Lezárt aukciók


Németh Zsuzsánna: Legujabb és kipróbált magyar szakácskönyv

Biztos útmutató mint kelljen 1131 különféle legjobb izű ételt, süteményt, crémet és kocsonyát, tortát, csemegét és fagylaltokat, legizletesebb meleg és hideg italokat, hideg ételeket, gyümölcscsemegét, stb. legügyesebben és a legjobb izlés szerint készíteni/Egy toldalékkal, mely magában foglalja a gazdasszonytárt/Magyar szakácskönyv

Szerző
Németh Zsuzsánna
Lektor
Zilahy Ágnes
Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda (Budapest)
Kiadói egészvászon kötés , 318 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-12-16 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é.n., Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda kiadása és nyomása, 318 p. + [2] p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Legujabb és kipróbált magyar szakácskönyv. Biztos útmutató mint kelljen 1131 különféle legjobb ízű ételt, süteményt, crémet és kocsonyát, tortát, csemegét és fagylaltokat, legízletesebb meleg és hideg italokat, hideg étkeket, gyümölcscsemegét stb. legügyesebben és a legjobb ízlés szerint készíteni. Egy toldalékkal, mely magában foglalja a gazdasszonytárt vagy mindennemű ház-, konyha-, éléskamra- s pinczetartási útmutatásokat, jegyzeteket és tapasztalásokat; továbbá az ételek izletes elkészítéséről és tálalásáról, az asztal terítéséről, az étkek felszeldeléséről stb. A magyar házi asszonyok számára készítette Németh Zsuzsánna. Átnézte Zilahy Ágnes.
Tizenkettedik bővített és javított kiadás. Néhány fekete-fehér rajzolattal illusztrálva. Tájékoztató bevezetéssel, részletes tartalommal.
Kiadói egészvászon kötés keretezett, alakos-ábrás, kompozíciós, feliratozott címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, kötészetileg belülről megerősített kivitelben, új fehér előzéklappal, szép belívekkel, hiánytalan állapotban.

Előszó

Általában e szakácskönyvnek alapmennyiségét négy személyre vesszük. Így tehát a hány személyre főzünk, a szerint szaporítsuk a mértéket. Ha nyolcz személyre főzünk, meg kell duplázni a leírt... Tovább

Előszó

Általában e szakácskönyvnek alapmennyiségét négy személyre vesszük. Így tehát a hány személyre főzünk, a szerint szaporítsuk a mértéket. Ha nyolcz személyre főzünk, meg kell duplázni a leírt mértéket; ha hat személy a létszám, még félannyit számítsunk a leírt anyagokhoz. Vissza

Fülszöveg

vagy mindennemű ház-, konyha-, éléskamra- s pinczetartási útmutatásokat, jegyzeteket és tapasztalásokat; továbbá az ételek izletes elkészitéséről s tálalásáról, az asztal teritéséről, az étkek... Tovább

Fülszöveg

vagy mindennemű ház-, konyha-, éléskamra- s pinczetartási útmutatásokat, jegyzeteket és tapasztalásokat; továbbá az ételek izletes elkészitéséről s tálalásáról, az asztal teritéséről, az étkek felszeldeléséről stb. Vissza

