Lezárt aukciók


Pitchford, Paul: Gyógyító táplálkozás

Sajátítsd el az étrenddel történő gyógyítás titkait

Szerző
Paul Pitchford
Szerkesztő
Balázs Éva
Fordító
Farkas Eszter
Lektor
Kocsárdi Mónika
Dr. Pozsonyi Györygi
Édesvíz Kiadó (Budapest) ,
Fűzött kemény papírkötés , 778 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-529-028-4
Aukció vége:
2021-06-27 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A borító alsó éle enyhén sérült. Néhány lapon színes sorkiemelések láthatók.

Fülszöveg

„Az étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban... Tovább

Fülszöveg

„Az étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban befolyásolja a test valamennyi rendszerét. Ha megelőzésre és kezelésre helyes étrendet állítunk össze, kevesebb gyógyszerre lesz szükség - ha szükség lesz egyáltalán."

A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban.

- Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a „zöld ételek" (mikroalgák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével.

- Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit.

- Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét.

- Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja.

A Gyógyító táplálkozás a fentieken kívül külön fejezetet szentel többek között a súlyproblémáknak, a szív- és érrendszer megújításának, a nők egészségének (különösen a terhesség és a változókor tekintetében), az emésztési zavaroknak, a böjtnek és a tisztításnak, a gyermekek, valamint az idősek táplálkozási szükségleteinek. Az elméleti ismereteket több mint háromszáz vegetáriánus recept teszi teljessé.

Paul Pitchford tanár, táplálkozáskutató az ősi hagyomány szellemében inaskodással, a kelet-ázsiai orvostudomány mestereinek személyes útmutatása mellett szerezte szakképzettségét. Több mint három évtizedes működése alatt a távol-keleti filozófia egyesítő, holisztikus megközelítését ötvözte a Nyugat főbb táplálkozásterápiai elméleteivel, amivel új távlatokat nyitott az egészség és a gyógyítás számára. A szellemi tudatosságot és az ebből fakadó útmutatást tartja a sokszínű élet, így a táplálkozás lényegének. Vissza

