TémakörökLezárt aukciók


Unger Emil, Dr.: Magyarország halai és halászata

Rövid tájékoztató, számos képpel a halászati kiállításokat és halpiacokat látogató közönség részére

Szerző
Dr. Unger Emil
Országos Halászati Egyesület kiadása (Budapest) ,
Kiadói tűzött papírkötés , 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-04-22 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, 1941, Országos Halászati Egyesület kiadása (Kapisztrán-Nyomda, Vác), 64 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Magyarország halai és halászata. Rövid tájékoztató, számos képpel a halászati kiállításokat és halpiacokat látogató közönség részére. Írta Dr. Unger Emil egyetemi magántanár, m. kir. mezőgazdasági kísérletügyi igazgató.
Negyvenkilenc fekete-fehér számozott, feliratozott képpel illusztrált kiadvány. A könyvet a Kapisztrán-Nyomda nyomtatta Vácon.
Kiadói tűzött papírkötés feliratozott, kép-illusztrációval ellátott címfedéllel, tiszta oldalakkal, hiánytalan, jó állapotban, hátoldalon a nyomda emblémájával.

Előszó

Ősidőktől fogva érdekelte a hal az embert, aki kezdettől fogva nemcsak vadász, de halász is volt, mindenütt, ahol víz közelében lakott. A barlanglakó ősember étlapján elég sokszor szerepelt a hal,... Tovább

Előszó

Ősidőktől fogva érdekelte a hal az embert, aki kezdettől fogva nemcsak vadász, de halász is volt, mindenütt, ahol víz közelében lakott. A barlanglakó ősember étlapján elég sokszor szerepelt a hal, amiről barlangokban talált konyhahulladékok bőven tanuskodnak. Kitűnő halász volt a cölöpépítményeken lakó ősember is. A magyar ember őshazájából hozta magával a halászat tudományát, melyet kitűnően értékesített a honfoglaláskor mesés halbőséget rejtegető Dunán és Tiszán. Ma mások a viszonyok; a magyar kultúrnemzet tagjai között sok olyan foglalkozású van, aki kenyerét a vizektől távolabb eső vidékeken, vagy négy fal között keresi, ahol halat csak ritkán vagy egyáltalán nem lát. A halak iránt való, talán ősi érdeklődés azonban ma sem hiányzik, s ezt bizonyítja az is, hogy éppen az ilyen, a természettől "elszakadtnak" látszó emberek közül is igen sokan hódolnak a sporthorgászatnak vagy pedig ünnepük van, ha valahol jó halászlevet ehetnek. Lakásunkat pedig sokan díszhalakat tartalmazó akváriumokkal is díszítik. Rengeteg sok látogatója szokott lenni a tenyészállatkiállításon évről-évre fejlődő halászati pavillonnak is, melyet éppen ezért a közelmultban is meg kellett nagyobbítani. Vissza
Tétel sorszám:
340

Kikiáltási ár:
4.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
54.000 Ft Licitek száma: 76Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!