Deeley Lilla: A nemzetközi konyha
26 országnak 362 különleges ételreceptje
Szerző
Deeley Lilla
Palladis Rt.
(Budapest)
Félvászon
, 128 oldal
Sorozatcím: |
|
Kötetszám: |
|
Nyelv: |
Magyar
|
Méret: |
19 cm x 14 cm
|
ISBN: |
|
Aukció vége: |
2018-12-16 20:00
|
Aukciós tétel adatai
Budapest, é.n., Palladis RT. kiadása (Pallas Irodalmi és Nyomdai R.-t., Bp.), 128 p.
Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata
A nemzetközi konyha. 26 országnak 362 különleges ételreceptje. Írta: Deely Lilla.
Kiadói előszóval, betűrendes tárgymutatóval, tartalomjegyzékkel. Nyomtatta a Pallas Irodalmi és nyomdai r.-t., Budapesten.
Kiadói félvászon kötés feliratozott, alakos-ábrás, több színű címfedéllel, szép, tiszta előzéklapokkal és belívekkel, megkímélt, hiánytalan állapotban.
Számos ételkülönlegességet is felvonultató nemzetközi szakácskönyv, melyben olyan egzotikus ételek is megtalálhatók, mint az indiai ürühúsleves, a szőlőhegyi csiga, vagy a S'ba-El-Azusza arab sütemény.
Előszó
Az olvasó csak különlegességeket fog találni ebben a recept-gyűjteményben, mely évekig tartó személyes kutatás, hosszabb-rövidebb utazások folyamán szerzett tapasztalatok eredménye. A könyvben...
Tovább
Előszó
Az olvasó csak különlegességeket fog találni ebben a recept-gyűjteményben, mely évekig tartó személyes kutatás, hosszabb-rövidebb utazások folyamán szerzett tapasztalatok eredménye. A könyvben található ételek egyrésze világhírű - olyanok, amelyeket mindenütt utánoznak - sajnos, gyakran nem az eredeti kivitelben; mások viszont egyes vidékek különlegességei - az ú. n. «cuisine régionale»-hoz tartozó ételek - és így kevésbbé ismertek. Legnagyobbrészt azonban olyan ételekről van szó, amelyeket bárhol meg lehet főzni és be lehet illeszteni a mindennapi étkezések sorába. A hozzávalókat mindenütt megkapni és a leírás mindig olyan könnyen érthető, hogy még a nem tökéletes szakácsnők is könnyen elkészíthetik a fogásokat. Továbbá, számolva a mai gazdasági viszonyokkal, a legtöbb fölsorolt étel előállítása nem költséges. A hozzávalók mennyisége elegendő 6 személy részére, ha az étkezés legalább 3 fogásból áll.
Vissza
Tartalom
Gasztronómiai szótár | 7 |
Hors d' Oeuvre (Előétel) | 9 |
Levesek | 12 |
Hideg húsételek, húspástétomok | 18 |
Házi kolbászok, hurkák | 21 |
Tojásételek | 35 |
Meleg előételek | 28 |
Halételek | 35 |
Béka- és csigaételek | 42 |
Húsételek | 44 |
Szárnyas | 64 |
Vadhúsételek | 74 |
Hideg mártások | 77 |
Meleg mártások | 81 |
Főzelékek - Mellékételek | 88 |
Saláták | 96 |
Sajt és más pikáns mellékételek | 99 |
Tészták | 102 |
Csemege | 111 |
Sütemények, kalácsok, torták | 114 |
Tárgymutató | 123 |
Vissza