Tartalom

1. Kezdetek 27
Bevezetés a kötet használatába 34
1. szakasz: Teljes tápértékű ételek 35
A finomítatlan növényi ételek felbecsülhetetlen értéke -
ásványhiány a bőség földjén 35
Minőség: Ökológiai termesztés kontra génmódosítás 46
2. szakasz: Integratív táplálkozás 50
A fogalmi korlátok lerombolása 50
Az érzelmi káosz csillapítása fenti és lenti gyógyszerekkel 52
3. szakasz: Táplálkozási modellek és irányzatok 54
Alacsony szénhidrát-, magas fehérje-, korlátlan zsírtartalmú étrend 54
Egyenétrend mindenkinek? 57
Kőkorszaki étrend - ma 58
A növényi és a kínai falusi étrend 60
Csak növényi étrendek 64
Túlsúly, immun- és máj szindrómák: győzelem az eredet felett 65
Egyesített táplálkozási piramis 70
Személyes fejlesztő étrend és összegzés 72
ELSŐ RÉSZ: A KÓRMEGÁLLAPÍTÁS ÉS A KEZELÉS ALAPJAI
2. Jin, jang - és ami mögöttük van 77
A szélsőségek törvénye 79
Támogatás és átalakulás 80
Jin és jang meghaladása 80
3. Csí-életerő 84
4. A jin és a jang hat területe 85
5. Meleg/hideg: az étel és az ember termikus jellege 86
A melegítő és hűtő ételek élettana 87
Meleg: minták és okok 89
A meleg jelei 89
Javallat idült meleg állapotra 89
Javallat heveny meleg állapotra 91
Hiány és meleg 91
Jin-hiány: tünetek 91
Az érzékenység megőrzi a jint 92
Jin-hiány és vércukorzavarok 93
A jin-erősítés főbb ételei 93
Hideg: minták és okok 93
A hideg jelei 94
Különleges gyógyszerek 94
Jellegzetes modellek 95
6. Belső/külső: az ellenálló képesség megteremtése 95
A külső állapot jelei 96
Nátha, megfázás és más külső állapotok 96
Javallatok külső állapot kezelésére 96
A belső, mélyebb állapot jelei 98
Ellenálló képesség 99
És a védő csí fogalma 99
Az immunrendszert gyengítő kandidaburjánzás 99
A kandidaproblémák oka 100
Kandidaszabályzó étrend 101
Más hasznos élelmiszerek 103
Kandidaszabályzó étrend: változatok 104
Oxigenizáció 106
Az ellenálló képesség egyéb tényezői 112
A szabad gyök: védi és pusztítja az immunrendszert 112
Mozgás és ellenálló képesség 113
Nemi élet 114
A védő csí és a teljes ételek 114
Ellenálló képesség: a tökéletestől a pusztulásig 114
Egység és ellenálló képesség 115
A vágy körforgásának megszüntetése
Szemlélet 115
7. Többlet és hiány 117
Többlet 117
Étrendi tanácsok többlet esetére 118
Hiány 119
Étrendi tanácsok hiány esetére 119
Állati eredetű élelmiszerek 120
Meleggel, hideggel és egyéb tényezőkkel fellépő hiány 120
A súlyos hiány kezelésének irányelvei 122
A hat terület gyakorlati alkalmazása 124
A kórmegállapítás egyéb alaptényezői: a hat hatás 125
A betegség úgy, ahogy van 126
A gyógyítás művészete 128
MÁSODIK RÉSZ: A TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI
8. Étrendi átállás 133
Csak egy kalap 133
Gyógyulási reakció 134
A klorofill és az étrendi átállás 135
Méregtelenítő hatású ételek 135
Ételcsoportok és arányok 136
Áttérés húsközpontú étrendről a teljes értékű növényeket
tartalmazó étrendre 137
A gyógynövények elkészítésének alapjai 138
Többlet és mérgek 139
Mérgező fémek 139
Sugárzás 140
Drogok 141
Élősködők 142
Nyálka 143
Túlsúly 143
A tartós fogyás irányelvei 144
Érzelmi/lélektani kitörések 147
Az érzelmi-mentális kitöréseket enyhítő javaslatok összefoglalása 149
