Számos kitűnő, kipróbált recept borral készülő levesek, hal- és rákételek, hideg és meleg mártások, vadpecsenyék, vad és szelid szárnyas, marhasültek, borjú- és disznóhúsból készült ételek, ürűhús- és bárányhúsfogások, saláták, gyümölcssaláták, édes tészták, borkorcsolyák, borral készült báritalok elkészítésére
(Budapest) ,
, Kiadói tűzött papírkötés
, 48 oldal
Sorozatcím:
A "Borászati Lapok" füzetei
Kötetszám:
11
Nyelv:
Magyar
Méret:
23 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-09-25 20:00
Aukciós tétel adatai
Budapest, 1933, "Borászati Lapok" kiadása ("Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság, Bp.), 48 p., ill.
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
A "Borászati Lapok" Füzetei. No.: 11. sz. Bor a szakácsművészetben. Számos kitűnő, kipróbált recept borral készülő levesek, hal- és rákételek, hideg és meleg mártások, vadpecsenyék, vad és szelid szárnyas, marhasültek, borjú- és disznóhúsból készült ételek, ürűhús- és bárányhúsfogások, saláták, gyümölcssaláták, édes tészták, borkorcsolyák, borral készült báritalok elkészítésére. Kiadta a Budapesti Nemzetközi Vásár alkalmából a "Borászati Lapok". Kötetvégi, egész oldalas, részben illusztrált korabeli reklámokkal és tartalomjegyzékkel. Nyomtatta a "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság Budapesten. A címfedélen és a címlapon évszámjelzéssel ellátott, ragasztott címke látható. Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány feliratos, az alsó szélén nedvességtől foltos címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel, feliratozatlan, nedvességtől foltos hátlappal, hiánytalan állapotban. Ízelítőül egy érdekesebb recept a kiadványból: "Bouillabaisse vagy francia halászlé. A francia kikötővárosoknak, különösképpen pedig Marseille városának ez a halételkülönlegessége természetesen tengeri halból készül, tengerirák hozzáadásával. A felhasználandó halak fejéből kevés zöldséggel, borssal, babérlevéllel, 1-2 deci fehérborral, néhány karika vörös- s egy szelet fokhagymával, kevés sáfránnyal hallevest főzünk s leszűrjük. Főzőolajban újabb karikára vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet s ugyancsak szeletekre vágott friss paradicsomot forralunk fel s a már előre megtisztított, felvágott és megsózott nyers tengerihalat s az ugyancsak megtisztított és darabokra vágott nyers tengeri rákot belerakjuk. Ráöntünk 1-2 deci fehérbort s a fejből imént nyert hallevesből annyit, hogy a rák és haldarabokat elfedje. Körülbelül egy fél óráig tartjuk lassú forrásban, azután betálaljuk. A valódi bouillabaisse nyitott tüzön és bográcsban készül, akárcsak a halászlevek leirása, a szegedi paprikás hal."
Előszó
Bevezetés.
Az ínyesmesterség legmélyebb titkaiba is beavatott szakácsművészek, a nagy háztartások, nagy szállodák, vendéglők konyhafőnökei s a régi hagyományokon nevelkedett, képzett háziasszony...
Tovább
Előszó
Bevezetés.
Az ínyesmesterség legmélyebb titkaiba is beavatott szakácsművészek, a nagy háztartások, nagy szállodák, vendéglők konyhafőnökei s a régi hagyományokon nevelkedett, képzett háziasszony tudja, hogy egy-két pohár bor kellő helyen, kellő minőségben és kellő időben adagolva az ételekbe, milyen nagy szolgálatokat tesz különlegesen finom ízű fogások elkészítésénél. A polgári háztartások ebéd- és vacsoragondjait viselő mai háziasszonyok nagy része viszont aligha sejti, mennyi új ízt vezethet be eddig is szerepeltetett ételeibe s mennyi új fogással gazdagíthatja az ételsort, ha a konyháján is helyet biztosít a bornak...
Vissza
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.
Leütési ár:
80.000 Ft
Licitek száma: 25
Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!
Felhasználási feltételek elfogadása
MINDEN AUKCIÓN VETT TÉTEL UTÁN A LEÜTÉSI ÁR + 15% ÁRVERÉSI JUTALÉK FIZETENDŐ!
Aukciós szabályzatunk módosult! A változást piros színnel jelöltük szabályzatunkban. Kérjük, az első licitálás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, valamint az Aukciós szabályzatot.
Az Antikvarium.hu aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása.
Az Antikvárium.hu Kft. aukciós felületének részletes szabályai és technikai leírása itt.