámoltatása konyhákban | 91 |
| A termelés nyilvántartása és elszámoltatása cukrászműhelyekben | 96 |
| Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása szoros elszámolású üzletekben | 98 |
| Az állóeszközök nyilvántartása | 107 |
| Állóeszközök egyedi nyilvántartása | 107 |
| Törzsleltár | 107 |
| Fogyóeszközök egyedik nyilvántartása | 108 |
| Leltározás | 109 |
| A leltár fogalma | 109 |
| A leltárak csoportosítása | 109 |
| A leltározás előkészítése | 110 |
| Anyagi felelősség | 115 |
| Közvetlen felelősség | 115 |
| Közvetett felelősség | 116 |
| A leltárhiány érvényesítése | 117 |