kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 337 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-222-469-8 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákat tartalmaz. |
| Bevezetés | 3 |
| Marhahúsból készíthető ételek | 5 |
| Bélszínből és hátszínből egészbensütéssel készíthető ételek | 7 |
| Bélszínből egészbensütéssel készíthető ételek | 7 |
| Bélszínből burkolással készíthető egészben sült ételek | 7 |
| Hátszínból egészbensütéssel készíthető ételek | 12 |
| Ízesített vajak | 18 |
| Bélszínből és hátszínből frissensütéssel készíthető ételek | 19 |
| Bélszínből frissensütéssel készíthető ételek | 22 |
| Hátszínbő frissensütéssel készíthető ételek | 22 |
| Párolással készíthető marhahúsételek | 29 |
| Egészben párolt marhahúsételek | 34 |
| Szeletben párolt marhahúsételek | 34 |
| Töltött rostélyosok | 36 |
| Főzéssel készíthető marhahúsételek | 40 |
| Apróhúsból készíthető marhahúsételek | 43 |
| Marhabelsőségből készíthető ételek | 55 |
| Borjúhúsból készíthető ételek | 59 |
| Egészben sütésssel készíthető borjúhúsételek | 59 |
| Frissensütéssel készíthető borjúhúsételek | 67 |
| Párolással készíthető borjúhúsételek | 79 |
| Főzéssel készíthető borjúhúsételek | 85 |
| Borjúbelsőségből készíthető ételek | 87 |
| Sertéshúsból készíthető ételek | 90 |
| Egészben sütéssel készíthető sertéshúsételek | 90 |
| Frissensütéssel készíthető sertéshúsételek | 99 |
| Párolással készíthető sertéshúsételek | 107 |
| Egyben párolt sertéshúsételek | 108 |
| Szeletben párolt sertéshúsételek | 109 |
| Apróhúsból készíthető sertéshúsételek | 114 |
| Főzéssel készíthető sertéshúsételek | 121 |
| Füstölt sertéshúsok | 125 |
| Disznótoros | 127 |
| Sertésbelsőségekből készíthető ételek | 129 |
| Háziszárnyasokból készíthető ételek | 135 |
| Egészbensütéssel, töltéssel készíthető háziszárnyasételek | 135 |
| Frissensütéssel készíthető háziszárnyasételek | 136 |
| Párolással készíthető háziszárnyasételek | 147 |
| Főzéssel készíthető háziszárnyasételek | 156 |
| Házinyúlból készíthető ételek | 176 |
| Bárányhúsból és ürühúsból készíthető ételek | 179 |
| Egészbensütéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 179 |
| Frissensütéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 185 |
| Párolással készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 192 |
| Főzéssel készíthető bárányhús- és ürühúsételek | 197 |
| Cukrászati ismeretek | 203 |
| Alapismeretek | 205 |
| A cukrászipar kialakulása, fejlődése | 205 |
| A cukrász szakma szerepe a vendéglátóiparban | 209 |
| Üzemi higiénia | 210 |
| Személyi higiénia | 210 |
| Balesetvédelem | 210 |
| Cukrászüzem | 212 |
| A cukrászüzem berendezési tárgyai | 212 |
| A cukrászüzem gépei | 212 |
| A termeléshez szükséges eszközök | 218 |
| Alap- és járulékos anyagok előkészítése | 223 |
| Cukortartalmú anyagok | 223 |
| Lisztek és keményítőtartalmú anyagok | 224 |
| Magvak előkészítése | 224 |
| Zsiradékok | 226 |
| Tej és tojástermékek | 227 |
| Tojás és tojáspor | 228 |
| Gyümölcsök előkészítése | 229 |
| Szesz és szeszes italok | 229 |
| Fűszerek, zamatosítók | 229 |
| Szilárdanyagok | 230 |
| Cukrászipari félkész termékek | 232 |
| Töltelékek | 232 |
| Gyümölcstöltelékek | 232 |
| Tejszínkrémek | 233 |
| Tojáskrémek | 235 |
| Vajkrémek | 236 |
| Becofix, bianca, flaum felhasználásával készült alapkrémek | 236 |
| Ízesített vajkrémek | 237 |
| Tartós töltelékek | 239 |
| Magvakbók készült töltelékek | 240 |
| Egyéb töltelékek | 241 |
| Cukorkészítmények | 242 |
| Főtt cukorkészítmények | 243 |
| Olvasztott cukorkészítmények | 244 |
| Bevonóanyagok | 245 |
| Tésztakészítés | 247 |
| Lazítási eljárások | 247 |
| Tészták csoportosítása | 249 |
| Cukrászsütemények csoportosítása | 249 |
| Élesztős tészták | 250 |
| Gyúrt élesztős tészták | 250 |
| Kevert élesztős tészták | 254 |
| Hajtogatott élesztős tészták | 254 |
| Omlós élesztős tészta | 258 |
| Omlós tészták | 262 |
| Gyúrt omlós tészták | 262 |
| Sárga linzi tészta | 263 |
| Barna linzi tészta | 265 |
| Angol linzi tészta | 266 |
| Fehér linzi tészta | 267 |
| Kakaós linzi tészta | 267 |
| Sós linzi tészta | 267 |
| Kevert omlós tészta | 267 |
| Vajas tészták | 269 |
| Forrázott tészták | 273 |
| Felvert tészták | 277 |
| Hidegen készített könnyű felvertek | 278 |
| Hidegen készített nehéz felvertek | 285 |
| Melegen készített könnyű felvertek | 286 |
| Melegen készített nehéz felvertek | 287 |
| Minyonok | 290 |
| Desszertek, csemegék | 295 |
| Teasütemények | 299 |
| Édes teasütemények | 300 |
| Vágott sós teasütemények | 306 |
| Díszítés | 310 |
| Pohárkrémek | 316 |
| Tejszínes készítmények | 320 |
| Tárgymutató | 325 |
| Felhasznált irodalom | 334 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.