| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 201 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-084-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| Általános ismeretek | 6 |
| Alapfogalmak | 6 |
| A tanműhely rendje, munkafegyelem | 6 |
| A munkaruhák használata | 6 |
| Általános higiéniai követelmények | 6 |
| A konyhák és kapcsolódó helyiségeik | 7 |
| A raktárak | 7 |
| Az előkészítők | 9 |
| A termelőhelyiségek | 12 |
| Az ételbár | 14 |
| A kiegészítő helyiségek | 15 |
| A termelés gépei és kezelésük | 16 |
| Az előkészítő és termelő helyiségek gépei | 16 |
| Gépek kezelése, működtetése | 19 |
| Balesetelhárítás | 20 |
| Ételkészítés | 21 |
| A termelés, az ételkészítés helye a vendéglátóipari tevékenységben | 21 |
| Nyersanyagok kiválasztása, előkészítése | 21 |
| Elkészítő tevékenység | 21 |
| Kiegészítő tevékenység | 21 |
| Befejező tevékenység | 21 |
| Termeléshez szükséges eszközök | 22 |
| Levesek | 24 |
| Híg levesek | 25 |
| Húsleves jellegű levesek | 25 |
| Magyaros híg levesek | 29 |
| Híg levesek betétei | 32 |
| Erőleves és módozatai | 36 |
| Sűrített levesek | 39 |
| Egyszerű sűrített levesek | 41 |
| Pürélevesek | 47 |
| Krémlevesek | 49 |
| Gyümölcslevesek | 53 |
| Nyáklevesek | 55 |
| Különleges levesek | 56 |
| Főzelékek | 64 |
| Sűrített főzelékek | 64 |
| Egyéb főzelékek | 74 |
| Angolos főzelékek | 74 |
| Franciás főzelékek | 77 |
| Különleges főzelékek | 79 |
| Lengyeles főzelékek | 81 |
| Köretek | 83 |
| Burgonyából készíthető köretek | 83 |
| Bő zsírban sült burgonyaköretek | 83 |
| Főtt burgonyaköretek | 89 |
| Főtt, sült burgonyaköretek | 93 |
| Rakott és töltött burgonyaköretek | 95 |
| Gabonafélékből készíthető köretek | 97 |
| Tésztafélékből készíthető köretek | 100 |
| Vegyes- és gyümölcsköretek | 104 |
| Saláták | 110 |
| Nyers saláták | 111 |
| Főzve készült saláták | 114 |
| Tartósított saláták | 117 |
| Mártások | 119 |
| Alapelvek | 119 |
| Rövid levek | 120 |
| Íz- és zamatkivonatok | 120 |
| Meleg mártások | 121 |
| Francia alapmártások | 122 |
| Francia alapmártásokból készíthető mártások | 128 |
| Egyszerű meleg mártások | 136 |
| Gyümölcsmártások | 140 |
| Hideg mártások | 141 |
| Majonéz alapú mártások | 141 |
| Egyéb hideg mártások | 144 |
| Zománcmártások | 147 |
| Halakból és egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 149 |
| Halak előkészítése | 150 |
| Édesvízi fehérhúsú halakból készíthető ételek | 152 |
| Édesvízi barnahúsú halakból készíthető ételek | 155 |
| Egyéb hideg vérű állatokból készíthető ételek | 159 |
| Vágóállatok csoportosítása | 166 |
| Vágóállatok bontása | 166 |
| Higiéniai előírások | 166 |
| Balesetvédelmi előírások | 167 |
| A marhahús részei, felhasználása | 167 |
| A marha bontása | 168 |
| A negyed marha elejének bontása és csontozása | 170 |
| A negyed marha hátuljának bontása és csontozása | 171 |
| A marha belsőségei és előkészítésük | 174 |
| A borjúhús részei, felhasználása | 175 |
| A borjú elejének bontása és csontozása | 177 |
| A borjú hátuljának bontása és csontozása | 181 |
| A borjú belső részei és előkészítésük | 184 |
| A sertéshús részei, felhasználása | 184 |
| A félsertés bontása | 186 |
| A sertés belső részei, és előkészítésük | 189 |
| A bárány- és ürühús részei, felhasználásuk | 190 |
| Felhasznált irodalom | 193 |
| Tárgymutató | 194 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.