Tartalom

Közönséges húsleves3
Húslékivonat4
Egyszerű húsleves5
Barna leves5
Barna leves5
Barna leves finomabb6
Királyleves6
Fehéren áttörött leves6
Fejedelmi leves6
Olio-leves7
Párolt rizsleves bárányczombbal7
Csiperkegomba (Champignon)-leves7
Marhacsontvelő szeletek levesben7
Dara-kolbászka-leves8
Eresztett leves8
Gyökérleves8
Gyöngykása-leves8
Haché (hasé) fánk-leves9
Húsgombóczleves9
Hamis kucsmagomba-leves9
Lúdaprólékleves10
Paradicsomalma-leves10
Magyar káposztaleves (Korhelyleves)10
Káposztaleves könnyebb módon10
Paszulyleves11
Burgonya-gombóczleves11
Bekötött leves11
Májleves12
Franczia leves12
Zsemlyeleves12
Gesztenyeleves12
Írósvaj-gombóczleves12
Karfiol- (virágos káposzta-)leves13
Kenyérleves13
Királynéleves13
Olasz rizsleves13
Pohánka- (hajdina-) leves 14
Rizsgombócz-leves14
Töltött rák-leves, rák vajjal15
Rákleves kiszedett rákhússal15
Rántott rizsleves16
Rizsleves (egyszerű)16
Sóskaleves16
Kelkáposztaleves17
Spárga-consumé- (konszümé-)leves17
Szalonnás-gombóczleves17
Szalonnás-gombócz tisztának18
Vert szalonnás-gombócz-leves18
Szágóleves18
Tavaszi leves18
Zsemlyegombócz-leves19
Zsemlye-leves (Panade)19
Zsemlyepite-leves19
Teknősbékaleves19
Tüdőrétes-leves20
Zellerleves20
Velőleves20
Velőgombócz-leves21
Velőleves (burkolt)21
Burgonyaleves21
Spárgaleves22
Gombóczleves22
Májgombócz-leves22
Daragaluska-leves23
Szárcsaleves23
Böjtös és hamis levesek
Borsóvíz, melyet böjtös levesekhez és telekhez lehet használni23
Zöldborsóleves23
Borsóleves24
Köménymagos leves24
Krumplileves egyszerűen24
Burgonyaleves25
Rántottleves25
Hüvelyes leves25
Borleves25
Sör-leves25
Lencseleves26
Csehleves26
Ikraleves26
Ikraleves más módon26
Ikraleves még más módon27
Békaleves27
Barátleves27
Rákleves27
Teknősbéka-leves27
Paradicsomleves27
Csokoládéleves27
Kucsmagomba-leves28
Spárgaleves28
Rákleves ragoutval28
Tejleves28
Leves után való előételek
Hideg hússzeletek29
Szárdella-vaj29
Szárdella-szeletek30
Szárdiniák30
Felszelt sonka30
Párolt kolbász30
Ludmáj irósvajmártással30
Ludmáj barna mártással, spékelve31
Ludmáj spékelve31
Vagdalt szeletkék31
Burgonyaétek31
Sódaras és burgonyás ragout32
Kirántott burgonya töltve32
Pástétomkák hachéval32
Kolbász, pörkölt vöröshagymával33
Borju-Croquettek33
Béka-Cotelettek burgonyával33
Cotelettek szárdellával34
Halkarbonádok34
Vegyített ragout34
Galamb papírborítékban35
Sódarpástétomocskák pirított burgonyával35
Töltött kucsmagomba35
Fojtott fürjek rizszsel35
Szalonka hollandiai lével36
Champignon-tekercsek36
Kirántott tészta töltve36
Ludmájpástétom szarvasgombával37
Tojás-étkek
Tojás heringgel38
Felborított tojás38
Tojástekercsek38
Kemény tojás vagdalttal39
Tojás burgonyával39
Tojás sóskamártással39
Rántotta spárgával és rákkal39
Tojás plemonti módra40
Töltött tojás40
Sütött tojás40
Tükörtojás40
Töltött csiga40
Csiga tormával41
Marhahus
Marhahus magyarosan41
Marhahus lengyelesen41
Boeuf á la mode41
Boeuf á la mode más módon42
Marhahus angolosan42
Párolt marhahus43
Marhahus papírborítékban43
Marhahus jegezettel43
Barnára párolt hus43
Marhahus garnírozva43
Mártások a marhahushoz
Paradicsommártás44
Szarvasgombamártás45
Kucsmagombamártás45
Champignonmártás45
Kapormártás45
Ugorkamártás45
Kaprimártás46
Torma mandulával46
Almamártás46
Birsalmamártás46
Pöszmétemártás46
Burgonyamártás47
Vörösrépamártás47
Párolt hagymamártás47
Zöld hagymamártás47
Sóskamártás47
Hideg mustármártás48
Szárdellamártás48
Olaszmártás48
Czitrommártás48
Metélőhagyma48
Fokhagymás torma49
Eczetes torma49
Hideg zsemlyetorma49
Burgonyatorma49
Zöld torma49
Hideg mandulatorma49
Almatorma49
Zöld és száraz főzelékek
