TémakörökLezárt aukciók


Fényes Elek/Luczenbacher János /Vahot Imre: Magyarföld és népei eredeti képekben 1846/I-VI. (teljes évfolyam) + Uj folyam I. füzet

Föld- és népismei, statistikai és történeti folyóirat - I-VI. füzet + Uj folyam I. füzet

Szerző
Sávoly Lajos
Medve Imre
Dr. Henszlmann Imre
Szerkesztő
Vahot Imre
Fényes Elek
Luczenbacher János
Vahot Imre (Pest) ,
Modern bőrkötés , 124 oldal
Sorozatcím: Magyarföld és népei eredeti képekben
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 30 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Pest, 1846, Vahot Imre kiadása (Beimel József Nyomdájának betűivel, Pesten), 106 p. + [18] t.; ill. (összesített oldalszám)

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Magyarföld és népei eredeti képekben. Föld- és Népismei, Statistikai és Történeti Folyóirat. 1846/I-VI. füzet (teljes éfv.) + Uj folyam I. füzet. Fényes Elek és Luczenbacher János felügyelése mellett szerkeszti és kiadja Vahot Imre.
Tizenhárom fekete-fehér és öt színes kőnyomatos képpel illusztrált folyóirat. A kiadvány nyomatott Beimel József betűivel Pesten.
A folyóirat második, új folyamából csak egy füzet jelent meg, így jelen kötet a folyóirat komplett összes számát tartalmazza egy kötetben.
Modern bőrkötés feliratozatlan címfedéllel és könyvgerinccel, új előzéklappal, néhány képoldalon kissé foltosan, hiánytalan kép- és szöveganyaggal. A címlapon kis lapszél-hiány látható.
Jelen kiadvány magyar folyóirat-történeti ritkaság. Ebben a Vahot Imre szerkesztésében megjelent új szellemű folyóiratban válik Magyarország népismereti, helytörténeti, statisztikai és történelmi valósága egyszerre, egy folyóiratban "népszerű olvasmánnyá", vagyis egységes honi információ-gyűjteménnyé.

Előszó

Nincs szebb, magasztosabb és tündöklőbb erény a honszeretetnél. A törpe lelkű, mint a csiga önmagába vonulva, csak magát szereti, bálványozza, és nincs érdek, nincs család vagy hon, mellyet saját... Tovább

Előszó

Nincs szebb, magasztosabb és tündöklőbb erény a honszeretetnél. A törpe lelkű, mint a csiga önmagába vonulva, csak magát szereti, bálványozza, és nincs érdek, nincs család vagy hon, mellyet saját hasznáért feláldozni képes volna: holott az erényes polgár saját maga és család boldogitásán tulemelkedve, egész hazáját szeretettel ölei, és saját boldogsága polgártársai millióinak boldogságával van egybeforrva... Vissza

Tartalom

I. füzet tartalma:
1. Előszó. Fényes Elektől
2. Magyarország általános statistikája
3. A Kárpátok. (Képpel)
4. Kassa. (Képpel). Dr. Henszlmann Imrétől
5. Egri népviselet (Képpel). Sávoly Lajostól. - Az eddig aláirt előfizetők névjegyzéke Vissza
Tétel sorszám:
105

Kikiáltási ár:
60.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
61.000 Ft Licitek száma: 2Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!