Átállási modellek 149
Az átállás nehézségeinek gyakori okai 149
9. Víz 150
Hegyi patakok és falusi kutak 150
Városi, újratisztított víz 151
Klórozás 151
Fluorozás 151
A fluorozás nemkívánatos hatásai 152
Fluor az ételben 153
Egyéb vegyi anyagok 153
Saját vízhálózatunk 153
Szűrők és tisztítók 154
Tisztított víz mint tisztító közeg 155
Szűrt víz 155
A hús-víz kapcsolat 155
Egyéni vízfogyasztás 156
Többlet és hiány a vízfogyasztásban 157
10. Fehérje és B12-vitamin 157
Aminosavak 157
A hús- és az állati eredetű ételek csábítása 161
Tápláléklánc 162
Vegetáriánusok 164
A B{ 2-vitamin és a mai vegetáriánus 164
A B{ 2-vitamin növényi forrásai 166
Erjesztett ételek 166
Algák: mikroalgák és tengeri növények 167
Étkezési élesztő 167
B12-vitamin terhesség és szoptatás alatt 168
Biztonsági határ vegetáriánusoknak 169
További fehérjék 170
Fehérjehiány 172
A fehérjehasznosítás javítása 173
Növényi fehérjeforrások 173
Zöldek, A-provitamin és fehérje 174
A leggazdagabb fehérjeforrások 175
A fehérje és az agyműködés 176
Mikroalgák és hús: összehasonlítás 176
Állati fehérjeforrások 177
Tejtermékek és nyálkaállapotok 177
Ajánlott tejtermékek 178
Természetes dolog-e tejet inni? 178
Erkölcsi megfontolások 178
Kecsketej 179
Virágpor és méhpempő 179
Tojás, hal, szárnyas- és emlőshús 180
Választás - ha állati eredetű élelmiszerre van szükség 182
A hal és a hús jellemzői, alkalmazásuk általános területei 183
Húskészítés hiány és étrendi átállás esetén 186
11. Olajok és zsírok 186
A zsírok természete 187
A telített zsír-koleszterin kapcsolat 188
Szív- és értisztítás 190
Az omega-3 hatása a szívbajra, az immunhiányra,
az agyfejlődésre és az alultápláltságra 191
DHA és az agy/idegek megújulása 191
DHA és más zsírsavak az alultápláltság kezelésében 191
Az omega-3 zsírsav forrásai 192
Az omega-3 olajok további haszna 194
A szív és az érrendszer megújítása 194
A többszörösen telítetlen olajok és az esszenciális zsírsavak 197
A prosztaglandin: kitekintés az esszenciális zsírsavak világába 199
Gamma-linolénsav (GLA) és a PGEj 199
A PGEj betegségelhárító hatása 199
A vegetáriánus étrend és a zsírsavak 202
Az ősi étrend 203
Együnk jobb minőségű zsírsavakat! 205
Telített zsírok 205
Egyszeresen telítetlen olajok 205
Olajfajták 207
Finomítatlan olaj 207
Hidegen sajtolt és sajtolással előállított olaj 207
Finomított olajok 208
A többszörösen telítetlen növényi olaj, a margarin
és a vajkrém veszélyei 209
Tisztított vaj 210
Az olajhasználat irányelvei 211
Olajtárolás 214
Az élet olaj nélkül 215
Sütés serpenyőben, olaj nélkül 215
12. Édesítők 1 216
Az édességtöbblet-tünetegyüttes 217
Cukorral élni és visszaélni 217
Elsősegély édesszájúaknak 218
Méz 219
Édesítők összehasonlítása 220
Javaslatok 221
Gabonamaláta 221
Finomítatlan cukor - finomítatlan nádlépor 222
Sztívia 222
Tejcukor és gyümölcskivonat 223
Az édesítők és a tudatosság 223
13. Só 224
A nátrium-kálium kapcsolat 228
A só - összefoglalás 230
Sótöbblet 231
Sóhiány 231
Nátriumegyensúly káliummal 231
Mértékletes sóhasználat 231
A só mint orvosság 232
14. Ízesítők, koffein, fűszerek 232
Ízesítők és kémiai adalékanyagok 232
Ecet 232
Fekete bors 233
Mustár 234
Sütőpor és szódabikarbóna 234