Articsóka50
Articsóka zöld borsóval50
Articsóka hüvelyes zöld borsóval50
Spárga51
Spárga irósvajlével51
Friss kucsmagomba51
Kőgomba (úri gomba)51
Sárgarépa51
Sárgarépa s zöld borsó51
Sárgarépa kalarábéval52
Gőzben főtt sárgarépa52
Fehérrépa52
Sült karfiol52
Karfiol parmesan-sajttal53
Karfiol irósvajmártással53
Karfiol savanyumártással53
Savanyukel csukával és osztrigával53
A közönséges savanyúkel53
Fehér kelkáposzta54
Vagdalt töltöttkel54
Kelkáposzta sódarral és rizszsel54
Kelhajtás54
Töltött kalarábé55
Barnára párolt kalarábé55
Kalarábé marhahushoz55
Töltött káposzta55
Vagdalt töltött fehér káposzta55
Savanyúkáposzta tőkehallal56
Barna káposzta gesztenyével56
Hajdu-káposzta56
Sült káposzta56
Párolt savanyított káposzta57
Párolt savanyított káposzta más módon57
Párolt savanyított káposzta kappannal57
Párolt káposzta57
Csíkos káposzta58
Ikrás káposzta58
Kék káposzta58
Tök-káposzta58
Fejes saláta irósvajjal és savanyú tejföllel59
Töltött saláta59
Spinót59
Spinót sonkával59
Andivia59
Töltött hagyma60
Pasztinák gyökér-eczettel60
Gyökerek magyarosan60
Retkecskék (hónapos retek)60
Keverék zöldség60
Burgonya mustárral61
Sós burgonya61
Burgonya irósvajmártással61
Burgonya-pirée61
Burgonya rostélyossal angolosan61
Fehér bab62
Fehér bab szalonnával62
Paszuly62
Zöld bab tejben62
Párolt czukorborsó hüvelyestől62
Borsó árpakásával62
Cseh borsó63
Lencse63
Lencse fogolylyal63
Töltött czitrom63
Aprómarhából
Töltött csirke mártással64
Csirke á la tartár64
Csirke paprikásan magyar módra64
Paprikás csirke65
Csirke sülve65
Csirke más módra65
Töltött csirke65
Rántott csirke66
Csirke metélttel66
Csirke szárdellával66
Forrázott csirke66
Csirke bajor módra67
Csirke fehér mártással és virágos káposztával67
Csirke vagdalt mártással67
Csirke zöld borsóval67
Csirke paradicsom mártással68
Csirke czitrommal és tejföllel68
Csirke vérmártással68
Csirke rákkal töltve68
Fasirozott csirkék69
Csirke paradicsomalmával69
Csirke tojással habart mártásban69
Forralt csirke, savanyú lével70
Ugyanaz, más módra70
Hirtelen főtt csirkék70
Hideg csirke70
Csirke káprimártással70
Csirke, savanyú tejföllel és czitromszeletekkel71
Csirke, narancsmártással71
Csirke, francziásan71
Kalarábé, csirkével72
Fasírozott poulardok paradicsommártással72
Poulardok róbertmártással72
Kappan, tűzve73
Kappan, csigával töltve73
Pulyka73
Pulyka, töltve73
Kifejtett, vagdalttal bélelt pulyka73
Pulyka, frikandóval74
Pulyka, kocsonyával74
Sült lúd74
Lúd párolva74
Lúd rizszsel s makarónival75
Récze rizszsel, angol módra75
Fasírozott kacsa75
Kacsa párolva75
Kacsa vörös bnorral és vérrel párolva76
Vad récze párolva76
Töltött galamb76
Páczolt galamb76
Galambok barnán párolva77
Galambok vérrel77
Galambok francziásan77
Fojtott galamb77
Galambokat fogoly módra készíteni78
Ragout sült galambokból78
Pacsírta rostélyon sütve78
Borjúhusok
Borjúfej tojásos lével79
Borjúfej kocsonyában79
Borjúfej frikaszéval80
Borjú czitrommártással80
Barnára párolt borjúszegy szágóval80
Borjúszegy egyveleggel80
Borjúszegy sülve81
Bélelt borjúmell81
Borjúmell czitrommal81
Borjúkarbonád, barnára párolva81
Borjúkarbonád, közönségesen82
Spékelt borjúkarbonád82
Borjúczomb82
Főtt borjúczomb82
Borjúczomb vesepecsenynyével együtt töltve82
Töltött borjúczomb83
Hideg borjúczomb83
Borjúczomb füstölt nyelvvel spékelve83
Párolt borjúczomb barna lével83
Borjúbukta84
Borjúpaczal tejfellel84
Borjúhusból kolbász84
Rántott borjuvelő czitrommártással85
Borjúhús osztrigával85
Borjúfülek ragúval szarvasgombából85
Borjúragú gombával85
Borjúfodorháj fehér mártással85
Borjúhus rizszsel86
Vagdalt borjúhus86
