| Előételek | 7 |
| Töltött paradicsom | 8 |
| Töltelékek meleg töltött paradicsomhoz | 8 |
| Töltelékek hideg töltött paradicsomhoz | 9 |
| Töltött póréhagyma | 10 |
| Töltött padlizsán | 11 |
| Louisianai legyó | 12 |
| Gomba palacsintatésztában | 12 |
| Levesek | 13 |
| Uborkaleves | 14 |
| Korhelyleves | 14 |
| Szoljanka | 15 |
| Scsí | 16 |
| Savanyúleves tüdőgombóccal | 16 |
| Vasi bableves | 17 |
| Hamis gulyásleves | 17 |
| Hideg uborkaleves | 18 |
| Nyári kaporleves | 18 |
| Sóskaleves | 19 |
| Nyers gyümölcsleves | 19 |
| Savanyúkáposzta-leves gombával | 19 |
| Szegedi csirkegulyás | 20 |
| Erdélyi húsos leves | 20 |
| Svéd gulyás | 21 |
| Zsírtalan zöldségleves | 22 |
| Szárnyas aprólékleves | 22 |
| Velőleves | 23 |
| Agglegény leves | 23 |
| Halászlevek | 25 |
| Szegedi halászlé a múlt század végéről | 28 |
| Dunapentelei halászlé | 29 |
| Halászlé Gregor-módra | 30 |
| Húsételek | 31 |
| A húsokról általában | 32 |
| A húsok előkészítése és sütése | 32 |
| Roston- és nyársonsültek | 34 |
| Rostonsütés | 34 |
| Fatányéros (Flekken) | 35 |
| Nyársonsültek | 35 |
| Zsiványpecsenye, vagy rablóhús | 36 |
| Vegetás disznóhús | 36 |
| Peremes fasírozott | 37 |
| Rácpaprikás (Gyuvecs) | 37 |
| Aprópecsenye csülökből | 38 |
| Bébi szelet Ivkovics-módra | 39 |
| Brassói sertéscsülök | 40 |
| Scsevabcsicsa I. (szerb) | 41 |
| Scsevabcsicsa II. | 41 |
| Scsevabcsicsa III. | 41 |
| Mititei (Román "scsevab") | 42 |
| Raznjici | 43 |
| Szegedi cupákos | 43 |
| Bundás csirke | 44 |
| Töltött tyúknyak | 45 |
| Cigánka (Felvidéki étel) | 45 |
| Birkapörkölt | 46 |
| Vasi töltöttkáposzta | 47 |
| Szárma szerb módra | 48 |
| Vasi kocsonya | 49 |
| Kocsonya Gregor-módra | 49 |
| Vasi pecsenye | 50 |
| Oxfordi húspogácsák | 51 |
| Bevert hússzeletek | 51 |
| Mustáros serésborda | 52 |
| Tejben párolt baszk szelet | 52 |
| Bajor kolbászos káposzta | 5 |
| Lasagna | 53 |
| Borban sült csirke | 54 |
| Fiaim kedvence | 55 |
| Májfasározott | 55 |
| Vendégtál I. (Pál Évától) | 56 |
| Vendégtál II. (Pál Évától) | 56 |
| Májropogós I. | 58 |
| Májropogós II. | 58 |
| Hamispacal | 59 |
| Mariska feltétje | 59 |
| Sóágyon sült csirke | 60 |
| Pulykamell gazdasszony módra | 60 |
| Csirke nyárson | 61 |
| Lusta sült csirke | 62 |
| Bajor rostényos | 62 |
| Vagdalt hús bajor módra | 63 |
| Tűzdelt májszelet | 64 |
| Vasimadár | 64 |
| Zsebeshús | 64 |
| Vagdalt román módra | 65 |
| Tepsis rántottcsirke | 65 |
| Szegedi sertésborda | 66 |
| Tejszínes vese | 66 |
| Rakott tojás erdész módra | 67 |
| Sonkás pirítós | 67 |
| Töltött sertéscomb | 68 |
| Párizsi kosárkák | 68 |
| Razsnicsi I. | 69 |
| Töltött razsnicsi (szajkó Ferenc receptje) | 70 |
| Vajdasági razsnicsi | 70 |
| Mutykalica | 70 |
| Panírozott töltött rolád Szajkó-módra | 71 |
