TémakörökLezárt aukciók


Harangozó Anna: Fordulj vissza kislányom (aláírt példány)

Szerző
Harangozó Anna
Lektor
Ajtony Péter
Bárány György
A&E 93' Kiadó ,
Kiadói ragasztott papírkötés , 142 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-04-9848-0
Aukció vége:
2019-06-30 20:00

Aukciós tétel adatai

[Budapest], 1998, A&E 93' Kiadó kiadása (Text Print Kft., Bp.), 142 p.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Szerző által aláírt példány. Fordulj vissza kislányom. Írta Harangozó Anna. Címlapon a szerző, Harangozó Anna tollal beírt aláírása látható.
Kőrösi Zoltán előszavával és könyvismertetővel ellátott kötet.
Kiadói ragasztott papírkötésben lévő példány feliratos, a szerzőről készült fotó-illusztrációkkal ellátott címfedéllel, feliratos könyvgerinccel, rövid ismertetőt és a szerzőt ábrázoló, fekete-fehér fotót tartalmazó hátlappal, hiánytalan, jó állapotban.

Fülszöveg

Harangozó Anna 1920-ban született. Már egészen korán, kisgyermekként dolgozni kényszerült egy kispesti szövőgyárban. Egész életében fizikai munkát végzett, családjával és gyermekei nevelésével... Tovább

Fülszöveg

Harangozó Anna 1920-ban született. Már egészen korán, kisgyermekként dolgozni kényszerült egy kispesti szövőgyárban. Egész életében fizikai munkát végzett, családjával és gyermekei nevelésével foglalkozott. Iskolai végzettsége nyolc osztály. 1984-ben váratlanul belefogott, hogy megírja visszaemlékezéseit: gyermekkorának történetét; egy serdülő lány tépelődését, félelmeit és vágyait.
1995-ben a Magyar Rádió Irodalmi Szerkesztősége "Anno..." címmel nagyszabású pályázatot hirdetett. Harangozó Anna önéleti írása lett a pályázat egyik legfontosabb "leleménye". "Harangozó Anna könyve..." - írja Kőrösi Zoltán- "...úgy személyes és úgy igaz, hogy a személyessége soha nem tolakodó, az igazsága soha nem hivalkodó. Csendes és szemérmes. Egy kislány története a századelő Magyarországából, a huszas, harmincas évekből, Móricz Árvácskájának és Kosztolányi Édes Annájának, s ugyanakkor Jávor Pál és Kabos Gyula Filmjeinek világából. Pontosabban egy asszony visszaemlékezése az akkori gyermekkorra. Mintha a hajdani nagysikerű lányregények elegyednének Twist Olivér nevelődésének történetével. Vissza
Tétel sorszám:
155

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
23.000 Ft Licitek száma: 42Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!