Bárány- és ürühus
Bárányczomb apró hagymával86
Báránylapoczka vese-pecsenyével együtt, töltve86
Bárányhus káprival87
Bárányczomb spékelve és kocsonyázva87
Rántott bárányhus87
Báránymell kocsonyával hidegen87
Paprikás bárányhus88
Bárányhus tárkonynyal, magyarosan88
Bárányczomb ugorkával88
Bárányszegy szarvasgombával88
Ürü karbonádok89
Párolt ürümell89
Spékelt ürüczomb89
Ürüczomb angolosan89
Juhhusos kása90
Ürüczomb paradicsommártással90
Ürüczomb őzczomb módjára90
Tokány magyarosan91
Ürüczomb rizszsel91
Ürünyelvek91
Párolt ürüczomb91
Erdélyi tokány, juhhúsból91
Ürü sült92
Ürüczomb angolosan92
Marhahusból pecsenyék
Vesepecsenye fűszeres füvekkel92
Vesepecsenye párisi módra93
Párolt vesepecsenye93
Vesepecsenye bécsi módra93
Vesepecsenye angol módra94
Vesepecsenye-szeletek94
Beefsteake (Böfsztök)94
Beefsteaks95
Beefsteaks más módon95
Beefsteake ismét más módon95
Marhapecsenye angolosan96
Angolsült más módon96
Rostélyos96
Rostélyos mártással96
Rostélyos kirántva97
Rostélyos-pecsenye savanyú tejföllel97
Bélelt rostélyos-pecsenye97
Franczia rostélyos97
Bélelt tekercsek (Roulardok)98
Marhahus-szeletek98
Hideg marhahus98
Gulyáshús98
Gulyásos hús99
Ökörnyelv lengyelesen99
Spékelt ökörnyelv szardellával99
Ökörnyelv szardella-mártással99
Bélelt ökörnyelv100
Ökörnyelv csipkebogyó-mártással100
Pirított ökörnyelv100
Füstölt ökörnyelv100
Rostélyon sült ökörnyelv100
Tehén tőgye rostélyon sülve100
Tehéntőgy101
Ökörfark101
Tormás nyelv101
Sertéshus
Párolt disznólapoczka101
Sertés-derék, nyárson sülve101
Tekercsek disznóhusból102
Sertéshus páczczal sütve102
Sertésgerincz sütve102
Vagdalt sertéshus-szeletek102
Sertés szelet (Filé)103
Sertéshus sárgarépával103
Malacz sülve103
Sült disznóhát104
Sertésláb szarvasgombával töltve104
Véres hurka104
Májas hurka105
Igen jó tüdős gömböcz-hurka105
Kolbász105
Kocsonya disznóhusból106
Kocsonya sertéslábból106
Sertésfejből kocsonya107
Malaczot felfüstölni107
Vadhus
Őzczimerből vagdalt Ragout107
Őzderékból szeletek108
Szarvashus csipkelekvárral108
Szarvas mája108
Nyúl108
Nyúl tejföllel108
Spékelt nyúlszeletek109
Jóféle pácz készítése109
Bélelt nyúl109
Nyúl pácz nélkül109
Párolt nyúl francziásan110
Nyúl-kolbász110
Vadsertés-fő110
Vadsertés-hus110
Vadsertés-hus fenyves-mártással111
Fáczán111
Fáczánok savanyú káposztával111
Fojtott fáczán112
Fáczán vagdalttal112
Szarvasgombával töltött fáczán112
Fogoly112
Fogoly narancs mártással113
Bélelt fogoly113
Fogoly madarak lencse pürével113
Fogoly mogyoró-hagymával és gesztenyével113
Fiatal fogolyvagdalt114
Süket fajd páczolva114
Süket fajd sülve114
Túzok-sült114
Császármadár114
Császármadár töltve, tejföllel115
Császármadár kaprival s olajbogyóval115
Szárcsa115
Sült szárcsák115
Szalonka115
Szalonka más módra116
Szarvasgomba-vagdalttal töltött szalonka116
Vadrécze116
Vadkacsa116
Búvárkacsa párolva116
Fürjek vadászmódra117
Vadgalamb117
Fenyves madár117
Fenyves madarak pirítva118
Pacsirta rostélyon sütve118
Pacsirta sülve118
Pacsirta vagdalt118
Pacsirta á la minute118
Töltött pacsirta119
Pacsirták serpenyőben sütve119
Szalmi apró madarakkal119
Halak
Kékre forralt potyka120
Potyka, cseh módra120
Potyka vörös borral és vérrel120
Potyka sóskamártásban120
Potyka kocsonya121
Töltött potyka121
Főtt potyka122
Ponty fekete mártásban122
Marinirozott ponty122
Rántott ponty122
Csuka-vagdalék122
Tépett csuka szardellával123
Tépett csuka rostélyon sütve124
Csuka irósvajjal s petrezselyemmel124
Töltött csuka125
Rántott csuka125
Párolt csuka125
Friss felforralt csuka125
Szalonna-zsíros csuka125
Fogas, magyarosan125
Kecsege czitromlével126
Angolna126