Mononátrium-glutamát 235
Koffeintartalmú élelmiszerek 235
Kávé 235
Tea 237
Fűszerek 237
15. Vitaminok és táplálékkiegészítők 239
C-vitamin-tabletta 241
Táplálékkiegészítő mint gyógyszer 243
Táplálékkiegészítő a megelőzésben 243
Életmentő döntések 243
16. Kalcium 245
A magnéziumkapcsolat 246
A magnézium hormonális tevékenysége 246
Lazító hatás 247
A kalciumszabályozó klorofill 247
Három csonterősítő leves 248
Az idősödő nő és a női sportoló kalciumigénye azonos 249
Javaslatok a kalciumfelszívódás javítására 252
A kalciumfelszívódás javítása szilíciummal 253
Ásványianyag-formula 254
Szilíciumtartalmú ételek 254
Kiegyensúlyozott édességfogyasztás - egyenletes kalciumszint 255
17. Zöld ételek 255
A klorofill, a béta-karotin, a fehérje és egyéb tápanyagok
kincsesbányái 255
Mikroalgák 257
Spirulina 258
Klorella 260
Vad kékeszöld mikroalga 261
A karcsú páciens és a vad kékeszöld 263
Dunaliella 264
Mikroalgák: adagolás 264
Búza- és árpafű 267
A búzafű nevelése 268
A mikroalga és a gabonafű kiválasztása 269
Általános irányelvek 269
Szempontok és specifikus alkalmazási területek 270
Zöldek az étlapon 273
A-vitamin és béta-karotin 273
Az általános A-vitamin-hiány oka 274
Az A-vitamin főbb tulajdonságai 274
A béta-karotin-tartalmú ételek specifikus hatása 275
Az A-vitamin-hiány jelei 275
18. Vésztartalék egyszerűen 277
19. Az étel öröme 278
Túlevés és öregedés 278
A harmonikus étvágy megteremtése 279
A rágás tudománya 279
Az evés és a tápérték egyéb vonatkozásai 280
Étkezési tervek: a napi egy, két és három étkezés sajátosságai 281
Két étkezés naponta 282
Háromszori étkezési terv 283
Reggeli elixír 284
Tisztító reggeli 285
Helyi ételek 285
Nassolás és alacsony vércukorszint 285
Minden étkezési tervhez 287
20. Ételkombinációk 287
Az ételtársítás fontossága 287
A terv: emésztésjavító ételkombináció 288
B terv: a tökéletes emésztést szolgáló ételtársítás 291
B ételkombinációs terv: kivételek 291
C terv: az egytálétel 297
A tálalás művészete 297
Allergia és ételkombináció 29§
Allergia és csíráztatás 299
Négynapos és hathetes program 299
Az allergia fizikai és lelki oka 300
21. Böjt és tisztítás 300
Tisztítás és építkezés 301
A böjt és a savasító, nyálkaképző ételek 301
Öt böjt 303
A jó böjt érdekében 305
A böjt indítékai 307
Mikor ne böjtöljünk? 307
A spirituális gyakorlat és az elvonulás ételei 308
22. Gyermekételek 309
Helyes étkezési szokások 310
Csecsemőételek 311
Amikor nincs anyatej 312
Nyers és pasztőrözött tej 312
Homogénezett tej 313
A tejtermék minősége 313
Állati tej vagy anyatej 314
Tehéntej 314
Kecsketej 314
Anyatej 315
Savanyított (fermentált) tejtermékek 315
Összefoglalás a tejről 316
Ételcsoportok és arányok
Csecsemőételek elválasztás alatt és után 317
Állati eredetű élelmiszerek minősége 318
A vegetáriánus gyermek 318
A hiány megelőzésének és kezelésének ételei 319
Szója 320
Mikroalga 32q
Amaránt és quinoa 221
Méhpempő és más állati eredetű termékek 321
Óvatosságot igénylő ételek 323
Etel és viselkedés 325
Fogantatás és terhesség 326
Taoista tilalmak fogamzás idején 326
Terhesség alatt 327
Gyermekünk odabent 327
Gyógyulás és kötődés 328
HARMADIK RÉSZ: AZ ÖT ELEM ÉS A SZERVRENDSZEREK
