Lezárt aukciók


Soós Ferenc: Gabonák dícsérete

Szerző
Soós Ferenc
Fotózta
Sülyi Péter
Őri Alapítvány (Őriszentpéter) ,
Ragasztott papírkötés , 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-00-6551-7
Aukció vége:
2019-06-30 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A borító enyhén kopottas.
Melléklet nélküli példány.

Fülszöveg

Olcsón, egyszerűen, teljes értékűt!
Búzafasírt, káposztás lángálló, kovászolt rozskenyér, hajdinás pogácsa, zabpehely pástétom, nyárson sült puliszka... Csak néhány étel neve ízelítőül e... Tovább

Fülszöveg

Olcsón, egyszerűen, teljes értékűt!
Búzafasírt, káposztás lángálló, kovászolt rozskenyér, hajdinás pogácsa, zabpehely pástétom, nyárson sült puliszka... Csak néhány étel neve ízelítőül e könyvecskéből. Sokan talán nem is tudják, hogy a magyar termőföld hét féle gabonát és a hajdinát kínálja asztalunkra, ha mi is úgy akarjuk.
Azoknak íródott ez a könyv, akik szeretnék megalapozottabbá, gazdagabbá tenni táplálkozásukat, úgy, hogy mellékesen a konyhapénzből is jobban kijöjjenek.
Sokak kérésének tesz eleget a szerző, amikor közreadja a'házi gabona-feldolgozásban szerzett tapasztalatait, saját és összegyűjtött, átdolgozott receptjeit, amelyek sokat megőriztek a népi konyha hagyományaiból is. Visszaadni a kenyér becsületét!
Ha másképpen nem megy, úgy, hogy magunk sütjük meg.
Akik szívesen sütnek otthon, azok a könyvvel együtt kovászt is kapnak. Vissza

Tartalom

Előszó 3
I. Heti gabonarend 5
II. Gabonák és malomipari termékek minőségéről 14
III. A házi gabona-feldolgozás és eszközei 18
- Szemes gabonák tisztítása 18
- Gabonák tárolása 18
- A malom 19
- Különböző gabonatermékek előállítása házi malom
és különböző sziták segítségével 20
- A pelyhesítőgép 21
IV. Gabonaételek főzés nélkül 23
- Áztatás, csíráz tatás, búzafű, gabonafű 23
V. A kása 25
- A kásafőzés eszközei 25
- A főzőkosár 26
- Szemes gabonák főzése 26
- A kásafőzés 7 féle módja 27
VI. Különféle kásaételek 29
- Kása köretek, köretek pelyhekből 29
- Egyszerű édes kásák 30
- Tejes kásák 30
- Túrógombóc másképpen 31
- Zöldséges kásák 31
- Édességek, desszertek kásából 32
VII. Köles ételek 34
VIII. Sütemények mindenféle gabonából 35
- Kásasütemények 35
- Prószák, vagy málék 35
- Csíramálé 36
- Pehelysütemények 36
- Kekszek, pogácsák 37
- Töltelékek, krémek, mázak 40
IX. Tésztafélék 42
- Tésztafélék alapanyagai 42
- Gombócok, galuskák, gánicák 43
- Burgonyás-gabonás ételek
X. Puliszka 47
(Alaptészta készítése, juhtúrós puliszka, bálmos, gomolya, tejfölös puliszka)
XI. Szószok 49
- Alapszósz készítése és sokféle ízesítése 49
- Krémek és pástétomok (kolbászkrém, zöldséges gombás pizzakrém,
melegszendvicskrém, zabpehelypástétom) 49
XII. Savanyítás 51
(Korpavíz, korpacibere, raszcsin)
XIII. Diéták gabonákkal 52
- Cukorbetegség 52
- Lisztérzékenység 53
- Tej és/vagy tojásérzékenység 53
- Búzaérzékenység 54
- Egyéb diéták 54
- Tibeti leves - tisztítókúra 54
XIV. Kenyérsütés 56
- A kenyér 56
- A kovász 56
- Kovászolt rozskenyér 57
A kovászolás és a kenyérsütés menete 57
- Rozskovásszal készült rozs-búza kenyér 58
- Rozskovásszal kelesztett búza, vagy tönkölykenyér 58
- Rozskovásszal és élesztős kovásszal kelesztett kenyér 58
- Sós élesztős kovász készítése 58
- Hugó Érbe sütő ferment való kenyérsütés 59
- Kenyérsütés kemencében 59
- Lángos, langaló, lepény 61
- Kovásztalan kenyérfélék 62
(Csapáti-indiai lepénykenyér, pita kenyér, gyors pizzatészta élesztő nélkül)
- Szárazkenyér felhasználása 63
(kenyér felfrissítése, morzsa készítése, kenyérpörkölt,
szász diáklepény, melegszendvics, kenyérkocka)
Utószó helyett: 65
Kenyér a magyar közmondásokban
Felhasznált és ajánlott irodalom 67
Ökológiai és bioboltok jegyzéke 68 Vissza
Tétel sorszám:
339

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
7.000 Ft Licitek száma: 35



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!