| Magyarkanizsai egyveleg | 72 |
| Bosnyák fazék | 72 |
| Seréscsülök Pékné-módra | 73 |
| Töltött pulykamell | 73 |
| Rác ponty | 74 |
| Hússal töltött paradicsom | 75 |
| Hússal töltött hagyma | 75 |
| Hússal töltött palacsonta | 76 |
| Hoppel - Poppel (Holland étel) | 76 |
| Töltött bélszín | 77 |
| Lecsó Dr. Takács (Gregorné) módra | 77 |
| Falstaff kedvence | 78 |
| Csülök Gara-módra | 79 |
| Kibda el moch (máj velővel) | 79 |
| Taboli | 80 |
| Pstak (töltött kifli) | 80 |
| Fasírt serésmájból | 81 |
| Szürke rizseshús | 81 |
| Rövidkaraj szeletek marinált paprikával | 82 |
| Töltött sertésláb (Horváth Gyula után) | 82 |
| Óvári sertésborda | 83 |
| Főtt marhahús pikánsan | 83 |
| Főtt hús burgonya ágyban | 84 |
| Olajban sült rudacskák | 84 |
| Pincepörkölt | 85 |
| Székely bíró kedvence | 85 |
| Sertésszív vadasan (Berkesi Kiss Marika, Sv. Martin) | 86 |
| Marhafelsál (id. Kernácsné-módra) | 87 |
| Kernácsné Ari receptjei | 88 |
| Töltött tök | 88 |
| Fácános csirke | 88 |
| Máj krokett | 98 |
| Rakott szelet Icike-módra | 90 |
| Tejfölös tökfőzelék pörkölttel | 90 |
| Tejszínes lencsefőzelék pörkölttel | 91 |
| Tejszínes csirke- vagy kacsaméj | 91 |
| Angol virsli-felfújt | 92 |
| Vadhúsételek | 93 |
| A vadhúsételekről általában | 94 |
| Főzés | 94 |
| Sütés | 94 |
| Párolás | 96 |
| Vadhúsételek zsiradékszülséglete | 97 |
| Vadhúsételek fűszerszükséglete | 98 |
| Fácán bácskai módon | 98 |
| Fácán töltve | 99 |
| Tűzdelt nyúl pácolva | 100 |
| Nyúlcomb vagy - gerinc vadasan | 100 |
| Hagymás vadnyúlhús | 101 |
| Szalonnás őzcomb | 11 |
| Bográcsgulyás vaddisznóból | 102 |
| Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve | 102 |
| Paprikás vaddisznószelet | 103 |
| Vaddisznópörkölt | 104 |
| Borsos tokány vaddisznóból | 104 |
| Nem tudjuk, hogy tudja-e? | 107 |
| Néhány fűszerről röviden | 113 |
| Ketchup | 115 |
| Mártások | 117 |
| Tormamártás I. | 118 |
| Tormamártás II. | 118 |
| Rozmaringmártás | 118 |
| Tejfölös gombamártás | 119 |
| Kapormártás | 119 |
| Hagymamártás | 120 |
| Zsemlemártás | 120 |
| Fokhagymamártás | 120 |
| Fokhagymás-tormamártás | 121 |
| Rebarbara mártás | 121 |
| Fondük | 123 |
| Mi is az a fondü? | 124 |
| Fondü tormásan | 124 |
| Kolbászfondü | 125 |
| Virslifondü | 125 |
| Fehérpecsenye fondü | 126 |
| Egy klasszikus fondü | 126 |
| Saláták - Savanyúságok | 129 |
| Amerikai saláta | 130 |
| Sajtsaláta | 131 |
| Saláta párizsiból vagy virsliből | 131 |
| Majonézes gombasaláta | 132 |
| Vitamin saláta | 132 |
| Padlizsánsaláta | 133 |
| Patiszonsaláta | 133 |
| Savanyúkáposzta-saláta I. | 133 |
| Savanyú káposzta saláta II. | 134 |
| Hamis uborkasaláta | 134 |
| Szárnyassaláta | 135 |
| Párizsisaláta | 135 |
| Strasbourgi saláta | 136 |
| Paradicsomsaláta | 136 |
| Vegyes uborkasaláta | 137 |
