Lezárt aukciók


Következő aukciónk előzetes kínálata

Az Uj Idők Receptkönyve (A könyv címlapja hiányzik.)

Szerző
Dr. Láng Gusztávné
Török Imréné
Titl Rezsőné
Kóródy Imréné
Könyvkötői egészvászon kötés , 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-07-24 20:00

Aukciós tétel adatai

h. n., é. n., k. n., XVI p. + 272 p. + [4] p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Az Uj Idők Receptkönyve.
Könyvreklámokkal kiegészített, tartalomjegyzékkel és tárgymutatóval ellátott kötet. A könyv címlapja hiányzik, ezért a könyvészeti adatok nem beazonosíthatók. A címfedélen és a könyvgerincen közölt cím téves.
Könyvkötői egészvászon kötésben lévő példány aranyozott feliratos címfedéllel és könyvgerinccel, néhol ceruzás jelöléseket tartalmazó belívekkel, átlagos állapotban.
Az Uj Idők receptkönyvét eredetileg az Uj Idők c. folyóirat által kiírt receptpályázatára beérkezett olvasói receptekből és a lap gasztronómiai rovatvezetőjének legnépszerűbb receptjeiből állították össze 1931-ben. A szakácskönyv olyan különlegességek elkészítési módjait is tartalmazza, mint például a népszerű téli szalámi:
Téli szalámi. Tizenöt kg disznóhust apróbb darabokra vágva, 600 gr konzervsóval (Wurtsalz) jól bedörzsöljük és egy széles, lejtős asztallapra széjjelteregetjük és két napig igy, megfelelő hőmérséklet mellett (nyolc fok) szikkadni hagyjuk. Utána száraz ruhával megtöröljük a hust és durván megvagdaljuk. Most hozzáadunk vékonyra vágott öt kgr szalonnát, 200 gr sót, 80 gr durvára őrölt fekete borst, 20 gr salétromot, 40 gr cukrot és ezt addig vágjuk, mig a szalonna olyan kicsi lesz, mint az árpaszem. Ekkor az egészet egy teknőben jól összegyurjuk és azután marhabélbe a lehető legszorosabban betöltjük és bekötjük. Ezután négy ujjnyi távolságra átkötjük a szalámirudakat és finom acéltüvel sürün megszurkáljuk, szellős, száraz helyen két-három hétig szikkadni hagyjuk és csak ezután tesszük a gyönge füstre. Fontos, hogy a szalámi olyan szorosan legyen töltve és kötözve, ahogyan csak tudjuk. Zuzott fokhagymát is tesznek a szalámiba, de nem mindegyikbe egyformán, ez az illető izlésétől függ."

Előszó

Részlet a könyvből: Angol leves. Megszürt csont- vagy huslevesbe főzzünk 1/2 kiló kövérjétől megtisztitott csontnélküli ürülapockát és 10 dkg árpagyöngyöt, miután azt előzőleg jól kimostuk.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: Angol leves. Megszürt csont- vagy huslevesbe főzzünk 1/2 kiló kövérjétől megtisztitott csontnélküli ürülapockát és 10 dkg árpagyöngyöt, miután azt előzőleg jól kimostuk. Adjunk még hozzá egy-két apró, kockákba vágott sárgarépát, petrezselymet és zellert és ha mindezt puhára főztük, egy maréknyi zöldborsót. a hust, ha puhára főtt, szintén kockára vágjuk s a levesbe téve feladjuk. Vissza

Tartalom

Levesek1
Levesbevalók1
Előételek15
Meleg előételek15
Hideg előételek40
Tojásételek55
Halak62
Főzelékek69
Feltét főzelékre76
Mártások, körítések, saláták80
Mártások80
Körítések85
Saláták88
Húsok92
Borjúhús92
Marhahús97
Sertéshús102
Bárány- és ürühús107
Disznóölés110
Szárnyasok116
Vadak123
Tészták132
Gyurt és kevert tészták132
Rétesek137
Lepények139
Kelt tészták147
Pogácsák156
Gombócok159
Zsírban sült tészták162
Porhanyós tészták165
Leveles tészták168
Piskótatészták170
Finom sütemények172
Teasütemények189
Sós teasütemények189
Édes teasütemények193
Csókok199
Torták201
Pudingok, felfújtak220
Krémek és sodók225
Cukorkák, édességek231
Parfék, likőrök, szörpök, bowlék, italok234
Befőzések247
Befőttek, dzsemek, kocsonyák 247
Főzelékek télire260
Vissza
Tétel sorszám:
017

Kikiáltási ár:
3.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
4.500 Ft Licitek száma: 13



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!