Sörben főtt angolna126
Marinírozott vagy olaszosan készített angolna127
Nyárson sült angolna127
Angolna mártással127
Tűzött harcsa128
Harcsa, rostélyon sütve, káprival savanyútejföllel128
Csik kirántva128
Czompó borral128
Czompó kaporral és tejjel128
Gögörcsék kirántva129
Menyhal rántva129
Süllő krumplival129
Süllő más módon129
Halászos hal129
Hal szegediesen130
Viza-frikandó130
Forralt pisztráng130
Pisztráng, kékre főzve130
Bélelt pisztráng131
Pisztráng angolosan131
Pisztráng sülve131
Galócza angolosan131
Tőkehal szardellával131
Sügér főve132
Sügér kirántva132
Viza sülve133
viza fölforralva133
Halászos halétel133
Halak gyökerekkel133
Kaviár133
Hering, papirba sülve134
Teknősbéka tojásos mártással134
Rántott teknősbéka135
Teknősbéka, teknőstül135
Teknősbéka vagdalt135
Béka kucsmagombával és rákkal135
Békaczomb tojásos mártással135
Békaczomb petrezselyemlével136
Rákok főve136
Töltött rák136
Párolt rák137
Rákvaj készítése137
Rákok kirántva137
Csigák főve137
Csigák töltve138
Halak kocsonyázva138
Hering rántva, savanyú káposztával138
Hering töltve138
Osztriga139
Kolbászok
Kolbász139
Fehér kolbász139
Fűszerkolbász139
Kolbász borjúhusból140
Ludmáj-kolbász140
Kolbász bél nélkül140
Kolbász paulai140
Véres hurka141
Saláták
Spárga saláta141
Ugorka saláta141
Olasz saláta142
Más módra ugyanaz142
Fejes saláta142
Paszly-saláta142
Öntött saláta magyarosan142
Zeller-saláta142
Káposzta-saláta143
Tésztás ételek
Franczia laska143
Bélelt laska144
Puffadt laska144
Olasz laska144
Laska rákvajjal és savanyú tejföllel144
Közönséges laska145
Laska-bukta145
Makaroni145
Makaroni sódarral145
Élesztős tészta vajjal145
Omlós tészta146
A puffadt tésztadara146
Tojásdara párolva146
Sódaros tészta146
Sódaros tészta más módon147
Irósvajas galuska czukorhóval147
Tejszines galuska147
Arany metélt148
Bajor metélt148
Burgonya metélt148
Metélt kipárolva148
Metélt zsírozva149
Metéltből kolbászkák149
Túrós metélt149
Túrós metélt föleresztve149
Tészta máglya149
Rákbukta150
Tejfeles bukta150
Derelye151
Rizs-smóring151
Liszt-smóring151
Zsemlye-smóring151
Tészta kolbászkák152
Koczkás tészta zsírozva152
Ugyanaz tejföllel152
Polenta152
Polenta buzalisztből152
Zöld tészta153
Káposztás tészta153
Sült dara153
Tejszín-dara burgonyaliszttel153
Burgonya-gombócz153
Burgonya-gombócz pármai sajttal154
Liszt-gombócz154
Turó-gombócz154
Turógombócz sülve154
Máj-gombócz155
Reszelt tészta, puffadtan155
Puffadt alma155
Ugyanaz, más módra155
Dió almával puffadtan156
Puffadt tészta czitrommal156
Rizs puffadtan156
Olasz rizs156
Rizs tejben157
Rizs kipárolva157
Rizskolbászok kirántva157
Rizspép157
Töltött rizspép157
Rizspép csokoládéval158
Almapép158
Gyermekpép158
Kenyérpép158
Csokoládé pép158
Kávépép159
Csokoládé pép158
Czitrompép159
Mandulapép160
Ugyanaz160
Piskótapép160
Mandulapép almával160
Habpép161
Málnapép161
Eperpép161
Birsalmapép161
Cseresznyepép162
Tojássárga pép162
Lisztpép162
Czitrompép162
Pép kifliből163
Krém pép162
Narancspép163
Fahérpép163
Rákpép163
Velőpép164
Darapép164
Burgonyapép164
Kávé-Consommé164
Vastag palacsinta almával165
Baraczkkal töltött sodralék165
Dara tejben165
Dara-táska165
Rizs sódarral166
Rizs háromszinben166
Rizsmeridon ragoutval166
Zsemlyés alma166
Tészta sárga baraczkkal167
Mákos csík167
Diós metélt167
Rétestészta167
Almás rétes168
Almás rétes magyarosan168
Burgonya-rétes168
Czitronád-rétes168
Csokoládé-rétes168
Dara-rétes169
Dara-rétes bajorosan169
Hab-rétes169
Káposztás rétes170
Gomba-rétes170
Mákos rétes170
Rák-rétes170
Szilvás rétes171
Szőlő-rétes171
Turós rétes171
Tejfölös rétes171
Rizs-rétes172
Ugyanaz másképen172
