Lezárt aukciók


Ingram, Christine/Shapter, Jennie: Kenyérenciklopédia

A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája

Szerző
Christine Ingram
Jennie Shapter
Fordító
Birman Erzsébet
Glória Kiadó (Budapest) ,
Varrott keménykötés , 256 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 30 cm x 23 cm
ISBN: 963-9283-24-X
Aukció vége:
2022-06-26 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A lapélek foltosak.

Előszó

A kenyérnek tagadhatatlanul van valami sajátságos jelentősége. Egy jó cipó illata, a ropogós héjával ellentételesen lágy bele szinte érzéki élményt nyújt. Ki bír hazáig érni egy friss baguette-tel... Tovább

Előszó

A kenyérnek tagadhatatlanul van valami sajátságos jelentősége. Egy jó cipó illata, a ropogós héjával ellentételesen lágy bele szinte érzéki élményt nyújt. Ki bír hazáig érni egy friss baguette-tel anélkül, hogy útközben apránként, szinte öntudatlanul ne tördeljen belőle falatokat? Vagy ellen lehet-e állni egy szelet puha fehér parasztkenyérnek, csak úgy vajjal megkenve? a legtöbb embernek megvan a maga kedvenc olívaolajos ciabattája; sötét malátaízű rozskenyere, mézzel sütött csallája vagy valamelyik frissen kisütött, fűszerektől illatozó közép-keleti kenyérfajtája. De akármilyen is az alakja és az állaga, a kenyérnek sajátságos helye van vonzalmaink körében. Még ma, a 20. század végén is, amikor a kenyér már más ételek kísérőjeként vagy "hordozójaként" az étrend természetes velejárója, különleges jelentőséget tulajdonítunk neki. Némely nyelvben a "kenyér" szó "élelmet" jelent. Spanyolország és Olaszország bizonyos vidékein a kenyeret megáldják vagy megcsókolják, mielőtt megszegnék vagy megennék. A kenyérre kapcsolatosan több rituálé és hagyomány ismeretes. A hiedelem szerint a tészta kereszt alakú bevágása vagy a kisütés előtt a kenyér felett kereszt vetése az ördög kiűzését szolgálja. De a kenyér két végén történő megszegését is javasolták az ördög távoltartására. Vissza

Tartalom

Bevezetés6
Történeti áttekintés8
Gabonafélék és őrlésük12
A kenyérkészítés hozzávalói14
Technikák22
Kenyérkészítő gépek32
Felszerelések kenyérkészítéshez33
A világ kenyérféléi38
Brit kenyérfélék40
Francia kenyérfélék58
Belga kenyérfélék65
Olasz kenyérfélék66
Spanyol kenyérfélék72
Portugál kenyérfélék74
Német kenyérfélék76
Holland kenyérfélék81
Svájci kenyérfélék82
Északi kenyérfélék85
Kelet-Európai és orosz kenyérfélék90
Görögország, Ciprus és Törökországi kenyérféléi94
Közép-Kelet és Észak-Afrika kenyérféléi98
Zsidó kenyérfélék100
Amerikai kenyérfélék104
Karibi és Mexikói kenyérfélék116
Hawaii kenyérfélék117
Indiai kenyérfélék120
Ausztráliai kenyérfélék120
Kínai kenyérfélék123
Japán kenyérfélék124
Délkelet-Ázsiai kenyérfélék125
A világ kenyérféléinek receptjei126
Brit kenyérfélék126
Francia kenyérfélék128
Dél-Európai és mediterán kenyérfélék168
Észak-Európai és Skandináv kenyérfélék196
Az amerikai kontinens kenyérféléi220
Indiai és a Közép-Kelet kenyérféléi220
Bibliográfia/Bevásárlási információk250
Tárgymutató251
Vissza
Tétel sorszám:
169

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
12.222 Ft Licitek száma: 27



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!