Témakörök



Lezárt aukciók


Venesz József: Szakácskönyv

Szerző
Mózer István
Pelle Józsefné
Rákóczi János
Schulhof Géza
Szinder László
Turós Emil
Venesz József
Szerkesztő
Venesz József
Tolveth Ferencné
Grafikus
Végh Gusztáv
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó (Budapest) ,
Kiadói félvászon kötés , 432 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Aukció vége:
2021-11-21 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A borító kissé kopott, foltos. A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható. Néhány lap enyhén foltos.

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni. A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelkedésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára. Nem elegendő azonban, hogy jó ételeket készítsünk. Rendkívül fontos, hogy ízletesen tálaljunk, mert a legfinomabb étel sem étvágygerjesztő, ha ízléstelenül tesszük az asztalra. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A sütés-főzés alapfogalmai7
Levesek és levesbetétek11
Levesek13
Levesbetétek29
Mártások33
Hideg mártások35
Meleg mártások39
Hideg-meleg előételek és szendvicsek54
Hideg előételek55
Szendvicsek65
Meleg előételek69
Tojásételek81
Halételek, rákból, békából készülő ételek93
Hideg halak94
Meleg halak96
Rákok békák107
Húsok111
Marha114
Borjú139
Sertés154
Bárány és ürü174
Vad és vadszárnyas181
Szárnyasok189
Főzelékek és köretek221
Főzelékek222
Köretek228
Saláták236
Tészták, fagylaltok és parfait243
Főtt tészták243
Rétesek250
Kelt tészták252
Pogácsák256
Vajas tészták268
Vegyes teasütemények270
Sütés nélkül készíthető sütemények278
Kevert és égetett tészták280
Felfújtak284
Pudingok287
Krémek289
Torták297
Különleges sütemények302
Fagylaltok és parfait-k305
A sajtokról és a sajtos ételekről310
A kávé és a tea jelentősége élelmezésünkben és azok korszerű főzése314
Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés322
Egytál ételek323
Gyorsfőzés340
Befőzés346
Kímélő ételek361
Levesek365
Előételek370
Halételek371
Húsételek373
Főzelékek376
Köretek378
Tészták380
Orosz ételkülönlegességek383
Étrendek összeállítása388
A terítés és felszolgálás394
Háztartási tanácsok412
Házilag készült likőrök413
Vegyes tanácsok413
Vissza
Tétel sorszám:
389

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
11.000 Ft Licitek száma: 30



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!