Témakörök



Lezárt aukciók


Gahm, Bernhard: Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése

Szerző
Bernhard Gahm
Fordító
Seresi Frigyes
Lektor
Nagy Sándorné
Hogyf Editio (Budapest) ,
Fűzött kemény papírkötés , 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-8484-07-1
Aukció vége:
2022-03-27 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szép, tiszta állapotú példány.

Előszó

A töltelékáru készítése sok ember számára olyan téma, amiről azt hiszik, hogy azzal csak hivatásos hentesek foglalkozhatnak. Az utóbbi években sajnos egyre inkább csökken a hús- és... Tovább

Előszó

A töltelékáru készítése sok ember számára olyan téma, amiről azt hiszik, hogy azzal csak hivatásos hentesek foglalkozhatnak. Az utóbbi években sajnos egyre inkább csökken a hús- és húskészítmény-fogyasztás. Ennek több oka van: olyan gyakran halljuk vagy olvassuk azokat az ajánlásokat, melyek szerint a húst és a töltelékárut az egészséges táplálkozásnál lehetőleg kerüljük. Ennél sokkal súlyosabb okot szolgáltatnak arra, hogy sokaknak már miért nem olyan ízletes a hurka és kolbász, az állandóan ismétlődő élelmiszerbotrányok. Évekkel ezelőtt sok fogyasztót megrettentett a hízóborjaknál használt hormonok botránya. Ezt követte a csernobili atomerőmű katasztrófája. Emiatt elsősorban a vadhús fogyasztása csökkent drasztikusan. Legutoljára a BSE-marhakór volt az, ami megrémisztette a fogyasztókat. Ezek az afférok csökkentik a szóban forgó húsfajta fogyasztását, ami aztán évekkel később sem éri el az eredeti mértéket. Az emberke félnek és bizonytalanná válnak... Vissza

Tartalom

Előszó4
A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés9
Hús, a töltelékáru nyersanyaga20
A kolbászfélék felosztása21
A hús beszerzése21
A hús tárolása a kolbászkészítés előtt25
Adalékanyagok és fűszerek27
A só több, mint fűszer28
Fontos adalékanyagok29
Fűszerek30
A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként34
A konzervdobozok és üvegek kiválasztása35
A konzervek betöltése és befőzése37
A konzervek tárolása38
A kolbásztöltelék feldolgozása belekben39
Természetes belek és műbelek40
A belek előkészítése a töltés előtt42
A belek töltése44
A töltelékáru főzése48
Füstölés53
A füstölés eszközei54
Füstölési módok57
A töltelékáru tárolása60
Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben60
Hűtvetárolás60
Tárolás mélyhűtéssel62
Előkészületek a kolbászkészítéshez64
A főzőkolbász készítése65
Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez66
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása67
Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek73
Kenhető nyerskolbász80
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása81
Receptek kenhető nyerskolbászhoz82
Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék84
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása85
Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez86
A töltelék elkészítése87
A nyerskolbász érlelése89
A szárazáru füstölése97
Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez98
Vörösárufélék101
A nyersanyag ismertetése és felhasználása102
Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez103
A töltelék előállítása104
A töltelék betöltése108
Egyedi receptek108
Sütőkolbászok117
Durva aprítású sütőkolbászok118
Finom aprítású sütőkolbászok122
Pástétomok124
Pástétomreceptek126
Kocsonya129
Alapanyag és elkészítés130
Az aszpik elkészítése130
Kocsonyák díszítése (garnírozása)131
Kocsonyareceptek132
Sózás vagy pácolás136
Nyers pácolt áru137
Abált áruk140
Tárgymutató147
Vissza
Tétel sorszám:
131

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
8.500 Ft Licitek száma: 43



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!