Tiroli rétes172
Ugyanaz mandula töltelékkel172
tojáslepénykék, tengeri szőlővel172
Tojáslepénykék mandulatésztával172
Tojáslepénykék töltve173
Élesztő lepénykék173
Angol pudding174
Alma pudding174
Burgonya pudding sódarral174
Császár pudding174
Égő pudding175
Fagyott pudding gesztenyével175
Pudding sodóval176
Rizs-pudding176
Sárgarépa-pudding176
Czitrom meridon177
Rák-meridon177
Rizs-meridon177
Közönséges rántott zsemlyeszeletek178
Rántott zsemlyeszeletek vörösborral178
Töltött zsemlye178
Prost sodralék178
Piskota sodóval178
Rántott rózsa179
Rántott gesztenye179
Töltött czukorsüvegecske rizsből179
Rántott bodzavirág179
Rántott megy180
Rántott szilva180
Mogyorók kirántva180
Dorongfánk180
Nagy dorongfánk180
Töltött fahéjfánk181
Farsangi fánk181
Vert farsangi fánk182
Piskóta fánk182
Toló fánk182
Kávéfánk182
Csöröge183
Mandulatáskák183
Ugyanazok más módra183
Sajt-pástétomok184
Vajas szeletek184
Ugyanazok mandulával184
Cseh tészta184
Császár szarvasok185
Élesztős szarvasok185
Czitrom-bukta185
Darabos bukta185
Dióbukta186
Franczia bukta186
Laskabukta186
Mandulabukta186
Portugaliai bukta 187
Rácz bukta187
Borított rizs187
Cseh kalács187
Bajor tészta187
Forgács tészta188
Franczia tészta188
Gesztenye tészta188
Ischeli smoring188
Rumpite188
Sütemény teához189
Szilvagombócz189
Tanulók tésztája189
Élesztős sütemények
Élesztős sodralék189
Straszburgi fánk189
Finom élesztős tészta190
Vízbe kelt élesztős tészta199
Vert élesztős tészta190
Kavart élesztős tészta190
Élesztős pereczek191
Élesztős vandelek tejszínnel191
Más módra ugyanaz191
Közönséges élesztős tészta192
Ánis-szarvas193
Szarvas befőttel192
Más módra ugyanaz192
Szarvasok borban192
Finom mákszarvas193
Finom pogácsa193
Pesti csókocskák193
Belgrádi csillagok194
Ánis-kenyér194
Tiroli kenyér194
Koczkás lepény194
Karlebadi perecz195
Alma-bukta195
Császári bukta195
Magyaros almabukta195
Megy-bukta196
Töltött bukta196
Arany laska196
Arany laska, rákvajjal197
Gör laska197
Bécsi kenyér197
Jó kalács198
Compótok
Alma-compót199
Más módra ugyanaz199
Más módra ugyanaz199
Compót gőzben főtt gyümölcsből200
Baraczk-compót200
Birsalma-compót200
Cseresznye-compót200
Kocsonyás compótok200
Körtvély-compót201
Más módra ugyanaz201
Köszméte-compót201
Meggy-compót201
Őszi baraczk-compót201
Szilva-compót201
Más módra ugyanaz202
Vegyített compót202
Pástétomok
Koszorukra, ékesítésekre s pástétomokra alkalmazható irósvajtészta202
Irósvajas tészta, melyet a tésztás ételekre borítékul lehet használni202
Parázstészta203
Morzsa-tészta203
Apró pástétomocskák203
Galambpástétom204
Hideg pástétom204
Teknősbéka pástétom204
Parázs-pástétom, egymásra hajtva205
Pástétom, vagdalékkal205
Crémek és kocsonyák
Ananasz-créme206
Baraczk-créme206
Bor-créme207
Coriander-créme 207
Csokoládé-créme207
Eper-créme207
Háromszimű créme207
Kávé-créme208
Narancs-créme208
Mandula-Créme208
Tejszín-créme209
Tejcréme hólabdával209
Thea-créme209
Vanilia-créme209
Hidegsodó, vanilia likőrrel209
Hidegsodó, madeira borral210
Ananasz-kocsonya210
Baraczk-kocsonya210
Bor-kocsonya almával211
Csokoládé-kocsonya211
Czitrom-kocsonya211
Eper-kocsonya211
Ibolya-kocsonya212
Kávé-kocsonya212
Kávé kocsonya csokoládéval212
Narancs-kocsonya212
Málna-kocsonya213
Mandula-kocsonya213
Muskotályszőlő-kocsonya213
Muskotálybor-kocsonya213
Punsch-kocsonya213
Tengeri szőlő-kocsonya214
Pántlika-kocsonya214
Rózsa-kocsonya214
Töltött czitrom-kocsonya214
Tuttifrutti-kocsonya214
Vanilia-kocsonya215
Vanilia-kocsonya ostyával215
Blanc-mange215
Ugyanaz koczkásan215
Blanc-mangé kávéval216
Torták és csemegék
Czukor-öntet tortákra216
Almatorta217
