Témakörök



Lezárt aukciók


Földes Jenő/Ravasz László/Gál Ferenc: Cukrászat

Szerző
Ravasz László
Földes Jenő
Gál Ferenc
Szerkesztő
Csiky György
Lektor
Schulhof Géza
Görög Béla
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó (Budapest) ,
Varrott papírkötés , 381 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Aukció vége:
2018-07-01 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

A könyv fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz.
A védőborító kissé kopottas, javított.

Előszó

A vendéglátás különböző jellegű üzleteiben állandóan növekszik a cukrászkészítmények forgalma. Igazságtalan volna azt állítani, hogy a fogyasztás emelkedésével nem mutatkoznak egyre több helyen a... Tovább

Előszó

A vendéglátás különböző jellegű üzleteiben állandóan növekszik a cukrászkészítmények forgalma. Igazságtalan volna azt állítani, hogy a fogyasztás emelkedésével nem mutatkoznak egyre több helyen a szakmai színvonal emelésének, a választék szélesítésének, minőségi igényességének örvendetes jelei. Ezzel együtt járnak azok a mulasztásokat pótló, előremutató intézkedések, amelyek a szakma jelentős fejlődését segítik elő. Az adott lehetőségeinkhez mért bérrendezés, a tanulóképzés fokozott üteme, az egyre fejlődő gépesítés, a jobb nyersanyagellátás, a külföldi szakma kiküldetésének, új szaklapunk lehetőségei, a családi kiscukrászdahálózat kialakítási programja, a termelő üzemekkel rendelkező cukrászdákra való távlati törekvés - hogy csak néhány kiragadott példát említsünk - a szocialista jellegű vendéglátás feltételei és keretei között a magyar cukrászipar szakmai méltóságát kívánják visszaállítani. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezető5
A cukrászipar fogalomkörének meghatározása7
Gépismeret15
Előkészítő műveletek47
Nyers- és járulékos anyagok előkészítése47
Lisztek, keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése51
Magvak előkészítése56
Zsiradékok előkészítése59
Tej és tejtermékek előkészítése62
Tojás és tojáspor előkészítése67
Gyümölcsök előkészítése70
Szesz és szeszesitalok előkészítése72
Fűszerek, zamatosító anyagok előkészítése72
Savanyítók, invertálók, konzerválóanyagok előkészítése73
Szilárdító anyagok előkészítése74
Mesterséges édesítőszerek előkészítése74
Színezékanyagok előkészítése74
Tésztakészítés, sütés, kikészítés77
Tésztakészítés77
Élesztős tészta készítése78
Omlós tészták készítése80
Hajtogatott vajas tészták készítése82
Hengerelt tészták készítése84
Felvert tészták készítése85
Sütés86
Kikészítés88
Félkésztermékek és tésztareceptek91
Cukorból készített félkésztermékek91
Krémek, töltelékek102
Tészták121
Omlós tészták126
Felvert tészták137
Cukrászati késztermékek161
Hengerelt késztészták162
Gyúrt, dagasztott, kevert élesztős tészták164
Omlós tésztából készült sütemények172
Vajas (hajtogatott) tésztából készített és kikészített sütemények185
Égetett tésztából készült sütemények193
Egyéb tésztából készült sütemények193
Felvertekből készült kész, kikészített sütemények194
Édesipari diabétikus készítmények252
Teasütemények255
Édes teasütemények255
Sós teasütemények288
Fagylaltok, parfék, hidegkrémek301
A fagylaltgyártás műveletei301
Parfék318
Poharas hidegkrémek320
Díszítés331
Díszmunkák336
Gyümölcstartósítás339
Cukrászsütemények minőségi követelményei359
A sütemények forgalombahozatala369
Vissza
Tétel sorszám:
125

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
10.200 Ft Licitek száma: 32



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!