A Pesti Hirlap szakácskönyve
Szerző
Móra Ferencné
Gundel Károly
Csáky Sándor
Binder József
Mógáné Reguly Margit
Légrády Testvérek
(Budapest)
Kiadói tűzött kötés
, 114 oldal
Sorozatcím: |
Pesti Hirlap
|
Kötetszám: |
|
Nyelv: |
Magyar
|
Méret: |
28 cm x 20 cm
|
ISBN: |
|
Aukció vége: |
2018-12-16 20:00
|
Aukciós tétel adatai
Budapest, é.n., Légrády Testvérek kiadása és nyomása, 114 p.; ill.
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
A Pesti Hirlap szakácskönyve.
A címfedélen az alábbi szöveg olvasható: "A Pesti Hirlap előfizetői ingyen kapják."
Kiadói előszóval és bevezetéssel ellátott kiadvány, számos szövegközti rajzzal és képpel illusztrálva. A címfedélen színes tematizált címfedélkép látható, a hátlapon a Pesti Hírlap kiadványainak korabeli színes képekkel illusztrált reklámja olvasható.
Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány kissé sérült címfedéllel és hátlappal, könyvkötő által megerősített gerincrésszel, hiánytalan állapotban.
A szakácskönyv széles rétegeket megcélzó, "a magyar konyhaművészet évszázados hagyományához" ragaszkodó tartalommal jelent meg és sikeres kiadványnak bizonyult.
Előszó
A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden...
Tovább
Előszó
A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megszokta konyhánkat, szívesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács - legyen az egy óriási étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya - a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra.
Konyhaművészetünk fenntartása és fejlesztése: egy igen kellemes nemzeti hagyományunk fenntartását és fejlesztését jelenti. Amikor a közönség elé bocsátjuk Szakácskönyvünket, a magyar középosztály konyháinak óhajtunk egy tökéletesen változatos és gondos segitőt adni, egyrészt, hogy minden háztartásban otthonra találjanak a magyar konyha legjobb hagyományai, másrészt, hogy bevezessük a középosztály konyháiba a főzés modern fejlődésének eredményeit.
Vissza
Tartalom
Fejezetcímek: | |
A Pesti Hirlap szakácskönyve | 3 |
Bevezetés | 4 |
Villamos sütés-főzés | 8 |
A gáz a háztartásban | 10 |
A hazai szenek és brikettek as házitüzelésben | 13 |
Levesek | 15 |
Levesbevalók | 19 |
Előételek | 21 |
Tojásételek | 29 |
Husételek | 31 |
Szárnyasok | 43 |
Vadak | 47 |
Halak | 50 |
Mártások | 55 |
Főzelékek és köritések | 59 |
Saláták | 64 |
Tészták, sütemények | 67 |
Italok | 95 |
Sandwichek | 98 |
Befőzések | 101 |
A terités művészete | 105 |
Tárgymutató | 109 |
Vissza