Témakörök



Lezárt aukciók


Lehari, Gabriele: Házi tartósítás, tárolás

Befőzés - Szárítás - Pácolás - Füstölés

Szerző
Gabriele Lehari
Fordító
Dr. Szenes Endréné
Lektor
Dr. Sós Józsefné
Cser Kiadó (Budapest) ,
Ragasztott papírkötés , 96 oldal
Sorozatcím: Kertünk növényei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 17 cm
ISBN: 963-9666-12-2
Aukció vége:
2018-07-01 20:00

Aukciós jelenlegi tétel részletes leirata

Színes fotókkal illusztrált.

Fülszöveg

Kertünk növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutató kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos... Tovább

Fülszöveg

Kertünk növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutató kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak. Vissza

Tartalom

Előszó4
Miért tegyük el?5
A friss élelmiszer helyes tárolása6
Tárolás a pincében6
Tárolás száraz térben12
Tárolás a hűtőszekrényben13
Tartósítás - áttekintés16
Miért romlik meg az élelmiszer?16
Mi a tartósítás lényege?17
Fagyasztás20
A fagyasztás tartósító hatása 20
Mely élelmiszerek alkalmasak fagyasztásra?20
Előkészületek a fagyasztáshoz21
Fagyasztáshoz használható csomagolások24
Helyes fagyasztás, helyes kiolvasztás24
Szárítás, aszalás27
A tartósítóhatás elvi alapjai27
Mely élelmiszerek alkalmasak szárításra, aszalásra?27
Előkészületek az aszaláshoz 28
Szárítási eljárások28
A szárított termékek tárolása, feldolgozása31
Tartósítás alkoholos, ecetes, olajos felöntőlében35
A tartósítóhatás elvi alapjai és az alkalmas élelmiszerek köre35
Alkoholos tartósítás36
Ecetes tartósítás40
Tartósítás olajban47
Savanyítás (tejsavas tartósítás)50
Milyen zöldségfélék savanyíthatók?51
A munka menete51
Befőzés55
A tartósítóhatás elvi alapjai56
Mi minden főzhető be?57
Az edények előkészítése57
Mit hogyan főzzünk be?58
Sterilezés (dunsztolás vagy hőkezelés)59
A befőttek tárolása72
Lekvárok, gyümölcsízek, zselék74
A tartósítóhatás elvi alapjai74
Az alapanyag előkészítése74
A főzés75
Chutney és relisch82
Munkamenet lépésről lépésre82
Kandírozás85
A kandírozás elve 85
Mely gyümölcsök kandírozhatók?85
Előkészületek85
Munkamenet lépésről lépésre86
Cukrozott citrom- és narancshéj saját kezűleg87
Pácolás, füstölés88
Előkészítés a füstöléshez88
Pácolás89
Halak sózása91
A hal pácolása91
A füstölés tartósítóhatásának elvi alapjai92
A füstölés különböző technikái92
A tüzelő- és füstölőanyagok94
Füstölőberendezések95
A füstölt áru tárolása96
Vissza
Tétel sorszám:
232

Kikiáltási ár:
1 Ft
(Minimum licitlépcső: 100 Ft)

Hátralévő idő:
Amennyiben az utolsó 5 percben licit érkezik, a lejárati időpont további 5 perccel módosul.


Leütési ár:
2.600 Ft Licitek száma: 17



Ft
Minden aukción megnyert tétel után 15% árverési jutalékot számolunk fel, amely jutalékot a megnyert árverést követően a vételár alapján azon felül kell megfizetni!