TémakörökLezárt aukciók


Hámori Tibor: Puskás (Puskás Ferenc által dedikált, számozott példány)

Legenda és valóság

Szerző
Hámori Tibor
Szerkesztő
Pintér Lászlóné
Róla szól
Puskás Ferenc
Grafikus
Szepes Béla
Lektor
Antal Zoltán
Szepesi György
Dr. Fodor László
Sportpropaganda Vállalat (Budapest) ,
Kiadói ragasztott papírkötés , 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7542-57-4
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], 1982, Sportpropaganda Vállalat (Ságvári Nyomda, Bp.), 239 p., ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Puskás Ferenc, nemzetközi hírű, magyar labdarúgó által dedikált példány. Első, számozott kiadás. Puskás. Legenda és valóság. Írta: Hámori Tibor.
Az előlapon Puskás Ferenc labdarúgó tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Szeretettel Gy.-nak Puskás Ferenc".
"Ebből a könyvből 1.000 számozott példány készült". Ez a 137. számú példány.
Szövegközti fekete-fehér, feliratozott, eredeti képanyaggal és karikatúrákkal illusztrált kötet. Fedélterv: Szegvári Károly festőművész alkotásának és Záhony István felvételének felhasználásával - Orbán László munkája. Karikatúrák: Szepes Béla. Szerkesztő: Pintér Lászlóné. Nyomtatta a Ságvári Nyomda Budapesten.
Kiadói ragasztott papírkötésben lévő példány feliratozott, színes illusztrációval ellátott, néhol kopott címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, tiszta belívekkel, illusztrált hátlapon a kiadó feltüntetésével, hiánytalan, jó állapotban.
Puskás Ferenc (Budapest, 1927. április 1. – Budapest, 2006. november 17.) olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes, magyar labdarúgó, több neves klubcsapat és válogatott elismert edzője. A legendás 6:3-as Aranycsapat kapitánya.
Hámori Tibor (Budapest, 1931. április 22. – 2013. március 12.) író, publicista, sportszakíró, újságíró, asztaliteniszező. 1954-ben asztaliteniszben főiskolai világbajnok, a Népsport külső munkatársa, majd szerkesztője, a Képes Újság kulturális rovatvezetője, a "Foci" főszerkesztő-helyettese, majd főszerkesztője, a Riport főszerkesztője, a "Pesti Riport" munkatársa, majd főszerkesztője, a "Heti Pesti Riport" főszerkesztője, a Képes Riport elnök-vezérigazgatója. Számos sporttal kapcsolatos könyv, publikáció szerzője.

Előszó

Nem egyszerű nekem a Puskás Ferencről szóló könyvhöz bevezetőt írni. Persze, ha hirtelen eltűnne az idő, s mi ennek jóvoltából kifuthatnánk a játéktérre, mint amikor még fiatalok voltunk, amikor... Tovább

Előszó

Nem egyszerű nekem a Puskás Ferencről szóló könyvhöz bevezetőt írni. Persze, ha hirtelen eltűnne az idő, s mi ennek jóvoltából kifuthatnánk a játéktérre, mint amikor még fiatalok voltunk, amikor örömet leltünk abban, hogy híres játékosok vagyunk - álszerénység nélkül, mert az nem fér ide -, s rajtunk volt a Real Madrid trikója... újra éledne minden! De, sajnos, már nem minden ugyanaz. Emlékezni nem ugyanaz a pillanat, amit átéltünk, akkor sem, ha jó mélyen bemegyünk az emlékezet szakadékába. Sok mindent fel tudunk eleveníteni, de mindent átélni úgy, ahogy volt, többé már nem sikerül. Mert akkor nem volt vágyakozás, most pedig van. Olyan halvány a különbség időben, amikor hátrahagytuk a fiatalságunkat, s mégsem tudjuk, ez mikor történt. De a tény, hogy néhány szavas prológot kell írnom ebbe a könyvbe, kötelez arra, hogy sok mindent visszaidézzek az emlékezetembe. Puskás szellemét, amilyen volt, azt a Puskást, aki ma is az eszemben van és azt a Puskást, akit valamilyen módon idealizáltunk, nemcsak az óriási tehetségéért, mint játékost, hanem az évek során megszilárdult barátságunkkal fémjelezve. Ő a nagy közönségnek felbukkan, mint egy fénysugár, vagy inkább, mint egy örökmécses. De bennem az a Puskás is megvan, aki bízik bennem, s akiben és bízom, aki mint ember is ugyanolyan magasra tört, mint játékos! Pancho, ahogyan mi spanyolul elkereszteltük, nagy egyéniség volt és az is maradt. Az egész ember csupa nemeslelkűség. Nem befolyásolta őt a környezete, mindig bőkezű volt azzal, aki tőle valamit kért. S mindenek fölött jó bajtárs. És csak ezután jött a futballfesztivál, amikor a közönség a lelátókról élvezte az ő lelkületét és pompás játékát, külön és én mellettem, mindig, amikor csak a labda közelébe került. Vissza

Tartalom

Alfredo Di Stéfano előszava5
Ki volt Puskás?9
A Lipták-grundtól - a világhírnévig15
Sebes Gusztáv emlékei Puskásról39
Újra itthon5
Östreicher Emil emlékei Puskásról69
Mi történt Bernben?85
Hidegkuti Nándor emlékei Puskásról95
A Sportszázadtól - a Népstadionig109
Szepesi György emlékei Puskásról119
Azok a szép napok131
Puskás Öcsivel Port Saidban141
Rendhagyó befejezés181
Képmelléklet191
Vissza
Tétel sorszám:
078

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
90.000 Ft Licitek száma: 31Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!