23. Öt elem: az évszakok változása, egészséges és beteg szerveink 331
Az évszakok változása 331
Egészséges és beteg szervek 332
A teremtés és az ellenőrzés ciklusai 333
24. Az öt íz gyógyászati alkalmazása 334
Csípős (fanyar, fűszeres, erős, illatos ízek) 336
Sós 337
Savanyú 338
Keserű 339
Édes 340
25. Fa elem 342
Tavasz 342
Tavaszi ételek 342
Megújulás és nyers ételek 343
Tavasz a konyhában 344
Az egészséges és a beteg máj 344
A máj-diszharmónia tünetei 344
Gyakori májműködési zavarok 344
A többlet hatása a szervek családjára 346
A szél és a máj-diszharmónia természete 347
Az epehólyag megújítása 348
A diszharmónia forrása 349
A máj gyógyítása táplálkozással 351
Az alkohol és drog májkárosító hatása 355
26. Tűz elem 356
Nyár 356
Nyári ételek és készítésük 356
Az egészséges és a beteg szív 357
A szív-lélek zavarainak általános tünetei 357
Gyakori szív- és lélekzavarok 358
A szív gyógyítása 360
Az elme elcsitítása és összpontosítása 361
A teljes ételek nyugtató hatása 363
27. Föld elem
Nyárutó: az évszakok váltakozása 364
Évszakváltás 364
Nyárutó és változás: az étel és elkészítése 365
Az egészséges és a beteg lép-hasnyálmirigy 365
A lép-hasnyálmirigy jellegzetes funkciózavarai 366
Nedvesség, nyálka, mikrobák 368
Nedvesség és degeneratív betegség 368
Pazarlás és a föld elem 370
28. Fém elem 371
Ősz 371
Őszi ételek 371
Szárazság 371
Az egészséges és a beteg tüdő 372
A kötődés mint a tüdő vitalitásának fokmérője 372
A gyász és a bánat feldolgozása 372
A tüdő vitalitásának fizikai jelei 373
A gyakori tüdőbetegségek oka 373
Gyakori tüdőfunkció-zavarok 374
A tüdő és a vastagbél védelme 376
Védő és tisztító ételek 376
29. Víz elem 379
Tél 379
Téli ételek és elkészítésük 379
Sós és keserű: a hideg évszak íze 379
Az egészséges és a beteg vese 380
A vese-diszharmónia általános tünetei 380
Gyakori vesefunkció-zavarok 381
Csing: a vese vitalitásának forrása 384
A csing táplálása 385
Személyre szabott csingerősítés 386
A megfelelő csing-tonik kiválasztása 388
Az öregedés 389
Étrendi javaslat életerős időseknek 390
NEGYEDIK RÉSZ: BETEGSÉGEK ÉS ÉTRENDI GYÓGYÍTÁSUK
30. Vércukor-rendellenességek 397
Diabétesz 397
Jótékony olajok 399
A gyógyítás tényezői 400
Hipoglikémia 401
A hipoglikémia tünetei 401
A hipoglikémiás személyiség 403
31. A gyomor és a bélrendszer 404
A „gyomor tüze" és a meleg eredetű fekélyek 404
Nyelvlepedék és emésztés 405
Vastag- és vékonybélhurut 405
Divertikulózis és irritábilis bél tünetegyüttes 406
Lisztérzékenység 407
Vérhas 408
Hasmenés 409
Székrekedés 409
32. Vérrendellenességek 413
Vérhiány 413
A haj és a vér minősége 414
Korunk, a „szorongás ideje" 415
Vérzés 416
A vérzés főbb okai 416
Pangó vér: nőgyógyászati és egyéb zavarok 418
A pangó vér jellegzetes betegségei 419
Menstruációs zavarok 420
Megelőzés és helyes életmód 420
A táplálkozás általános elvei 421
Különleges menstruációs zavarok 424
33. A rák és a regenerációs étrend 430
A rák és a degeneratív betegségek regenerációs étrendje 432
A regenerációs étrend szempontjai 433
Más gyógymódok 434
Hagyományos és modern megközelítés 435
Javasolt táplálékcsoportok 441
Az egészség megóvása 449
34. Egyéb degeneratív betegségek
Reumatikus és arthritises állapotok
