Tartalom
I. A volt királyi konyha. 3
II. Amit minden háziasszonynak tudni kell a vadról 9
1. Görgényi nyúlleves 10
2. Savanyú nyúlleves 11
3. Fácánhúsleves (Consommé Véfour) 12
4. Skót leves (Potage á PÉcossaise) 12
5. Vadhúsleves (Consommé de gibier) 13
6. Kőedényben tálalt fogolyleves (Cons. Perdreau en petite Marnite) 13
7. Vadhúsleves nápolyi módon (Consommé á la Napolitaine) 14
8. Vadhúsleves fürjhús metélttel (Consommé á la Capri) 14
9. Vadhúsleves Rotschild módra (Consommé á la Rotschild) 14
10. Erdész apritottas 15
11. Tejfeles nyúl készítése pácolás nélkül 16
12. Nyúlaprólék tejfelesen 17
13. Svájci nyúlaprólék 17
14. Nyúlgalantine 18
15. Nyúlszeletek polgári módon 19
16. Nyúlpástétom 19
17. Nyúlgerinc hideg Cumberlandi mártással 20
18. Vadnyúl erdész módra (Liévre á la Forestier, eredeti) 21
19. Vadnyúl tanácsos módra (Liévre conseiller) 22
20. Vadnyúl szeletek Lotharingiai módra (Noisettes de Liévre á la Lorraine) 23
21. Escoffier-féle nyúlragount 23
22. Őzbordák szarvasgomba mártással 24
23. Őzbordák Cussy módra. (Cotelettes de cheveuil á la Cussy, hideg) 25
24. Vadászlakoma az erdőben 26
25. Szarvascomb brassói módon 28
26. Szarvascomb sülve 29
27. Nyúlgerinc gombával párolva 29
28. Szarvascomb gesztenyével 30
29. Őzgerinc Szt. Hubert módra 31
30. Őzcomb meleg Cumberlandi mártással (Hunting Breakfast) 32
31. Nyúlszeletek polgári módon 33
32. Őzmáj gascogne-i módra 33
33. Őzszeletek barna mártásban 34
34. Őz érmecskék husvét módon 34
35. Nyúlhús vagy őzhús saláta 35
36. Szarvasgöngyöleg Nimród módra 35
37. Bibictojás pármai módon 36
38. Bibictojások troubadour módra 36
39. Vadsertés főzése 37
40. Vadsertés érmecskék (Medaillon de sanglier) 37
41. Vaddisznószelet reformmártással (Tranche de Sanglier au sauce reform) 38
42. Vaddisznó görgényi módon 39
43. Vadmalac érmek Conti módon (Medaillon de Marcassin á la Conti) 40
44. Vadmalac bordák Saint Hubert módra (Cotelettes de Marcassin á la St. Hubert) 40
45. Zergegerinc tiroli módra 41
46. Szarvasszeletek Hunyadi módra 41
47. Hideg mustáros mártás (Sauce Moutarde froide) 42
48. Gribiche-mártás (Sauce Gribiche) 42
49. Vadászreggeli Gödöllőn 43
50. Őzduzma (Pouding de Chevreuil) 43
51. Kapornás nyúl -vagy őzszeletek (Filet de liévre á la Capri) 44
52. Vadgöngyölék gombamártással (Croquette de gibier, sauce Champignon) 45
53. Fogolysült 46
54. Fogoly párolva kelkáposztában (eredeti francia) 46
55. Hideg fogoly Nagy Lajos módjára 47
56. Foglyok Provanszi módra (Perdreaux Provencale) 48
57. Foglyok Szent Quentin módra (Perdreaux á la St. Quentinoise, párisi recept) 48
58. Párolt fogoly narancsosmártással (Perdreau á la bigarade) 49
59. Fogoly magyarosan 50
60. Gombával párolt foglyok tejfölösen 50
61. Fogoly vidékiesen 51
62. Töltött fogoly aszpikban 52
63. Szalonkamell Goethe módra (3 személyre) 53
64. Szalonka májaspiritóssal 54
65. Fenyvesmadarak sülve 55
66. Fürjek sülve 56
67. Fürjek párolva 56
68. Szalonka fehérborban (Bécassine sautée au vin blanc) 57
69. Párolt vadkacsa tejfölesen 57
70. Szárcsa ajókával tüzdelve (Sarcelles piquée aux anchois) 58
71. Vadkacsa mágnás módra 59
72. Hideg fácán Caréme módra (Faisan froid á la Caréme) 59
73. Fácán normand módra 60
74. Fenyvesmadár töltve l60
75. Haen piskóta 61
76. Tojáslepény fácánhús töltelékkel (Omelette aux salpicon de Faisan) 61
77. Osztriga tálalása 62
78. Fácán töltve 62
79. Szalonka salmis-val 69
Vissza