| Uborkasaláta I. | 137 |
| Uborkasaláta II. | 137 |
| Virslisaláta | 138 |
| Krinolin- vagy virslisaláta | 138 |
| Kovászos uborka | 138 |
| Nyári káposztasaláta | 139 |
| Reszelt zöldségsaláta | 139 |
| Burgonyasaláta | 139 |
| Vegyes saláta | 140 |
| Ízes saláta | 140 |
| Vinaigrette-mártás I. | 141 |
| Vinaigrette-mártás II. | 141 |
| Nizzai saláta | 142 |
| Sajtos saláta | 142 |
| Téli saláta | 142 |
| Francia karfiolsaláta | 143 |
| Holland karfiolsaláta | 144 |
| Krémsajtos uborkasaláta | 144 |
| Saláta (Pél Évától) | 144 |
| Vizes uborka | 145 |
| Tárkony ecet | 146 |
| Ajvar I. | 146 |
| Ajvar II. | 146 |
| Paprikasaláta | 147 |
| Paprika-paradicsom saláta | 147 |
| Pórésaláta | 148 |
| Zöldbabsaláta | 148 |
| Néhány salátaöntet | 149 |
| Borecet | 150 |
| Amerikai salátaöntet | 150 |
| Német salátaöntet | 150 |
| Francia majonéz | 150 |
| Spanyol majonéz (Alli-oli) | 151 |
| Tartármártás | 151 |
| Egy kímélő tartár | 151 |
| Burgonyás Ételek | 153 |
| Burgonyás vagdalthús | 154 |
| Subenajz (Gécsegné Marika receptje) | 154 |
| Gnocchi- olasz burgonyagombóc | 154 |
| Krumplikása | 155 |
| Krumplihús olajban sütve | 155 |
| Virsli burgonyatésztában | 156 |
| Paprikás krumpli sűrűn | 156 |
| Helyi különlegességek | 159 |
| Dödölle (Vasi étel) | 160 |
| Sonkás derelye | 160 |
| Ficege | 161 |
| Vasi pirított burgonya | 162 |
| Bozsoki krumpli | 162 |
| Sütemények, Tészták, Gyümölcsök | 163 |
| Túrós lepény (Máóra Ferencné receptje) | 164 |
| Gyors almás | 165 |
| Sajtos-sós rúd | 165 |
| Sajtos tészta | 166 |
| Almásbéles | 166 |
| Túrós pogácsa | 167 |
| Kefíres kalács | 167 |
| Joghurtos kalács | 168 |
| Belgrádi gyógykalács (korpás kalács) | 168 |
| Stangli | 168 |
| Palacsinta bomba | 169 |
| Graham kenyér | 170 |
| Túrópogácsa kaprosan | 171 |
| Szeletelt alma bortésztás bundában | 171 |
| Túrós sütemány (Pál Évától) | 172 |
| Rakottmetélt | 172 |
| Töpörtyűs pogácsa (omlós) | 173 |
| Töpörtyűs pogácsa (leveles) | 174 |
| Eszti néni pogácsája | 174 |
| Hájas pogácsa | 175 |
| Hájas tészta | 175 |
| Hajtogatás nélküli leveles tészta | 176 |
| Túrós pogácsa | 177 |
| Sajtos pogácsa | 177 |
| Dióskifli kisanyó módra | 178 |
| Habos szilva | 178 |
| Rakott gyümölcskocsonya | 178 |
| Kifli felfújt | 179 |
| Túrófánk | 180 |
| Rántott akác-, illetve bodzavirág | 180 |
| Darézsfészek (Nacsáné Marikától) | 180 |
| Káposztás palacsinta | 181 |
| Gombás palacsinta | 181 |
| Sós rúd (Nacsáné Marikától) | 182 |
| Sajttekercs (Nacsáné Marikától) | 182 |
| Egyebek | 185 |
| 55555-ös szalámi | 186 |
| Darát töpörtyű | 186 |
| Vasi töpörtyű | 187 |
| Zalában kedvelt étel | 187 |
| Bodza ital (Andrásfai módon) | 187 |
| Rebarbara kompót | 188 |
| Dinnye sonkával | 188 |
| Töltött tojás | 188 |
| Befejezésül még néhány dolog | 189 |