TémakörökLezárt aukciók


Szebeni András/Dee Dimarco/Aczél Endre: Dimarco - változatok/varitations (Szebeni András fotóművész, Dee Dimarco fotómodell és Aczél Endre újságíró által Balla Demeternek dedikált példány)

Szerző
Aczél Endre
Szerkesztő
Gera Mihály
Fotózta
Szebeni András
Kapcsolódó személy
Dee Dimarco
Pelikán Kiadó (Budapest) ,
Kiadói varrott kemény papírkötés , 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  Angol 
Méret: 31 cm x 25 cm
ISBN: 963-809508-3
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], 1993, Pelikán Publishing House (Pauker Nyomda Kft.), XLVIII p., ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szebeni András, Dee Dimarco és Aczél Endre által dedikált példány. Első kiadás. Dimarco - változatok/variations. Kép: Szebeni András. Szöveg: Aczél Endre. Szerkesztő: Gera Mihály.
A címlapon Szebeni András fotográfus, Dee Dimarco fotómodell és Aczél Endre újságíró tollal beírt, névre szóló dedikációja olvasható: "Balla Dömének András (2.) Dee Dimarco Aczél Endre"
A dedikáció címzettje Balla Demeter (Szentes, 1931. május 4. – Budapest, 2017. november 5.) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar fotográfus, érdemes művész.
Fekete-fehér, részben egész oldalas akt-, illetve erotikus fotókkal gazdagon illusztrált, Aczél Endre két nyelven (magyar-angol) közölt előszavával kiegészített fotóalbum. Az előszón kívül szöveges részt nem tartalmaz.
Kiadói varrott kemény papírkötésben lévő példány feliratos, fekete-fehér fotóval illusztrált címfedéllel, feliratozatlan könyvgerinccel, fekete-fehér aktfotóval illusztrált hátlappal, fotóillusztrált előzéklapokkal, tiszta belívekkel, hiánytalan, jó állapotban.
Az album fotográfusa Szebeni András (Budapest, 1946. április 30. – Budapest, 2020. augusztus 16.) Balogh Rudolf-díjas és Fotóriporteri Életmű-díjas fotóművész, érdemes művész, a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának alapító tagja, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, 1991 és 1994 között a Playboy riportere és művészeti igazgatója.
A könyv előszavát Aczél Endre (Budapest, 1944. szeptember 2. – Budapest, 2018. július 3.) újságíró, televíziós műsorvezető, szerkesztő, többek közt az MTV és a Népszabadság munkatársa írta.
"Milyen a nő férfiszemmel? [...] Most itt egy újabb felelet: Szebeni András albuma a Pelikán Kiadó gondozásában. A fotográfus egyetlenegy nő átalakulásait rögzítette a celluloidszalagon, ezért lett a könyv címe: Dimarco-változatok. Dee Dimarco egy dél-kanadai kisváros egyik olasz családjában született. Szebeni pedig általa mond el nagyon sok mindent arról, mit ér az ember, ha történetesen nő." (Vasárnapi Hírek, 9. évf./50. sz., 1993. december 12., 9.)

Előszó

Részlet a könyvből: I do it my way A Windsor Arms Hotel bejárata Torontóban, mint valamely patinás amerikai egyetemé; valahol talán még a borostyán is körbefut. A bejáratot pillanatnyilag rács... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: I do it my way A Windsor Arms Hotel bejárata Torontóban, mint valamely patinás amerikai egyetemé; valahol talán még a borostyán is körbefut. A bejáratot pillanatnyilag rács zárja el, de ez nem baj, mert annál erősebb a bezárkózás és a kitárulkozás kontrasztja. A rács zárja el, de ez nem baj, mert annál erősebb a bezárkózás és a kitárulkozás kontrasztja. A rács előtt ugyanis egy fenségesen mezítelen fiatal nő, aki valóságos kabarévidámsággal az arcán, kezét-lábát szinte mértani ábrákra merítve (három-szöget) mindent megmutat magán. A póz azonban nem feszült, nem csinált: a pózt a jókedv feszíti. Talán attól is, hogy a viktoriánus ízű kapubejárat háromszögeti a hajlatoknál éppolyan "eldomborítottak", mint a modell teste. De kié a másik arc? Ugyanazé a fiatal nőé, természetesen. Csakhogy itt a közeli kamera már nem tudja, nem is akarja palástolni a dupla keretbe (haj, halántékra illesztett kezek közé) foglalt arcberendezés belső sajátját: a kislányos, szelid riadalmat. Ami egyébként homlokegyenest ellenkezik Dee Dimarco egész habitusával. Azaz úgy fest, mint ha a szájnak, az orrnak és a szemnek a születéstől való "konfigurációja" is csupán egy volna Dee ezernyi színeváltozása közül. Bizonyíték erre, hogy a modell, ha kell, a riadalmat is képes "lesminkelni" magáról, és amit élménynek meghagy, az egyszerűen és közönségesen: egy bájosan mosolygó kamaszlány (a torontói skyline előterében). Vissza
Tétel sorszám:
185

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
13.200 Ft Licitek száma: 9Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!