TémakörökLezárt aukciók


Bánffy Miklós, gróf: Megszámláltattál... I-II./És hijjával találtattál I-II./Darabokra szaggattatol (aláírt példány)

Szerző
gróf Bánffy Miklós
Erdélyi Szépmíves Céh (Kolozsvár)
Kiadói egészvászon sorozatkötés , 1.678 oldal
Sorozatcím: Az Erdélyi Szépmíves Céh 10 éves jubileumára kiadott díszkiadás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Aukció vége:
2022-10-23 20:00

Aukciós tétel adatai

Kolozsvár, é. n., Erdélyi Szépmíves Céh (Révai Nyomda, Bp.), 1678 p. (összesített oldalszám)

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Gróf Bánffy Miklós által aláírt példány.
Az Erdélyi Szépmíves Céh jubileumi díszkiadásában megjelent kötetek.
Megszámláltattál... I-II./És hijjával találtattál... I-II./Darabokra szaggattatol. Írta: gróf Bánffy Miklós (regénytrilógia öt könyvben, egységes külön kötetekben)
A Megszámláltattál... c. mű első kötetének címlapján a szerző, gróf Bánnffy Miklós író, politikus tollal beírt, jól olvasható aláírása látható.

1. Megszámláltattál... I-II. Kolozsvár, é. n., Erdélyi Szépmíves Céh, 370 p.; 356 p.
2. És hijjával találtattál... I-II. Kolozsvár, é. n., Erdélyi Szépmíves Céh, 295 p.; 316 p.
3. Darabokra szaggattatol. Kolozsvár, é. n., Erdélyi Szépmíves Céh, 341 p.

A köteteket a budapesti Révai Nyomda nyomtatta.
Kiadói egészvászon sorozatkötésben lévő példányok az Erdélyi Szépmíves Céh színes emblémájával illusztrált címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, kiadói emblémás hátlappal, tiszta, szép belívekkel, hiánytalan, jó állapotban.
A kötet szerzője gróf Bánffy Miklós (Kolozsvár, 1873. december 30. – Budapest, 1950. június 6.) erdélyi magyar író, drámaíró, grafikus, díszlet- és jelmeztervező, színpadi rendező, politikus, a Bethlen-kormány külügyminisztere. Közéleti és kulturális téren egyaránt széles körű és sokszínű szerepvállalás jellemezte életét. 1901-től országgyűlési képviselő, majd Kolozs megyei főispán volt. Az első világháborúban frontszolgálatot teljesített. Ebben az időben már több színpadi művét is bemutatták. 1914-től prózai munkákkal is rendszeresen jelentkezett, továbbá díszlet- és jelmeztervekkel támogatta a budapesti Operaházat, amelynek 1912-től hat éven át az intendánsa is volt. A külügyminiszteri posztot 1921-22-ben, a háború utáni rendezés válságos éveiben vállalta el. 1926-ban tért vissza Erdélybe, ahol jelentős szerepet játszott az ottani irodalmi élet szervezésében: szerkesztette az Erdélyi Helikont, illusztrálta az Erdélyi Szépmíves Céh könyveit, anyagilag támogatta a kolozsvári Ellenzék című napilapot és a legnagyobb kisebbségi magyar nyomdavállalatot, a Minerva Rt-t. Az 1934-es Szegedi Szabadtéri Játékokon az ő rendezésében mutatták be Az ember tragédiáját.

Előszó

Részlet a "Megszámláltattál..." I. kötetéből: Szép kora szeptemberi napsütéses délután. Olyan ragyogó fény, hogy egy-egy pacsirta, megrészegülve a ragyogástól, föl-fölszáll, föl a tündöklő égbe,... Tovább

Előszó

Részlet a "Megszámláltattál..." I. kötetéből: Szép kora szeptemberi napsütéses délután. Olyan ragyogó fény, hogy egy-egy pacsirta, megrészegülve a ragyogástól, föl-fölszáll, föl a tündöklő égbe, ott verdes pár pillanatig a kis szárnyaival, majd fejest bukik, le a magasból, elsuhan a föld fölött, hogy aztán újra fölszálljon, újra meg újra. Azt hiszi tán, hogy még nyár van. De zöld is még minden, a tarlók sárga pászmáit fölverte a muhar, zöldes zománcként lepte be, teli szórta apró ingó rezedaszínű kalásszal, melyek között itt-ott, egy-egy megkésett pipacs ágaskodik karmazsin vörösen. Vissza
Tétel sorszám:
015

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
110.000 Ft Licitek száma: 35Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!