Lezárt aukciók


Következő aukciónk előzetes kínálata

Rózsahegyi Márta/Wajand Judit: Kémia itt, kémia ott, kémia mindenhol!

Érdekességek a kémia tanításához

Szerző
Rózsahegyi Márta
Wajand Judit
Lektor
Burger Kálmán
Móricz Lászlóné
Nemzeti Tankönyvkiadó-ELTE Eötvös Kiadó (Budapest) ,
Ragasztott papírkötés , 234 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-18-6791-9
Aukció vége:
2019-03-31 20:00

Előszó

Aki már tartott kémiaórát pénteken a hatodik, vagy hétfőn az első órában, az tudja, hogy igen nehéz ilyenkor a tanulók figyelmét megragadni, lekötni, a tananyagra irányítani. közismert az is, hogy... Tovább

Előszó

Aki már tartott kémiaórát pénteken a hatodik, vagy hétfőn az első órában, az tudja, hogy igen nehéz ilyenkor a tanulók figyelmét megragadni, lekötni, a tananyagra irányítani. közismert az is, hogy vannak "nehéz" osztályok, amelyekben a tanulók többsége a humán tárgyak vagy a sport, esetleg a művészetek iránt érdeklődik, és a kémiát sajnos csak "túlélni" szeretnék egy kettes osztályzattal. A rendes körülmények között jó bevált módszerek általában hatástalannak bizonyulnak ilyen esetben, ezért a tanár vagy végigkínlódja ezeket az órákat, vagy keresi a jobb, eredményesebb eszközöket. Az a tapasztalatunk, hogy érdekes, sokszínű, esetleg más tudományágakból (pl. fizika, biológia, környezetvédelem stb.) származó anyaggal kiegészítve, "fűszerezve" a tankönyv tartalmát, leküzdhetjük a felsorolt problémákat. Vissza

Tartalom

Előszó7
Bevezetés9
Környezeti kémia13
A légkör kémiája14
A légkör alkotói14
Az üvegházhatásról32
Amit a szmogról tudni kell36
A savas esőről39
Az ózonréteg elvékonyodása48
A hidroszféra kémiája51
Az energiáról59
Kőolaj és földgáz64
Szén69
Atomenergia73
Megújuló energiaforrások77
Napenergia77
Szélenergia83
Vízenergia84
Geotermikus energia86
Élelmiszer-kémia88
Táplálkozás, anyagcsere88
Az anyagcsere-folyamatok típusai92
Az anyagcsere-folyamatok93
Az élelmiszerk és a szervezet sav-lúg egyensúly97
Táplálékok, élelmiszerek99
Zsírok és olajok99
Fehérjék111
Szénhidrátok129
Erjedési iparok élelmiszer-jellegű termékei135
Konyhakémia145
Egészségvédő táplálékok154
Vastartalmú élelmiszerek177
A magnézium szerepe az emberi szervezetben178
A fokhagyma kémiája és gyógyító hatása179
Egészségkárosító táplálékok182
Az alumínium egészségkárosító hatása184
A vas nemcsak erősít185
Az élvezeti cikkek ártalmai187
Egy érdekes vizsgálati módszer189
Gyógyszerek, gyógyszeripar195
A gyógyszerek csoportosítása196
A gyógyszerek gyártása203
Természetes, növényi eredetű gyógyszerek204
Szintézissel előállított gyógyszerek207
Tiltott szerek a sportban212
A gyógyszerek hatásmechanizmusa214
A gyógyszerhatás kémiai modellezése216
Még néhány érdekesség219
A tanulás kémiája219
A szerelem kémiája220
A fiatalság kémiai ABC-je220
Mindennapi katalízis222
Irodalomjegyzék225
Név- és tárgymutató227
Vissza
Tétel sorszám:
334

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
5.700 Ft Licitek száma: 22



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!