Almatorta más módon217
Birsalmatorta217
Burgonyatorta217
Császártorta218
Csokoládétorta218
Csokoládétorta, franczia218
Csokoládé-öntet tortákra219
Czukortorta219
Czukortorta gyümölcscsel219
Franczia leveses torta219
Ugyanaz, más módra220
Fűszerszámos torta220
Főtt torta220
Csillag-torta221
Gesztenye-torta221
Genfi torta221
Habart linczi torta221
Ugyanaz más módra222
Irósvajas torta222
Irósvajas torta őszi baraczkkal223
Kavart mandula-torta224
Kenyértorta224
Kenyértorta más módon225
Kocsonyás torta225
Krokán-torta225
Korpatorta225
Linczi torta töltve226
Mandula-torta226
Maróni-torta226
Mogyoró-torta226
Makaróni-torta227
Morzsa-torta227
Piskótatorta227
Piskóta-torta más módra227
Piskóta-torta tekercsben228
Szálas mandula-torta228
Más módra ugyanaz228
Szárított mandula-torta228
Spanyol szél-torta229
Spanyol szél-torta mandulával229
Bécsi tortácskák230
Créme tortácskák230
Czitronád tortácskák230
Cseresznye tortácskák231
Egymásra hajtott tortácskák231
Herczegasszony tortácskák231
Mandula-tortácskák231
Punsch-tortácskák231
Tortácskák232
Töltött tortácskák232
Mandula koszorúcskák232
Vanilia koszorúcskák232
Marczipán tészta232
Czitrom-rudacskák233
Csokoládé-rudacskák233
Főtt mandula-rudacskák233
Francziás rudacskák233
Fűszeres rudacskák233
Grillage-rudacskák234
Irósvajas rudacskák234
Mandula-rudacskák234
Mandula-rudacskák pisztácziával234
Francziás mandula-rudacskák234
Narancs-rudacskák235
Piskóta-rudacskák235
Vaniliás rudacskák235
Almaszeletek235
Eperszeletek235
Őszi baraczk-szeletek236
Alma marmeladdal töltött falatok236
Töltött falatok236
Birsalma ostyatekercs236
Édes ostyatekercs237
Ugyanaz, más módra237
Fahéj-ostyatekercs237
Vagdalt mandulatekercs237
Vékony, újjnyi ostya-tekercs238
Franczia kétszersült238
Német kétszersült238
Piskóta239
Csokoládé piskóta239
Mézes kalács239
Apácza-fánkok239
Anis-fánk240
Csokoládé-fánk 240
Habbal töltött csokoládé240
Mandula-fánk240
Ugyanaz, más módon240
Punsch-fánk241
Anis-kalács241
Anis-pereczek241
Baraczk-pereczek241
Czukor-pereczek242
Lipcsei pereczek242
Spanyol-pereczek242
Vajas pereczek242
Csókocskák242
Gyümölcs-kenyér242
Linczi kenyér243
Mandula-kenyér243
Kenyér-rudacskák243
Bécsi falatok243
Czukortészta falatok244
Jégfalatok244
Paulanus falatok244
Czukrozott gesztenye244
Mandula-pohárkák244
Pörkölt mandula245
Mandula-sütemény245
Mandulahegy245
Mandula jégben245
Birsalmadió245
Fahéj-kalács245
Fűszeres szeletek246
Makazonik246
Maskaronok246
Olasz szarvacskák246
Fagylaltok
Ananász-fagylalt247
Birsalma-fagylalt248
Czitrom-fagylalt248
Csokoládé-fagylalt248
Eper-fagylalt248
Fagylalt befőtt gyümölcsléből248
Fehér fagylalt249
Kávé-fagylalt249
Málna-fagylalt249
Narancs-fagylalt249
Punsch-fagylalt249
Tuttifrutti fagylalt250
Vanilia-fagylalt250
Meleg és hideg italok
Bajor ital250
Cseresznyevíz250
Csokoládé251
Grog251
Forró bor251
Forró sör251
Kávé251
Király-punsch251
Közönséges punsch252
Angol punsch252
Tojásos punsch252
Lengyel forró sör252
Limonádé252
Mandulatej252
Nikus253
Orosz thea253
Thea253
Vin-brülé253
Hideg étkek
Almaétel253
Aludt-tej253
Bodzaétel254
Cseresznye, hidegen254
Ugyanaz, más módra254
Czitrom, hidegen254
Eper, hidegen254
Hideg tej254
Hideg szilva255
Málna hidegen255
Befőtt gyümölcsök, levek és conservek
Befőtt kajszinbaraczk íz255
Ugyanaz, más módra256
Egész befőtt baraczk256
Befőtt őszi baraczk255
Befőtt birsalma256
Befőtt cseresznye257
Cseresznye eczetben257
Befőtt dinnye257
Befőtt dió257
Ugyanaz, más módra258
Befőtt eper258
Befőtt csipkebogyó258
Befőtt meggy258
Meggy, eczetben258
Befőtt meggy, eczettel259
Befőtt mandula259
Befőtt körte250
