TémakörökLezárt aukciók


Szűcs Judith: Táncolsz velem? (dedikált példány)

Fiatalságom titkai

Szerző
Szűcs Judith
Sipeki Kata
Szűcs Judith Kiadó Kft. ,
Kiadói fűzött kemény papírkötés , 193 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN: 963-219-275-3
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], 2005, Szűcs Judith Könyvkiadó Kft. (Kinizsi Nyomda, Debrecen) 193 p. + [6] t., ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által dedikált példány. Első kiadás. Táncolsz velem? Fiatalságom titkai. Írta: Szűcs Judith.
Az előzéklapon a szerző, Szűcs Judith tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "M. Családnak Sok Szeretettel Szűcs Judith 2006. 01. 20."
CD-melléklet nélküli példány. Szövegközti, fekete-fehér és színes fényképekkel, valamint kötetvégi, színes képtáblákkal és reklámoldalakkal. Nyomtatta a Kinizsi Nyomda, Debrecenben.
Kiadói fűzött kemény papírkötésben lévő példány feliratos, színes fotóval illusztrált címfedéllel, feliratos könyvgerinccel és hátlappal, tiszta belívekkel, hiánytalan, jó állapotban.
A kötet dedikálója Szűcs Judith (Budapest, 1953. augusztus 15. –) énekesnő. 1966-ban alapította testvérével, Szűcs Antal Gáborral a Szivárvány Együttest. Az 1972-es Ki mit tud?-on indult, de az első magyar női popegyüttesben, a Beatricében is zenélt. Hangszere a zongora volt. A 70-es évek végén divatos diszkóstílusban énekelt, amire bőven akadt vevő Magyarországon. „Diszkókirálynő” elnevezése is innen ered. Az igazi áttörés 1977-ben jött a Metronóm fesztiválon, ahol a Táncolj még! funk-stílusú dalt adta elő, amellyel elnyerte a harmadik helyezést és a Hungaroton cég érdeklődését. Egy évvel később már megjelent az első nagylemeze, amelynek a címadó dala éppen a Táncolj még! volt. Az album nagy sikert aratott, és platinalemez lett.

Fülszöveg

"Ötödik gyereknek megszülettem én, óriás baba voltam, erős, nem adtam meg magam, élni akartam, de nagyon!
Mindig úgy éreztem, hogy nekem meg kellett születnem, mert valamit akar velem a... Tovább

Fülszöveg

"Ötödik gyereknek megszülettem én, óriás baba voltam, erős, nem adtam meg magam, élni akartam, de nagyon!
Mindig úgy éreztem, hogy nekem meg kellett születnem, mert valamit akar velem a Sors."
"Amikor megnyertem a Ki mit tud-ot, az egy nagyon nagy fordulópont volt, a női fodrász-lányból lett egy híresebb, versenyt nyert énekesnő, de olyan idők voltak, hogy a sarki telefonfülkékbe jártam ki, hogy valakit felhívjak a verseny utáni időszakban, hogy élek, mozgok, szeretnék fellépni!"
"Bő két hónapot mondhatok magaménak a Szécsi Pali életéből. Én a vidámságommal feldobtam őt, de akkor már késő volt, későn értem hozzá."
"A SZU-ról legtöbbször elsőre egy dolog jut eszembe, vagyishogy személy, a gyezsurnaja, a gondosan kiválasztott, minden emeleten posztoló asszonyság, akkora nagy volt, mint egy tajgai barnamedve."
"Jégstadionban léptem fel, jégszínpadon, mini aranyszoknyában, csizmácskában, olyan volt, mintha valami jégmezőnek énekeltem volna, a szélén lehetett látni csak embereket, a többi a jeges ködbe veszett."
"Kuba, csótányok. Csótányokról nagyon sok emlékünk van...
Ami a svábbogarat illeti, az valami védett nemzeti állat lehet náluk; a legnagyobb népzenéjük, a La cucaracha, az bizony a svábbogárról szól!"
"Ezeket senki nem tudja már, csak mi tudjuk, a mi emlékeink. Ez a maiaknak semmi. Mese."
"A házasság... Hogy mi nem stimmelt, hogy mit kellett volna jóval hamarabb észrevennem, azt végül is, hogy az egész egy tévedés, biztos követni lehet pontról pontra, ahogy beszélek erről a témáról." Vissza
Tétel sorszám:
194

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
4.900 Ft Licitek száma: 13Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!