Lezárt aukciók


Következő aukciónk előzetes kínálata

Egyedi újságkivágásokból összeállított és kézzel írt receptekkel kiegészített szakácskönyv

Szerző
Gundel Károly
Csáky Sándor
Binder József
Móra Ferencné
Mógáné Reguly Margit
(Budapest) , Amatőr félvászon kötés , 208 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-09-25 20:00

Aukciós tétel adatai

h. n., é. n., k. n., [210] p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Egyedi újságkivágásokból összeállított és kézzel írt receptekkel kiegészített szakácskönyv.
921 egyénileg beragasztott és tollal, illetve ceruzával lejegyzett receptet, valamint különböző háztartási útmutatókat tartalmazó, számos fekete-fehér fényképpel és rajzzal illusztrált egyedi gyűjtemény. A kötet összesen 210 oldal terjedelmű, ebből 12 oldal üres.
Amatőr félvászon kötésben lévő példány a Pesti Hirlap feliratos, színes illusztrációval ellátott címfedelével, feliratozatlan, amatőr könyvgerinccel és hátlappal, néhány sérült lappal, átlagos állapotban. A címfedél belső oldalán és a hátlap felőli előzéklapon ceruzás megjegyzések olvashatóak.
Egyedi melléklet: három az oldalak közé ragasztott, likőrök és egyéb szeszes italok házi előállításáról szóló tájékoztatóval.
Jöjjön egy kis ízelítő a receptek közül: "Nyúlpástétom. Egy nyulat sós vízben két-három hagymával, egy felaprított sárgarépával puhára főzünk. A víz állandóan lepje el a húst. Midőn a hús annyira megfőtt, hogy a csontról leválik. A húst a megfőtt hagymával és sárgarépával kétszer átdaráljuk s azután szitán áttörjük. 10 dkg vajat, egy citrom levét, egyfél vízben áztatott zsemlyét, egy egész tojást ízlés szerint cukrot, borsot és finom mustárt adunk. Miután mindezt jól összekevertük, 2-3 evőkanál aszút vagy szamorodni bort adunk hozzá. Zsírral kikent pástétom formába téve, egy órán át főzzük s azután kiborítjuk s jó hidegen tálaljuk, esetleg sulcirozzuk."

Előszó

A "konyhanyelv" szótára Legirózás. Mártást vagy levest szoktak legirózni, ami annyit jelent, hogy nyers tojássárgával kevés tejet, tejfelt vagy nyers tejszínt elkeverünk és folyton habarás mellett... Tovább

Előszó

A "konyhanyelv" szótára Legirózás. Mártást vagy levest szoktak legirózni, ami annyit jelent, hogy nyers tojássárgával kevés tejet, tejfelt vagy nyers tejszínt elkeverünk és folyton habarás mellett ráöntjük a forró levest vagy mártást. Kötni: annyit jelent, hogy levest vagy mártást liszttel besűrűsítünk, olyképpen, hogy a fövő lébe kevés lisztet folytonos keverés mellett beleszórunk. Vissza

Tartalom

Fejezetcímek:
A Pesti Hirlap szakácskönyve3
Bevezetés4
Villamos sütés-főzés8
A gáz a háztartásban10
A hazai szenek és brikettek as házitüzelésben13
Levesek15
Levesbevalók19
Előételek21
Tojásételek29
Husételek31
Szárnyasok43
Vadak47
Halak50
Mártások55
Főzelékek és köritések59
Saláták64
Tészták, sütemények67
Italok95
Sandwichek98
Befőzések101
A terités művészete105
Tárgymutató109
Vissza
Tétel sorszám:
095

Kikiáltási ár:
8.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
11.000 Ft Licitek száma: 7



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!