TémakörökLezárt aukciók


Simon V. László: Farkas Bertalan - Az űrhajós (Farkas Bertalan által aláírt képeslapmelléklettel ellátott példány)

Szerző
Simon V. László
Szerkesztő
Albrecht Krisztina
Fotózta
Farkas Bertalan
Kristóf Lajos
Ungvári Zozó
Simon V. László
Magánkiadás ,
Kiadói ragasztott papírkötés , 228 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-12-3986-7
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Budaörs, 2015, Magánkiadás (Starkiss Kft.), 228 p., ill. + 1 mell.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Farkas Bertalan által aláírt képeslapmelléklettel ellátott példány.

A kötetben megőrzött, Farkas Bertalan színes portréjával illusztrált, egy bélyeggel és postai bélyegzéssel ellátott, kitöltetlen, osztott hátlappal rendelkező levelezőlapon Farkas Bertalan vadászpilóta, első magyar űrhajós filctollal beírt, jól olvasható aláírása látható.
Az osztott hátlapon a "Szovjet-magyar közös űrrepülés, 1980" és a "Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós" felirat szerepel magyar, orosz és angol nyelven.
Fotó: MTI Petrovits László. Kiadta a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalat, valamint nyomtatta a Offset és Játékkártya Nyomda Budapesten.

Első kiadás. Farkas Bertalan - az űrhajós. Írta: Simon V. László. Szöveggondozó, szerkesztő: Albrecht Krisztina.
Fotók: Farkas Bertalan, Kristóf Lajos, Simon V. László, Ungvári Zozó archívumából. Hátsó borító fotó: Knap Zoltán. Borítóterv: Vass Zsuzsanna, Hartmayer János. Színes és fekete-fehér fényképekkel illusztrált, valamint Böjte Csaba által írt ajánlással, előszóval és a szerző köszönetnyilvánításával kiegészített kiadás. A kötet Farkas Bertalan űrrepülésének 35. évfordulójára készült. Tördelte, nyomta és kötötte a Starkiss Kft.
Kiadói ragasztott papírkötésben lévő példány több színnel feliratozott, Farkas Bertalan fényképével illusztrált címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, tiszta belívekkel, hiánytalan, megkímélt, jó állapotban.
Farkas Bertalan (Gyulaháza, 1949. augusztus 2. –) vadászpilóta, űrkutató, űrhajós. Az Interkozmosz-program keretében 1980-ban ő volt az első magyar űrhajós, aki egy hetet töltött a Szaljut-6 űrállomáson. Vele a magyarok a hetedik nemzet, amelynek képviselője a világűrben járt. Az Űrhajósok Nemzetközi Szövetségének alapító tagja, az MTA Interkozmosz Tanács kutatócsoportjának munkatársa, a Space for Earth Alapítvány alapító tagja volt. Űrhajós tevékenységével nemzetközi elismerést vívott ki Magyarországnak, és mind a mai napig részt vesz az űrkutatás népszerűsítésében. Nevét a "240757 Farkasberci" nevű kisbolygó őrzi, melyet Sárneczky Krisztián fedezett fel 2005. május 26-án. Ez a dátum azért lett nevezetes, mert 1980-ban ezen a napon repült Farkas Bertalan a világűrbe.

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza
Tétel sorszám:
173

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
60.000 Ft Licitek száma: 53Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!