A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Ahány könyv, annyi olvasó...de legyen bármekkora is a világ, néhány jellegzetes könyvbúvár típussal mindannyian összefutottunk már. Sőt, minden bizonnyal mi magunk is beletartozunk valamelyik csoportba. Első lépésként munkatársainkat kérdeztük meg, ők vajon magukénak érzik-e valamelyik, általunk összeállított kezdőszettet, és bizony, többen magukra ismertek a vicces összeállításokban. Most pedig ideje kideríteni, hogy Ön és ismerősei vajon melyik kezdőszettet kapnák, hiszen amellett, hogy jót nevethetnek közös ismérveinken és megoszthatják másokkal, mely olvasmányok jellemzik Önöket leginkább, talán egy olyan új könyvet is felfedeznek az ajánlókban, ami felett eddig elsiklott a figyelmük. Kezdődjön hát a felfedezés!

kell egy kis énidő

KELL EGY KIS ÉNIDŐ KEZDŐSZETT

„Azt hiszem ezt az eredményt lehetett előre sejteni… egy majdnem egyéves mellett, már a könyvespolcot funkcionálisan csoportosítom: elérhető magasságban vannak az összerágható gumikönyvek, az ágy mellett a nevelési útmutatók, mindenhol máshol pedig a hőn áhított könyvek, vagy a régi nagy kedvencek, amiknek már a jelenlétük is jókedvűvé tesz.”

GABI / social media ninja

Munkatársunk ezeket ajánlja romantikus irodalom témában:

nyíl ikon

SCI-FI SZAKÉRTŐ KEZDŐSZETT

„Miért a sci-fi? Mert minden benne van, mese, tudomány, társadalmak, dráma, humor, opera, mi van, mi volt, mi lesz, mi lehetett volna, ha… Ugrunk térben és időben, vannak szabályok és nincsenek szabályok. Vannak klasszikusok (Verne, Wells, Jókai) és modernek (Corey, Gibson, Böszörményi). Személy szerint mindenevő vagyok (ha jól van megírva), minden típusból van kedvencem, de ha most ismerkedsz a zsánerrel, William Gibson, Isaac Asimov, China Miéville, Harry Harrison, Timothy Zahn a javaslatom. Zahn írta az örök kedvenc Star Wars legnagyobb karakterének, Thrawn admirálisnak történeteit.”

SANYI / projektmenedzser

Munkatársunk ezeket ajánlja sci-fi, fantasy témában:

nyíl ikon
sci-fi
btk-s voltam

BTK-S VOLTAM KEZDŐSZETT

„Amikor a középiskolai tanárom megtudta, hogy irodalommal szeretnék a jövőben foglalkozni, a kötelező olvasmányok mindegyikét el kellett olvasnom. Akkoriban nem mindig láttam ennek előnyét, hisz rengeteg szabadidőmet vette el, de ma már hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen mértékben szélesítettem a látókörömet, és nagyon sok írót és művet megismerhettem, ami a későbbi életemet sokszor megkönnyítette.”

ZITA / HR munkatárs

Munkatársunk ezeket ajánlja irodalomtörténet témában:

nyíl ikon

KÖNYVES INFLUENCER KEZDŐSZETT

„Már azelőtt influenszerkedtem, mielőtt ismertem volna ezt a szót; 7 évig vezettem könyves blogomat. A könyvgyűjtés legalább akkora szenvedélyem, mint az olvasás. A gyönyörű borítók láttán nem csak a térdem remeg meg, de a pénztárcám is - félelmében. Ha egyik kezemben egy jó (YA) sci-fi/fantasy, másikban egy bögre kávé vagy egy pohár bor, én boldog vagyok.”

BÖBI / ügyfélszolgálat

Munkatársunk ezeket ajánlja regények témában:

nyíl ikon
könyves influencer
diplomára gyúrok

DIPLOMÁRA GYÚROK KEZDŐSZETT

„Van az úgy, hogy a reggeli pizsamás-kávés-dögunalmas-diasorfelolvasós-1kredites előadásokból, a 34. nyelven megírt "Hello world!"-ből, vagy a 40 éve is elavult tantárgyakból elegünk van. Ahelyett, hogy a 35. "trófeádat" begyűjtenéd, vagy belenyugodva várnád a következő OJO alkalmat, kikapcsolódhatnál egy jó könyvvel! Akár a gamer világot is megihlető fantasy-k, akár egy székhez láncoló krimi, vagy a tudásod szélesítése/mélyítése foglalkoztat, itt minden is van, mint a búcsúban.”

BENCE / Backend fejlesztő

Munkatársunk ezeket ajánlja szakkönyvek témában:

nyíl ikon

MOST LESZ KÖZÉPSŐS A GYEREK KEZDŐSZETT

„Mikor a férjemnek megmutattam a kezdőszetteket, akkor egyből az orrom alá nyomta, hogy a “Pedig a receptben így volt” illik hozzám a legjobban, mivel az elrontott ebédeknél gyakran hivatkozom erre. Na jó, ennyire nem rossz a helyzet, így inkább a SCI-fi rajongó kezdőszettet éreztem magaménak, és minő meglepetés: megkaptam az ovis kezdőszettet. És igen, valóban ennyit jelent, hogy néhány éve megszületett az életemet uraló kis hercegem, vagy ahogy ő mondja Harapós Dinóm! Az életem minden területén ő uralkodik, hol is van a szabad akarat?!”

ÁGI / marketing munkatárs

Munkatársunk ezeket ajánlja gyerekirodalom témában:

nyíl ikon
most lesz középsős a gyerek
Itt tudja megnézni az összes kezdőszettet »

Ha pedig már tudja, hogy melyek a kedvenc témakörei, itt böngészhet tovább: