Lezárt aukciók


Horn Gyula: Azok a kilencvenes évek... (dedikált példány)

Szerző
Horn Gyula
Szerkesztő
Hitseker Mária
Kossuth Kiadó Rt. (Budapest) ,
Kiadói fűzött kemény papírkötés , 494 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-09-4092-2
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], 1999, Kossuth Kiadó Rt. (Szekszárdi Nyomda Kft.), 494 p. + [1] p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által dedikált példány. Első kiadás. Azok a kilencvenes évek... Írta: Horn Gyula.
A címlapon a szerző, Horn Gyula tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Dr. Sz. J.-nak, Horn Gyula".
A kötetet Hitseker Mária szerkesztette. Részletes tartalomjegyzékkel kiegészített kiadás. Nyomta és kötötte a Szekszárdi Nyomda Kft.
Kiadói fűzött kemény papírkötésben lévő példány feliratozatlan címfedéllel és hátlappal, feliratozott könyvgerinccel, tiszta belívekkel, hiánytalan, jó állapotban, feliratozott, a szerző színes fotójával illusztrált, rövid szöveges részt tartalmazó kiadói borítófedélben.
A szerző, Horn Gyula János (Budapest, 1932. július 5. – Budapest, 2013. június 19.) közgazdász, politikus, a Magyar Népköztársaság utolsó külügyminisztere, "a nyugati-keleti kerítés" magyarországi lebontója, 1994 és 1998 között a harmadik magyar köztársaság harmadik miniszterelnöke volt. A politikus szerző ebben a könyvében a kilencvenes évek eseményeit veszi sorra, és válogatás nélkül világít bele ezeknek a sorsfordító időknek a sokak számára ismeretlen kulisszatitkaiba.

Fülszöveg

"Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak, és nem lesz, aki... Tovább

Fülszöveg

"Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak, és nem lesz, aki megbocsáthat nekünk." Ennek a világnak a megteremtésén munkálkodott az elmúlt évtizedben is e könyv szerzője, aki belülről ismeri a magyar valóságot, s otthon van a nagyvilágban is. A korszak hiteles tanúja vall ebben a könyvben politikáról, emberekről, saját töprengéseiről, küzdelmeiről, amelyeket a pártjában, a parlamentben és a nemzetközi színtéren folytatott. Könyve mottója lehetne: Így láttam én. Horn Gyula ugyanis ügyel arra, hogy - mint a "Cölöpök" című művében - csak azokról az eseményekről írjon, melyekben személyesen részt vett; az évtized azon szereplőiről nyilatkozzék, akikkel közvetlenül kapcsolatba került. Az újságolvasó állampolgár így is számtalan, eddig ismeretlen eseménnyel és történéssel találkozik ebben a rendkívül érdekes és olvasmányos visszaemlékezésben. Az Európai Unióval, a NATO-val, a Valutaalappal, a Vatikánnal, a környező és a távoli országok állam- és kormányfőivel folytatott tárgyalások épp úgy szóba kerülnek benne, mint a kelet-közép-európai polgári átalakulás szülési kínjai. Amikor pedig hazai gondjaink lényegét és összefüggéseit világítja meg, jelenünk és közeljövőnk megítéléséhez nyújt segítséget. Vissza

Tartalom

Első rész
Első fejezet7
Második fejezet44
Harmadik fejezet96
Negyedik fejezet118
Ötödik fejezet167
Hatodik fejezet194
Második rész
Hetedik fejezet219
Nyolcadik fejezet269
Kilencedik fejezet381
Tizedik fejezet434
Vissza
Tétel sorszám:
087

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
9.100 Ft Licitek száma: 27Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!