Lezárt aukciók


Következő aukciónk előzetes kínálata

Hagn Károly: Cukorkakészítés - Cukorfőzés

Szerző
Hagn Károly
Fotózta
Litvay
"Szépmives Műhely" (Budapest)
Kiadói tűzött papírkötés , 32 oldal
Sorozatcím: Édesipari szakkönyvtár
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-12-16 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], é.n., Szépmíves Műhely kiadása (Szikra Rt. Nyomdája, Budapest), 32 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Édesipari Szakkönyvtár c. sorozatban (számozás nélkül) megjelent második-harmadik füzet. Cukorkakészítés - Cukorfőzés. A "Cukorfőzés" c. részt írta: Hagn Károly.
Fekete-fehér fotókkal illusztrált kiadvány. Nyomtatta a Szikra Rt. Budapesten.
Kiadói tűzött papírkötés több színű címfedéllel (rajta fekete-fehér címfedélképpel), hátlapon a kiadó következő füzetének egészoldalas reklámjával, hiánytalan, megkímélt állapotban.
A cukorkészítés szakmai fortélyait összegyűjtő füzet a cukorkészítés mesterségébe vezet be. A szugálás, a fondant készítés módszerei mellet bemutatásra kerülő receptek között oly érdekességeket találhatunk, mint a szikla cukor, a boa cukor, a makaronarabeszkek, a sörkorsó és a birsalmából készült virstli leírásai.

Előszó

Jelen sorozatunk második kötetét tisztelettel nyujtjuk át kartársainknak. Szeretnénk ha minél nagyobb körben terjedne el fáradozásainknak szerény gyümölcse. Mégegyszer le kell szögezni, hogy jelen... Tovább

Előszó

Jelen sorozatunk második kötetét tisztelettel nyujtjuk át kartársainknak. Szeretnénk ha minél nagyobb körben terjedne el fáradozásainknak szerény gyümölcse. Mégegyszer le kell szögezni, hogy jelen sorozatunk egyáltalán nem üzleti vállalkozás. Segíteni és tanítani akarunk. Sokan kérdik, mi tette ezt a sorozatot fontossá? Erre elmondunk egy kis igaz történetet. A következő számunkat író vegyészmérnök kartársunk, aki szívén viseli az élelmiszerszakma ügyeit, meglátogatott egy cukrász kartársat, aki éppen cukorral dolgozott. Megkérdezte tőle. - Tudja-e, hogy most mivel dolgozik? Cukorral, - volt rá az egyszerű válasz. De mi az a cukor? - Hát cukor! Vissza

Tartalom

Előszó a második könyvhöz
Bevezetés a cukorkakészítésbe
Cukorfőzés (Hang Károly)
Cukorfőzési próbák
Cukorfőzési próbák II.
Konzervcukor figurák készítéséhez
Szugálás
Kandírozás
Szikla cukor
Boa cukor
Karamell
Cukormáz (Fondant)
Cukormáz (fondant) kézi táblázással
Cukormáz (fondant) géppel táblázva
Cukormáz (fondant) szirup nélkül
Grillage
Cukorkakészítés (Receptek)
Hüsítő cukorkák
A szaloncukorkák készítéséről
A töltött cukorkák készítéséről
Cukorkák bevonásáról cukormázzal (Fondat)
Cukormázzal bevont befőtt gyümölcsök
Bevonás csokoládéval . (Mártógyurma, Tunkmassa)
Szeszes gyümölcs cukormázba mártva
Függelék Vissza
Tétel sorszám:
120

Kikiáltási ár:
4.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
15.100 Ft Licitek száma: 12



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!