TémakörökLezárt aukciók


Cornwell, Bernard: Észak urai

Történelmi kalandregény

Szerző
Bernard Cornwell
Fordító
Babits Péter
Alexandra Kiadó (Pécs) ,
Fűzött kemény papírkötés , 310 oldal
Sorozatcím: Angolszász históriák
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-370-848-4
Aukció vége:
2019-06-30 20:00

Fülszöveg

Dúl az angol-dán háború. Uhtred, a vikingek közt nevelkedett bátor szász harcos a csaták közepette ingadozik a dánok szeretete és a szászok iránti hűség között. Ám ahogy ő maga mondja, a végzet... Tovább

Fülszöveg

Dúl az angol-dán háború. Uhtred, a vikingek közt nevelkedett bátor szász harcos a csaták közepette ingadozik a dánok szeretete és a szászok iránti hűség között. Ám ahogy ő maga mondja, a végzet megkerülhetetlen - sorsa összefonódik Anglia legendás történelmi egyéniségének, Nagy Alfréd királynak az életével.
Az Angolszász históriák harmadik nagy fejezetében 878-at írunk. Uhtred, aki fényes győzelemhez segítette Alfrédot Wessexben, kiábrándult a király szűkmarkúsága és túlbuzgó vallásossága miatt. Visszatér északra, hogy bosszút álljon nevelőszülei gyilkosán, és mostohahúgát kiszabadítsa fogságából. Ki kell hát hívnia maga ellen örök ellenségét, Könyörtelen Kjartant, a renegát dán hadurat, aki Dunholm félelmetes erődjében él. Azonban mielőtt megtehetné a döntő lépést, a történet sötét fordulatot vesz: Uhtred vállára a rabszolgák billogja kerül.
Az Észak urai, akárcsak Bernard Cornwell új regényfolyamának két előző kötete (Az utolsó királyság, A fakó lovas), valós történelmi események keretében játszódik. Megkapó hitelességgel idézi fel a fenyegetett Anglia csodálatos megmenekülésének korát, ezt az árulásokkal, romantikával és hősies küzdelemmel átszőtt világot. Uhtred, a föld nélküli nemes és hontalan harcos pedig igazi kultikus hőssé növi ki magát. Vissza

Tartalom

Térkép6
A regényben előforduló földrajzi nevek és mai megfelelőik7
A rabszolgából lett király15
A vörös hajó139
Árnyak közt járók223
Történelmi jegyzet307
Vissza
Tétel sorszám:
073

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
33.000 Ft Licitek száma: 19Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!