Témakörök



Lezárt aukciók


Kugler Géza: A legujabb és legteljesebb nagy házi cukrászat

Cukrászok, vendéglősök és háziasszonyok legpraktikusabb kézikönyve különös tekintettel a magántanulásra négy részben

Szerző
Kugler Géza
Rozsnyai Károly-Világirodalom kiadás (Budapest)
Kiadói félvászon kötés , 440 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Aukció vége:
2019-12-15 20:00

Aukciós tétel adatai

Budapest, é.n., Rozsnyai Károly-Világirodalom kiadása (Révai és Salamon Könyvnyomdája, Bp.), XIV p. + 424 p.; ill.

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászat. Cukrászok, vendéglősök és háziasszonyok legpraktikusabb kézikönyve különös tekintettel a magántanulásra négy részben. Írta: Kugler Géza.
Hatodik kiadás. Kétszáz szövegközti, fekete-fehér rajzzal illusztrált kötet. Előlapon tollal beírt, dátumozott, aláírt ajándékozási bejegyzéssel: "Drága Menyasszonyomnak igaz szeretettel. 1946. évi május hó 15-én. Jelige: "Egyetlen csókod is édesebb nekem, mint e könyv összes (többezer) receptjeiből készült legédesebb sütemények és édességek!..." A síron túl is szerető vőlegényed Schüffel Ferenc." A címlapon tollal beírt, dátumozott tulajdonosi névbeírással: "Schüffel Ferencné tulajdona 1946. V. 15." A könyvet Révai és Salamon Könyvnyomdája nyomtatta Budapesten.
Kiadói félvászon kötésben lévő példány fehér, feliratos, tematikus rajzzal illusztrált címfedéllel, sérült könyvgerinccel és előzéklapokkal, néhol enyhén foltos belívekkel, hiánytalan állapotban.
A szerző Kugler Géza a híres "Kugler családhoz" tartozott, ahol a szakácsművészet és a cukrászmesterség generációkon keresztül öröklődött tovább. Kugler Géza a klasszikus cukrászat híve volt, ahol a hagyományos alapanyagok mesteri összeállításával a karakteres ízű, finom cukrászsütemények kerültek ki a keze alól.

Tartalom

A házi cukrászat1
A cukrászat előismeretei (elmélete).1
Általános tudnivalók1
A habverés módja2
A tűz és tűzhely3
A sütés3
A cukrászat gyakorlata
A cukor olvasztása - A cukor tisztítása4
A habcukor tisztítása - A cukorfőzésről4
Cukor- vagy szirupmérő - Színes (égetett) cukor - Porcukor - Színes porcukor - Illatos cukor6
Színek és festékek7
Torták és sütemények bevonására szolgáló mázak 9
Anyag szerint csoportosított mázak; szín és íz szerint csoportosított mázak és azok készítési módja9
A mázakkal való bevonás módja12
Torták13
Lepények100
Kuglófok136
Csemege- és cukorsütemények140
Díszsütemények201
Mézes kalácsok206
Ostyákról211
Puddingok216
Habok222
Krémek. Kemény és híg krémek229
Fagylaltok237
Általános tudnivalók237
Cukorkák (Bonbons)247
A bonbonokról általában247
Tragantról (Tragacantus)262
Tészták könyve265
Tésztákról általában265
Fánkok272
Felfújtak (Kóchok)278
Rétesek, bélesek289
Főtt tészta296
A gyúrott tésztáról általában296
Vajas tészták301
Zsírban sült tészták305
Élesztős tészták (Kelt tészták)309
Kétszersültek (Piskóta, bisquit)318
Teasütemények326
Palacsinták348
Pogácsok350
Levesbe való tészták351
Gombócok354
Az élesztőkről357
Kenyér- és kalácstészták358
Befőzések könyve361
A gyümölcsök befőzéséről általában361
Gyümölcsök befőzve és cukorban364
Lekvárfőzés (Marmelade)396
Gyümölcs levek402
Gyümölcs sajtok406
Gyömölcs kocsonyák408
Italok415
A cukrászatban előforduló idegen szavak és kifejezések névsora
Rendszeres tartalommutató
Vissza
Tétel sorszám:
219

Kikiáltási ár:
10.000 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
21.000 Ft Licitek száma: 14



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!