TémakörökLezárt aukciók


Almásy László: Autóval Szudánba

Első autó-utazás a Nílus mentén/Vadászatok angol-egyiptomi Szudánban

Szerző
Almásy László
Szerkesztő
Cholnoky Jenő
Dr. Cholnoky Jenő
Lampel R. (Wodianer F. és Fiai) Könyvkiadóvállalata (Budapest)
Kiadói egészvászon sorozatkötés , 240 oldal
Sorozatcím: A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], é.n., Lampel R. (Wodianer F. és Fiai) Könyvkiadóvállalat kiadása (Franklin-Társulat Nyomdája, Bp.), 240 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára. Szerkeszti Cholnoky Jenő.
Autóval Szudánba. Első autó-utazás a Nílus mentén, vadászatok angol-egyiptomi Szudánban. Írta Almásy László.
Dr. Cholnoky Jenő előszavával. 82 fekete-fehér fényképpel illusztrált kötet, részletes tartalom- és képjegyzékkel ellátva. Nyomtatta a Franklin-Társulat Nyomdája Budapesten.
Kiadói egészvászon sorozatkötés dúsan aranyozott, díszített címfedéllel és könyvgerinccel, bordó kiadói előzéklappal, tiszta belívekkel, hiánytalan, átlagos állapotban.
Az elismert magyar Afrika-kutató és utazó szudáni autóútjának kalandjait közvetlen stílusban megíró, gazdag élményanyagot tartalmazó érdekes útleírása.

Előszó

Száz esztendővel ezelőtt Afrika belsejébe behatolni szinte képtelen vállalkozás volt. A térképen fehér foltok fedték az óriási kontinens belsejét s kevesebbet tudtunk róluk, mint amennyit az ókori... Tovább

Előszó

Száz esztendővel ezelőtt Afrika belsejébe behatolni szinte képtelen vállalkozás volt. A térképen fehér foltok fedték az óriási kontinens belsejét s kevesebbet tudtunk róluk, mint amennyit az ókori görög-egyiptomi és római tudósok, vagy a középkorban az arab geografusok tudtak. Néhány vakmerő utazó, köztük két magyar is: Magyar László és Teleki Samu gróf lassankint megismertették Afrika belsejét. De éppen Nachtigall, Schweinfurth, Barth, Livingstone, Stanley stb. veszedelmes és szenvedésteljes utazásai mutatták meg azt is, hogy a kontinens belseje rendkívül egyhangú, egyáltalában nem vetekedhetik Ázsiával s mégis olyan veszélyes minden utazás, hogy csak halálraszánt emberek vállalkozhattak nagyobb felfedező utakra. Részint a természet ilyen ellenséges, részint az ember. Rekkenő hőség, szárazság, másutt meg özönvízszerű esőzések, lélekölő sivatagok, puszták és szavannák, félelmetes vadállatok, gyilkos lázak állják útját az európai embernek. De még talán ezeknél is veszedelmesebb volt az afrikai ember, különösen Szudánban, a harcias hamita eredetű uralkodók országaiban. De éppen olyan veszélyes volt a belsőafrikai négerek világa is, mert ott az emberélet nagyon olcsó s az európaiakat mindenhol gyűlölték... Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés7
Útrakészen9
Afrika felé11
Alexandria-Kairó15
Kairó18
Egyiptomon keresztül24
Luxor-Sellal31
Az egyiptomi határig42
A Szudánban45
Kartum101
A Kék-Nílus országában110
Vadász-napló133
Vissza északnak277
Hazafelé235
Vissza
Tétel sorszám:
011

Kikiáltási ár:
8.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
51.000 Ft Licitek száma: 62Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!