Alkoholizmus és más szerfüggőségek
Asztma 459
AIDS 460
Szklerózis multiplex (SM) 453
Genitális herpesz 454
Súlyos bőrbetegségek 465
Skizofrénia és más elmebetegségek 467
ÖTÖDIK RÉSZ: RECEPTEK ÉS A NÖVÉNYÉTELEK HATÁSA
35. Vibrációs főzés 473
Főzési módszerek 475
Főzőedények 478
Szójegyzék 480
Gyógyító receptek 480
36. Gabonafélék 482
Az egyéni alkat harmonizálása gabonával 483
Amaránt 485
Árpa 487
Búza 488
Hajdina 495
Köles 498
Kukorica 499
Quinoa 502
Rizs 504
Rozs 512
Zab 513
37. Kenyerek 515
Lisztek és lisztkeverékek 516
Természetesen kelesztett kenyér 517
A rozs ajándéka 528
Fekete rozskenyér 530
38. Hüvelyesek: bab, borsó, lencse 533
A hüvelyesek gyógyhatása 534
Adzukibab 534
Anasazibab 534
Bolita vagy rózsaszínű bab 535
Borsó 535
Csicseriborsó 535
Fekete bab 535
Feketeszemű borsó 535
Fekete szójabab 535
Lencse 536
Limabab 536
Lóbab 536
Mungóbab 536
Nagy északi és gyöngybab 537
Szójabab 537
Vesebab 538
Zöldbab 538
A hüvelyesek emészthetőségének javítása 538
Hüvelyesek főzése 540
Miszó 546
Tempeh 550
Tofu 553
39. Diófélék és magok 557
A diófélék és magok gyógyhatása 560
Chíamag 560
Dió 560
Fekete szezámmag 560
Fenyőmag 561
Földimogyoró 561
Kókusz 561
Lenmag 561
Mandula 562
Napraforgómag 562
Pisztácia 562
Tökmag 562
40. Zöldségek 563
A zöldségek gyógyhatása 564
Brokkoli í 564
Cékla 564
Csicsóka 565
Csucsorfélék 565
Burgonya 565
Padlizsán 566
Paradicsom 567
Édesburgonya és jamszgyökér 567
Fejes saláta 568
Gomba 568
Hagymák: elsődleges gyógyító tulajdonságok 568
Fokhagyma 569
Metélőhagyma 570
Mogyoróhagyma 570
Póréhagyma 571
Vöröshagyma 571
Karalábé 571
Káposzta 571
Leveles kel 572
Mustárzöld 573
Pasztinák 573
Petrezselyem 573
Retek 573
Sárgarépa 574
Spárga 575
Spenót 575
Sütőtök 576
Tarlórépa 576
Tök 576
Uborka 576
Vízitorma 577
Zellerszár 577
Zöldségfőzés 578
Darabolás 580
41. Csírák 596
Lucerna 596
42. Saláták 599
Élősködők és permetezőszerek 600
Tavaszi saláták 601
Nyári saláták 602
Őszi saláták 603
Téli saláták 604
Öntetek 605
43. Tengeri növények 608
Agar-agar 610
Dulse 612
Hidzsiki és aramé 614
Kombu és barnamoszat 616
Nori 619
Vakame 620
Az ír moha és a korzikai moszat 623
44. Levesek 624
Tavaszi levesek 625
Nyári levesek 626
Őszi levesek 627
Téli levesek 628
45. Mártások 630
46. Ízesítők 634
Chutney és dip 635
47. Szendvicskrémek és pástétomok 636
48. Savanyúságok 637
49. Gabona- és magtejek 640
50. Rejuvelak és joghurt 641
51. Gyümölcsök 642
A gyümölcsök gyógyhatása 644
Alma 644
Ananász 645
Avokádó 645
Banán 645
Citrom (és zöldcitrom) 645
Cseresznye 646
Datolyaszilva 646
Eper 647
Faeper 647
Füge 647
Görögdinnye 648
Gránátalma 648
Grépfrút 648
Körte 649
Málna 649
Narancs
Őszibarack 650
Papaja 651
Sárgabarack 651
Szilva 651
Szőlő 651
52. Édességek 652
53. Összefoglalás 664
Szattva: a testet-lelket gyógyító táplálkozás 664
Zárszó 677
A függelék: Élősködők kihajtása 678
B függelék: A gyökérkezelés hatása az egészségre 691
Jegyzetek 694
Ajánlott irodalom
Receptmutató 728
Növénymutató 732
Név- és tárgymutató 735-778 Vissza
Tétel sorszám:
293

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
8.000 Ft Licitek száma: 48



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!