| Kiadó: | Dinasztia Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 238 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-657-115-5 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 5 |
| Vadakból készíthető ételek | 9 |
| A vadak húsának jellemzése | 9 |
| A vadak csoportosítása | 10 |
| Nagyvadak | 11 |
| Apróvadak | 13 |
| Egészben sütéssel készíthető vadhúsételek | 16 |
| Nagyvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 16 |
| Apróvadakból egészben sütéssel készíthető ételek | 19 |
| Frissen sütéssel készíthető vadhúsételek | 29 |
| Nagyvadakból frissen sütéssel készíthető ételek | 29 |
| Apróvadakból frissen sütéssel készíthető ételek | 33 |
| Párolással készíthető vadhúsételek | 35 |
| Nagyvadakból párolással készíthető ételek | 35 |
| Apróvadakból párolással készíthető ételek | 39 |
| Főzéssel készíthető vadhúsételek | 44 |
| Meleg előételek | 49 |
| Zöldség- és főzelékfélékből készíthető meleg előételek | 51 |
| Bundázott előételek | 51 |
| Töltött előételek | 55 |
| Ropogósok | 58 |
| Felfújtak | 61 |
| Csőben sültek | 64 |
| Egyéb készítmények | 66 |
| Tésztákból készíthető meleg előételek | 70 |
| Vajastésztákból készíthető meleg előételek | 70 |
| Sós omlós tésztákból készíthető meleg előételek | 77 |
| Főtt tésztákból készíthető meleg előételek | 77 |
| Palacsintákból készíthető meleg előételek | 83 |
| Fánkok | 87 |
| Tekercsek (roulades) | 89 |
| Rizottók | 91 |
| Sajtból készíthető meleg előételek | 94 |
| Bundázott sajtok | 94 |
| Ropogósok | 95 |
| Felfújtak | 96 |
| Egyéb készítmények | 96 |
| Tojásból készíthető meleg előételek | 98 |
| Főtt tojások | 98 |
| Bevert tojás | 99 |
| Edénykében párolt tojás | 104 |
| Habart tojás | 105 |
| Tojáslepény | 106 |
| Tükörtojás | 108 |
| Tálon sült tojás | 108 |
| Rántott tojás | 109 |
| Töltött tojás | 109 |
| Húsokból és belsőségekből készíthető meleg előételek | 110 |
| Bundázott előételek | 110 |
| Ropogósok | 111 |
| Felfújtak | 112 |
| Csőben sültek | 113 |
| Egyéb készítmények | 113 |
| Meleg vegyes ízelítő | 115 |
| Hideg előételek | 119 |
| A hidegkonyha munkájáról általában | 120 |
| Zöldség- és főzelékfélékből készíthető hideg előételek | 127 |
| Összetett saláták | 127 |
| Töltött zöldség- és főzelékfélék | 138 |
| Gyümölcsökből készíthető hideg előételek | 142 |
| Tojásból készíthető hideg előételek | 145 |
| Töltött tojások | 145 |
| Kocsonyázott tojások | 151 |
| Pástétomok | 155 |
| Kocsonyázott pástétomok vagy habok | 155 |
| Párolt pástétomok | 159 |
| Tésztában párolt pástétomok | 160 |
| Galantinok | 162 |
| Kocsonyák | 167 |
| Hideg halételek | 170 |
| Hideg húsételek- és felvágottak | 177 |
| Vegyes ízelítők | 189 |
| Dísztálak | 193 |
| Szendvicsek | 196 |
| Nyitott szendvicsek | 197 |
| Zárt szendvicsek | 203 |
| Rakott szendvicsek | 203 |
| Nemzetek konyhái | 208 |
| A magyar konyha | 208 |
| A magyar konyha kialakulása | 208 |
| A mai magyar konyha jellemzője | 210 |
| A szomszédos népek konyhája | 211 |
| Az osztrák konyha | 211 |
| A román konyha | 212 |
| A jugoszláv konyha | 213 |
| A csehszlovák konyha | 214 |
| A francia konyha | 214 |
| Az orosz konyha | 216 |
| Az angol konyha | 218 |
| Az olasz konyha | 219 |
| A kínai konyha | 221 |
| A skandináv népek konyhája | 222 |
| Konyhai munkaszervezés | 225 |
| Felhasznált irodalom | 229 |
| Tárgymutató | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.