Lezárt aukciók


A Pesti Hirlap szakácskönyve

Szerző
Móra Ferencné
Gundel Károly
Csáky Sándor
Binder József
Mógáné Reguly Margit
Légrády Testvérek (Budapest)
Kiadói tűzött kötés , 114 oldal
Sorozatcím: Pesti Hirlap
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-12-16 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é.n., Légrády Testvérek kiadása és nyomása, 114 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A Pesti Hirlap szakácskönyve.
A címfedélen az alábbi szöveg olvasható: "A Pesti Hirlap előfizetői ingyen kapják."
Kiadói előszóval és bevezetéssel ellátott kiadvány, számos szövegközti rajzzal és képpel illusztrálva. A címfedélen színes tematizált címfedélkép látható, a hátlapon a Pesti Hírlap kiadványainak korabeli színes képekkel illusztrált reklámja olvasható.
Kiadói tűzött papírkötésben lévő példány kissé sérült címfedéllel és hátlappal, könyvkötő által megerősített gerincrésszel, hiánytalan állapotban.
A szakácskönyv széles rétegeket megcélzó, "a magyar konyhaművészet évszázados hagyományához" ragaszkodó tartalommal jelent meg és sikeres kiadványnak bizonyult.

Előszó

A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden... Tovább

Előszó

A magyar konyhaművészet: évszázados hagyomány. A magyar konyha hires és kitünő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megszokta konyhánkat, szívesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács - legyen az egy óriási étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya - a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra. Konyhaművészetünk fenntartása és fejlesztése: egy igen kellemes nemzeti hagyományunk fenntartását és fejlesztését jelenti. Amikor a közönség elé bocsátjuk Szakácskönyvünket, a magyar középosztály konyháinak óhajtunk egy tökéletesen változatos és gondos segitőt adni, egyrészt, hogy minden háztartásban otthonra találjanak a magyar konyha legjobb hagyományai, másrészt, hogy bevezessük a középosztály konyháiba a főzés modern fejlődésének eredményeit. Vissza

Tartalom

Fejezetcímek:
A Pesti Hirlap szakácskönyve3
Bevezetés4
Villamos sütés-főzés8
A gáz a háztartásban10
A hazai szenek és brikettek as házitüzelésben13
Levesek15
Levesbevalók19
Előételek21
Tojásételek29
Husételek31
Szárnyasok43
Vadak47
Halak50
Mártások55
Főzelékek és köritések59
Saláták64
Tészták, sütemények67
Italok95
Sandwichek98
Befőzések101
A terités művészete105
Tárgymutató109
Vissza
Tétel sorszám:
006

Kikiáltási ár:
6.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
14.200 Ft Licitek száma: 5



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!