Befőtt pöszméte259
Befőtt som259
Befőtt szőlő260
Befőtt tengeri szőlő (Ribizli)260
Befőtt szilva260
Ugyanaz, másképpen260
Befőtt mirabella-szilva261
Szeder261
Ribizli, eczetben261
Málna, ribizli és meggy sűrítve fagylalthoz261
Málna- és ribizli levet befőzni262
Alma, besűrítve262
Birsalmalevet befőzni262
Birsalmalé, besűrítve262
Eperlé, besűrítve262
Ibolya-conservée263
Málna-conservée263
Málna-conservée, más módra263
Málnalé, besűrítve263
Meggylevet befőzni263
Narancs-conservée264
Őszi-baraczklé, besűrítve264
Ribizli-lé, besűrítve264
Sárga baraczklé, besűrítve264
Gyümölcs csemege
Aszalt őszi baraczk264
Ugyanaz, más módra265
Aszalt meggy265
Ugyanaz, más módra265
Aszalt szilva265
Birsalma-sajt265
Birsalma-szeletek266
Bersicate266
Sajtolt körte266
Gazdasszonytár
Mindennemű ház-, konyha-, éléskamra- s pinczetartási útmutatások, jegyzetek és tapasztalatok
Az ételek izletes elkészítéséről s a tálalásról266
Az asztal terítéséről269
Az ételek fölszeldeléséről269
Főtt vagy sült marhahús271
Ürü-sült271
Borjú-sült271
Bárány-czímer272
Őz- vagy szarvas-czímer272
Nyúl-pecsenye272
Malacz-pecsenye272
Töltött borjúmell273
Pulyka-sült273
Csirke vagy kappan274
Fáczán274
Sódar275
Vaddisznófej275
Pontyot fölszelni275
Csuka275
Lazacz275
Pisztráng275
Kamaratartás és konyhai útmutatások
A sertések öléséről és felfüstöléséről276
Mindenféle halakat felfüstölni277
Igen jó mód ludakat hizlalni277
Lúdzsírt s effélét nem szabad közönséges fazekakban tartani278
Lúdzsírt saláta-olajnak használni279
Avas irósvajat megjavítani279
Mézet higítani279
Barna szörpöt higítani, úgy, hogy egészen tiszta czukor-ízt kapjon279
Megkozmásodott tejes ételnek rossz szagát elvenni279
Büdös zsírt megjavítani280
Mint lehet elejét venni, hogy a leveses fazék ki ne fusson280
A marhahust hamar puhára főzni280
Vén tyukot hamar puhára főzni280
Borsót és babot hamar puhára főzni280
Mit kell tenni, ha valamely edény zsírral vagy vajjal meggyúlad281
Különféle konyhaczikkeket és éléskamrai tárgyakat becsinálni és eltartani
Aszalt kajszin281
Cseresznyét eltartani281
Dinnyét egész deczemberig, sőt januáriusig eltartani282
Édes zöld paprikát nyersen eltenni282
Endiviát sok ideig eltartani282
Fiatal kukoriczát eltartani282
Füstölt húst eltartani283
Húst nyáron által, jó piinczék s kamrák hiányában frissen eltartani283
Igen jó mód, az irósvajat eltartani283
Ugyanaz más módon281
Kalarábét eltartani284
Meggyet mézben eltartani284
Mustárkészítés285
Nyelvet füstölni285
Őszi gombákat eltartani285
Paradicsom-almát egy évre s még tovább is gőzben eltartani286
Rothadásnak indult húsnak bűzét és ízét elvenni280
Sódart felfüstölni286
Szarvasgombát befőzni s eltartani287
Szilvát eltartani287
Spárgát eltartani287
Spárgát eczetben eltartani288
Szőlőfejeket eltartani288
Ugorkát becsinálni288
Ugorkát sós vízben télre eltenni289
Ugorkát zsemlyével télre savanyítani289
Ugorkasalátát télire eltenni289
Vaddisznóhúst bepáczolva eltartani290
Véres húst romlástól megóvni290
Virágos olaszt csaknem egy évig eltartani290
Veres répát (czékla) eltartani291
Zöld borsót eltartani291
Zöld babot télen eltartani291
Zöld babot más módon eltenni291
Zellert eltartani292
Különféle eczetkészítés
Almaeczetet készíteni202
Jó boreczetet készíteni292
Málnaeczetet készíteni293
Vegyes gyümölcseczet293
Szeszek és esszencziák
Kávé-likőr293
Narancs-likőr294
Puncs-szesz294
Szegfű-likőr294
Vanilia-szesz295
A kávé295
Vissza
Tétel sorszám:
260

Kikiáltási ár:
6.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
15.100 Ft Licitek száma: 53



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!