Hagn Károly: Cukorkakészítés - Cukorfőzés
Szerző
Hagn Károly
Fotózta
Litvay
"Szépmives Műhely"
(Budapest)
Kiadói tűzött papírkötés
, 32 oldal
Sorozatcím: |
Édesipari szakkönyvtár
|
Kötetszám: |
2
|
Nyelv: |
Magyar
|
Méret: |
24 cm x 17 cm
|
ISBN: |
|
Aukció vége: |
2018-12-16 20:00
|
Aukciós tétel adatai
[Budapest], é.n., Szépmíves Műhely kiadása (Szikra Rt. Nyomdája, Budapest), 32 p.; ill.
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
Édesipari Szakkönyvtár c. sorozatban (számozás nélkül) megjelent második-harmadik füzet. Cukorkakészítés - Cukorfőzés. A "Cukorfőzés" c. részt írta: Hagn Károly.
Fekete-fehér fotókkal illusztrált kiadvány. Nyomtatta a Szikra Rt. Budapesten.
Kiadói tűzött papírkötés több színű címfedéllel (rajta fekete-fehér címfedélképpel), hátlapon a kiadó következő füzetének egészoldalas reklámjával, hiánytalan, megkímélt állapotban.
A cukorkészítés szakmai fortélyait összegyűjtő füzet a cukorkészítés mesterségébe vezet be. A szugálás, a fondant készítés módszerei mellet bemutatásra kerülő receptek között oly érdekességeket találhatunk, mint a szikla cukor, a boa cukor, a makaronarabeszkek, a sörkorsó és a birsalmából készült virstli leírásai.
Előszó
Jelen sorozatunk második kötetét tisztelettel nyujtjuk át kartársainknak. Szeretnénk ha minél nagyobb körben terjedne el fáradozásainknak szerény gyümölcse. Mégegyszer le kell szögezni, hogy jelen...
Tovább
Előszó
Jelen sorozatunk második kötetét tisztelettel nyujtjuk át kartársainknak. Szeretnénk ha minél nagyobb körben terjedne el fáradozásainknak szerény gyümölcse. Mégegyszer le kell szögezni, hogy jelen sorozatunk egyáltalán nem üzleti vállalkozás. Segíteni és tanítani akarunk. Sokan kérdik, mi tette ezt a sorozatot fontossá? Erre elmondunk egy kis igaz történetet. A következő számunkat író vegyészmérnök kartársunk, aki szívén viseli az élelmiszerszakma ügyeit, meglátogatott egy cukrász kartársat, aki éppen cukorral dolgozott. Megkérdezte tőle. - Tudja-e, hogy most mivel dolgozik? Cukorral, - volt rá az egyszerű válasz. De mi az a cukor? - Hát cukor!
Vissza
Tartalom
Előszó a második könyvhöz
Bevezetés a cukorkakészítésbe
Cukorfőzés (Hang Károly)
Cukorfőzési próbák
Cukorfőzési próbák II.
Konzervcukor figurák készítéséhez
Szugálás
Kandírozás
Szikla cukor
Boa cukor
Karamell
Cukormáz (Fondant)
Cukormáz (fondant) kézi táblázással
Cukormáz (fondant) géppel táblázva
Cukormáz (fondant) szirup nélkül
Grillage
Cukorkakészítés (Receptek)
Hüsítő cukorkák
A szaloncukorkák készítéséről
A töltött cukorkák készítéséről
Cukorkák bevonásáról cukormázzal (Fondat)
Cukormázzal bevont befőtt gyümölcsök
Bevonás csokoládéval . (Mártógyurma, Tunkmassa)
Szeszes gyümölcs cukormázba mártva
Függelék
Vissza