Témakörök



Lezárt aukciók


Oláh Andor, Dr./Kállai Klára/Vadnai Zsolt: Reformkonyha (dedikált példány)

A természetes táplálkozás elméleti alapjai és gyakorlati megvalósítása

Szerző
Dr. Oláh Andor
Kállai Klára
Vadnai Zsolt
Grafikus
Nagy Katalin
Lektor
Dr. Angeli István
Dr. Kulin Sándor
Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat (Budapest) ,
Kiadói kemény papírkötés , 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-232-096-4
Aukció vége:
2018-06-03 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1985, Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat (Alföldi Nyomda, Debrecen), 258 p. + [1] p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által dedikált példány. Első kiadás. Reformkonyha. A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata. Írta: Oláh Andor, Dr. Kállai Klára, Vadnai Zsolt. A kötetet illusztrálta Nagy Katalin.
A címlapon Dr. Oláh Andor névre szóló, tollal beírt, dátumozott dedikációja olvasható: "V. L.-nénak ajánlom Oláh Andor 1987. III. 09."
Részletes tartalommal, szakirodalommal, receptkeresővel ellátott kötet. A táblaborító Uray Erika munkája.
Kiadói kemény papírkötés, illusztrált, feliratozott címfedéllel és könyvgerinccel, sötétbarna kiadói előzéklappal, hiánytalan állapotban.

Fülszöveg

A könyv szerzői - ha nem is ismeretlen, de - napjainkban alig alkalmazott táplálkozási módról írnak. Rövid történelmi áttekintés után egy-egy fejezetet szentelnek a fehérjéknek, a szénhidrátoknak,... Tovább

Fülszöveg

A könyv szerzői - ha nem is ismeretlen, de - napjainkban alig alkalmazott táplálkozási módról írnak. Rövid történelmi áttekintés után egy-egy fejezetet szentelnek a fehérjéknek, a szénhidrátoknak, a zsíroknak, a vitaminok, ásványi anyagok jelentőségének, külön szólnak a természetes tápanyagok, a szója, a méz, a tejtermékek fontosságáról. A következő részben leírják, hogy tulajdonképpen mit jelent a reformétrend. Mit és hogyan kell enni, milyen ételeket javasolnak és azokat hogyan kell elkészíteni, milyen "méregtelenítő" kúrák iktathatók be az étrendbe?
A szerzők saját tapasztalataik és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllal, hogy akik változtatni akarnak eddigi életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz. Vissza

Tartalom

Őszintén a természetes táplálkozás elméleti alapjai
"Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni?9
A magyar konyha régen és most25
A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje42
Alapfogalmak43
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége49
A sav-lúg egyensúly fenntartása52
A fehérjeegyensúly problámája59
Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében70
Makroelemek71
A legfontosabb mikroelemek78
Az életmentő vitaminok80
Gyógyító tápanyagok87
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra87
Búzakorpa emberi fogyasztásra90
Az a csodálatos szója!92
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke95
Tengeri tápszer: az alga98
Aludttej, joghurt, kefír99
A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása:
Aranyszabályok
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan?103
Az anya és gyermeke táplálkozása118
A másod- és harmadvirágzás idején136
Különleges ételkúrák és böjtök
Nyers növényi étrend143
Gyümölcskúra148
Böjtkúra - csodakúra!153
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód157
A diétáról161
Ételek és italok receptjei
A konyha és környéke171
Nyers ételek176
Majonéz176
Salátaöntetek, mártások176
Saláták179
Gyümölcssaláták187
Nyers magvakból készült gabonaételek190
Fűszer- és gyógynövények195
A kenyér196
Zöldség- és főzelékfélék200
Levesek négy személyre200
Főzelékek203
Főtt gabonaételek210
Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek213
Főzelékpudingok (ünnepi ételek)214
Töltött főzelékfélék215
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék217
Burgonyaételek218
Omlettek222
Meleg mártások (szószok)223
Szendvicsek225
Gyümölcsmártások227
Pudingok228
Felfújtak230
Olajban sült tészták231
Sült tészták232
Italok235
Vizek235
Gyümölcslevek235
Zöldségitalok237
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok239
Védőitalok, gabonaitalok239
Kávék240
Teák240
Heti étrend241
Vissza
Tétel sorszám:
145

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
6.600 Ft Licitek száma: 38



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!