| Sorozatcím: | Mezőgazdasági Kiskönyvtár |
|---|---|
| Kötetszám: | 15 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Aukció vége: |
2025-12-14 20:10
|
| Borgazdasági üzemek felszerelése és berendezése | 3 |
| Borgazdasági épületek (helyiségek) | 3 |
| Boroshordók (bortartályok) | 7 |
| A szőlő érése | 14 |
| A szüret | 15 |
| A szüret ideje | 15 |
| A szüreti terv | 16 |
| Szüreti előkészületek | 16 |
| A termés leszedése | 16 |
| Szüreti válogatás | 17 |
| A termés behordása | 17 |
| A termés feldolgozása | 18 |
| A szőlő zúzása | 18 |
| Fehérborok készítése | 19 |
| Vörösborok készítése | 19 |
| Sajtolás és a sajtók | 22 |
| A must minősítése | 26 |
| A must kezelése | 27 |
| A bor fejlődése és érése | 30 |
| A bor egyszerű kezelése | 32 |
| A borgazdasági tisztaság | 32 |
| A töltögetés | 33 |
| A fejtés | 37 |
| A fejtés eszközei | 39 |
| Kénezés | 49 |
| A bor iskolázó kezelése | 53 |
| A bor értékelése és osztályozása | 54 |
| Fontosabb borbetegségek és borhibák | 55 |
| A bor virágosodása | 56 |
| Az ecetesedés | 57 |
| Tejsavas erjedés | 58 |
| A barnatörés | 58 |
| Penészíz és dohosság | 59 |
| Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul. |
| Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni! |